Gymnasiebesök och veckan

Äntligen torsdag och imorgon är det fredag, alltså den bästa dagen på hela veckan! Usch, vilken hemsk vecka det här har varit. Som jag har skrivit tidigare var jag fruktansvärt trött förra veckan och jag förväntade mig att denna vecka inte kunde bli värre, men det kunde det. Jag har varit ännu tröttare och därmed har min motivation till det mesta varit nere på botten och det har verkligen varit en kamp att ta sig upp ur sängen. Idag vände det dock och nu är jag tillbaka, och det är hur skönt som helst!

Dagen började med att vi fick sovmorgon till 09:30 (!!), jag vaknade utvilad och taggad därför idag skulle vi i min klass få besöka två gymnasieskolor. Jag har reden varit på en privatskola som jag tyckte om väldigt mycket. Studiemiljön verkade vara i min smak och lärarna verkade kompetenta och duktiga, men det som sänker skolan är att jag tror att det är extremt mycket plugg och höga krav på eleverna. Jag har tillräckligt höga krav på mig själv så att någon annan ska förstärka dem känns inte riktigt nödvändigt. Hur som helst var dessa två besök jag gjorde idag väldigt givande. Först och främst känner jag mig nästan helt säker på att det är samhällsprogrammet jag ska välja, därför jag söker ett brett högskoleförberedande program då jag inte vet vad jag vill bli och vill ha möjligheten till att plugga vidare till i princip allt. Jag skulle kunna vilja bli sjuksköterska men lika gärna journalist, ni fattar. Något som också känns skönt är att en av skolorna är helt utesluten,  det var en alldeles för stor skola för min smak, men jag fick också en känsla av oengagerade lärare och att stämningen på skolan inte verkade särskilt bra. Mindre bra för enkelhetens skull var att jag gillade den andra skolan jag besökte väldigt mycket då eleverna där var trevliga och välkomnande, arbetsmiljön verkade mysig och det verkar vara en skola där det händer mycket under vanliga skolveckor t.ex. föreläsningar, konserter mm. och det ser jag som något väldigt positivt med tanke på att det gör skolan mycket roligare om det inte bara är samma tragglande utan också sådant i vardagen. Detta betyder att jag måste välja mellan två skolor och jag vet inte hur jag ska tänka, särskilt när de är extremt olika varandra. 

Det här med gymnasievalet är svårt, det är stort val men på något sätt ändå inte. Hur ska man tänka? Hur vet man att programmet är rätt? Hur vet man är skolan är rätt? Jag har gått på samma skola i 10 år och om ett år ska jag börja på en ny. Det gör mig lite stressad. Men det kommer bli bra!

Gillar

Kommentarer