BLOGGA ELLER INTE?

Hejsan hoppsan trallelallelaaa!

Jag har tänkt en del. Skräll. Oftast märker jag knappt att jag har börjat grubbla, utan kommer på mig själv med att bara ”Vänta vänta vänta. Varför har jag börjat oroa mig ifall jag råkar köra på en älg påväg hem från jobbet ikväll? Hur gick det här till?”. Sådan är jag.

Som ni vet har jag minskat min skärmtid något kopiöst den senaste månaden. Hallelujaaa säger jag bara. Har insett att sociala medier triggar igång min oro och att jag inte mår bra av att se folk i min omgivnings klä sig snyggt en trist måndag eller hur de festar vArenDA helg när jag själv ligger i soffan utslagen efter jobb. Jag jämför mig helt enkelt för mycket.

"Varför vill jag visa upp mig så mycket?"

Något jag har tänkt på under den här perioden är varför jag känner behovet av att dela med mig om vad jag gör och vad som sker för allmänhetens beskådning. Varför vill jag visa upp mig så mycket?

Bara några dagar in på experimentet att lämna sociala medier började behovet av anonymitet växa hos mig. Jag tyckte känslan att inte veta vad andra gjorde var minst lika skön som att folk inte kunde veta vad jag gjorde. Ett tag var jag nära på att göra bloggen lösenordsskyddad. Men jag har börjat inse att bloggen, åtminstone, inte handlar om bekräftelse utan ett genuint intresse för skrivande och dokumentation. En hobby. Något jag gör när jag vill få tankarna på annat och ägna tiden åt något roligt. Har insett det nu de senaste veckorna när jag har varit utan den. Blogga eller inte. Jag väljer nog blogga. Kanske mindre personligt, men antagligen inte.

Gillar

Kommentarer

brandebymaddes
brandebymaddes,

Jag håller med! Det är så skönt att få blogga och skriva, en sådan frihet. Och det är inte alltid som det handlar om uppmärksamhet, som du skriver kan det vara genuint mysigt att skriva av sig och älska det som man gör och resultatet av det ❤️

nouw.com/brandebymaddes
wilsoon
wilsoon,

Vad fint att du delar med mig! Det är liksom på senaste tiden jag har fått den insikten som du delar med dig av. Att liksom bloggandet är ett genuint intresse och inget annat. Har liksom trott innerst inne att det handlar om något bekräftelsebehov som exempelvis Instagram gör, men har insett att det inte är det. Kram på dig❤️


nouw.com/wilsoon
joakimramqvisthallin
joakimramqvisthallin,

👌🏻🤘🏻👍🏻

nouw.com/joakimramqvisthallin
Ellen,

Jag landar också alltid i att bloggen nog får bli kvar, även om jag sticker från andra sociala medier. Nu har jag visserligen inte stuckit från andra sociala medier än, men jag tänker på det ofta.

ellengrantz.se/
wilsoon
wilsoon,

Jamen eller hur! Bloggen är liksom ett intresse och mer genuin på något sätt. Man är sig själv på sin blogg på ett helt annat sätt en på andra sociala medier. Jag uppskattar dig och din blogg iallafall ska du veta❤️

nouw.com/wilsoon
Ida,

Under väldigt lång tid hade jag bara bloggen, har ju haft den sen 2009 så den är bara ett sånt självklart val för mig att ha och för att jag älskar att dela med mig utav mina intresse, foto och hästar osvosv. Hade haft instagram av och på några gånger men aldrig fastnat för det men sen efter sommaren 2019 så bestämde jag för att starta ett "riktigt" instagramkonto och använder det än idag. Dock sällan aktiv med att ladda upp bilder men det blir några storys då och då och för att följa kompisar och inspireras av andra! Men bloggen är något som alltid kommer finnas kvar för mig<3

idanilssonphoto.se
wilsoon
wilsoon,

Men vad fint att du delar med dig och häftigt att du har haft bloggen så länge! Hur gammal var du när du startade?<3


nouw.com/wilsoon
Ida,

Jag var 10 när jag började blogga i maj 2009, skulle fylla 11 i juli haha, så var väldigt ung :')

idanilssonphoto.se
Sandra,

Tycker det är stor skillnad på att blogga och att posta i sociala medier – känns på något vis mysigare att dokumentera livet i bloggen, oavsett om någon läser eller kommenterar. Som du säger, man gör det mer för sin egen skull än i jakt på bekräftelse eller liknande. Personligen föredrar jag att läsa bloggar av samma anledning, de har något som sociala medier saknar, åtminstone de som vågar skriva personligt.

ordflode.blogspot.com
wilsoon
wilsoon,

Håller helt med dig Sandra! Man bloggar ju inte för likes och kommentarer. Instagram går ju liksom ut på det. Bloggandet handlar mer om att få uttrycka sig kreativt och inspireras av andra. Bloggar är på något sätt en mer realistisk bild av verkligheten.

nouw.com/wilsoon