BOMBARDERAD AV KÄRLEK

Ja, vart ska jag börja? I måndags utbrast Lina "Birthday week!" så fort jag satte mig på trästolen intill henne när lektionen skulle börja. Jag hade huvudvärk och kände mig ledsen. Hade sovit dåligt i vanlig ordning. Novembermörkret och vardagen hade sedan start beslutat sig för dränera mig på energi och som de hade lyckats.

Dagarna gick och det blev torsdag. Intågande kom mamma och pappa på morgonen med deras skrovliga morgonröster och sjöng Ja, må du leva för artonde gången i mitt liv. ARTONDE tänkte jag. Jag är ju arton nu. När skolan senare var över åkte jag hem för att överraskas av pyntat hus med silverballonger i ålderns siffror. Egentligen skulle jag även ha överraskats med att mina närmsta vänner skulle komma och äta sushi med oss till middag, men det sprack eftersom jag i deras förtvivlan lyckades försätta dem i en sådan situation där de inte kunde tacka nej till att följa med mig hem efter skolan utan att avslöja allting.

Dagen efter, fredagen, bad jag Elsa om att få köpa nässpray åt hennes igentäppta näsa. Ett tack för att hon är min personliga chaufför nuförtiden, samt för att ge mig själv en markör att åldern som syns på min Facebook-profil stämmer. Ut genom skjutdörrarna bar jag medikamentet i min hand, dock förnedrad över att behövt ta fram körkortet jag fick när jag var femton. Än var jag tydligen inte vuxen i min omgivnings ögon.

På lördagen sov jag mig genom dagen. Slutkörd. Vid tre tiden lufsade jag mig in i duschen och när toalettdörren återigen öppnades kände jag revanschen att gå tillbaka till mataffären och minsann visa att jag visst ser ut som en vuxen. Istället blev jag kidnappad av Elsa. Kände hur maginnehållet höll på att komma upp när hon körde ärevarv i rondellerna i försök att dislokera mig. Hon lyckades. Chocken jag fick när helt plötsligt stod i Filips vardagsrum och framför mig satt människor jag tycker så mycket om i soffan. Är så otroligt lyckligt lottad. Det är helt sjukt.

Gillar

Kommentarer

feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Grattis i efterskott! <3nouw.com/feliciaidachristina
wilsoon
wilsoon,
Felicia tack!!<3nouw.com/wilsoon
Linnea
Linnea,
Men stoooort grattis Wilma! KRAM!linneabrannstrom.com
wilsoon
wilsoon,
Tack Linnea!!❤️nouw.com/wilsoon
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229