BEST OF 2020

100-DAGARS

Första (och sista) officiella firandet av studenten ägde rum den här kvällen. Little did we know... Drack tequila och sjöng mig hes till Bolaget med mina nya och gamla klasskompisar från högstadietiden.

tog mitt körkort

Mitt körkort är en av många händelser som känns som att det omöjligt kan ha hänt i år. Studenten är en annan sak. Känns som jag alltid har suttit bakom ratten och jobbat. Hur som helst var 1 april en underbar dag. Körkoret var kirrat och jag kunde helt plötsligt ta mig vart jag vill när jag vill. Oberoende av någon annan.

distansundervisning

Jag var en av dem som tyckte distansundervisningen var underbar. Tyckte om att få arbeta själv i tystnad, bestämma över sin tid, slippa pendla, sova längre på morgonen, kunna lägga mer tid på hälsa och vänner, sitta ute när våren kom kisandes framför Google Meet och dricka ett glas vin efter sista lektionen på fredagen.

MITT SKRIVANDE HAR UPPMÄRKSAMATS

Lokaltidningen och Modette har publicerat mina texter. Responsen har varit bra. Och är det något jag återigen har blivit påmind om är att jag skriver som bäst när det brinner som mest. När jag känner. Då kräks jag ut orden. Glömmer meningsbyggnad och tankar om synonymer. Jag blir som räddast att publicera vid sådana tillfällen, trots att jag vet att det är då jag befinner mig på min allra högsta nivå.

FLYKTEN TILL ELLENS STUGA

I maj åkte mina närmsta och jag till Ellens stuga för att komma bort lite i ett dygn. Vi åt middag, drack cava, badade i havet som nyss hade tinat upp, spelade kort och lapade sol genom uterummets glasväggar.

studenten

Ja, vad ska man säga? Den lyckligaste dagen i mitt liv. Grät som aldrig förr av lättnad, stolhet och lycka. Dessutom fick jag göra det med människor som betyder allt för mig och spelat en avgörande roll för att 2020 har varit hanterbart. Lyckligt lottad!

FANN ETT SMULTRONSTÄLLE

Sommaren anlände och jag spenderade många kvällar badandes på en oupptäckt plats där jag bor. Där har jag några av mina finaste sommarminnen sparade från i år.

LINA OCH HANNAS FÖDELSEDAGSFEST

Erkänn att den här bilden har lite SKAM-vibes! Eller? Lite. Den där födelsedagsfesten var lite av en återförening för många av oss då vi inte hade träffats sedan studenten. Vi fyllde kvällen med att berätta om vad som hade hänt sedan sist och köa musik som påminde oss om studentveckan. Tror vi alla kände oss lite pånyttfödda och vilsna under den här perioden. Eller ja, åtminstone jag.

FAMILJEKVÄLL PÅ ÖN

Älskar att bo vid skärgården. Den här kvällen var spontan. Våra familjekompisar frågade oss om vi skulle med på middag ute på vattnet och självklart ville vi det. Vattenskidor, hamburgare och senare allsångskväll. Hur mysigt som helst!

TRÄNINGEN MED JULIa

Julia och jag rehabade mycket tillsammans under innebandyn. Sedan när vi båda valde att sluta har vi fortsatt träna tillsammans och det kan jag säga är vardagslyx. Hon gör mig inte bara alltid på bra humör, utan har också gjort mig starkare både mentalt och fysiskt. Kan liksom göra armhävningar nu?? Det kan jag säga var OMÖJLIGT förut.

bytet av jobb

Livet efter studenten började tufft. Jag måde ganska risigt. Till hösten gjorde jag två stora förändringar därför kände att jag behövde göra någonting i hopp om att må bättre. Att byta jobb var ena förändringen. Jag blev livrädd efter min chef hade ringt och jag hade tackat ja till jobbet. 1. För att jag hade hjärtesorg och tog mig knappt upp ur sängen. 2. Förändring är läskigt och det blir inte mindre läskigt när man inte känner sig som sig själv.

Hursomhelst har jag gått och blivit en ny människa sedan jag bytte jobb. Är så evigt tacksam att min chef och kollegor tog mig under sina vingar och trodde på mig. Att de ville anställa en nittonårig tjej utan tidigare erfarenhet inom detaljhandel OCH att de respekterade (respekterar) att jag är en tjej med höga ambitioner som behöver deras hjälp att sätta gränser. Kan skriva om det här hur länge som helst. Är så evigt tacksam. Tack Oliver, Oskar och Emma att jag har fått bli en del av ert team<3

ALL SPENDERAD TID I NATUREN

Har funnit sådan trygghet till livet utomhus. Att lämna mobilen på köksbänken, snöra på mig skorna och gå ut i naturen. Finner ofta ro där. Sedan finns det få saker som är så mysigt som att sitta runt en eld med vänner, grilla korv och umgås tills solen går ned.

25 december

Fick umgås med mina kusinbarn och släkt för första gången på länge. Som jag har saknat dem!

MINA NÄRA OCH KÄRA

På julafton gick vi under middagen varvet runt med vad som har varit bäst med 2020. Jag sa att studenten tog förstaplatsen på min pall. Men helt ärligt måste ni, mina nära och kära, ta den platsen. Studenten får halka ned på en andra plats därför vad skulle studenten varit utan mina klasskompisar, föräldrars famn och käras uppvaktande? Vad skulle smultronstället varit utan er på plats? Mina texter utan ert stöd? Ja, ingenting.

Jag är så evigt tacksam för er. Att jag får skapa stunder med er som jag sedan minns när året är slut. Både när jag ringer dig Elsa och inte kan säga det jag vill därför jag gråter så mycket och när jag med dig Ellen skrattar så jag tappar andan när vi försöker köpa julgran. Jag är så evigt tacksam för er. Vad vore 2020, eller vilket år som helst, utan er? Om du undrar "Menar hon mig också?" så är svaret ja. Älskar er!

Gillar

Kommentarer

ineees
ineees,

Så fint Wilma ❤️

nouw.com/ineees
wilsoon
wilsoon,

Tack Ines❤️ Hoppas allt är bra med dig! Saknar dig och din blogg massor. Kram! Du har mitt nummer om du någon gång vill bolla idéer och tankar❤️

nouw.com/wilsoon
stonefox
stonefox,

älskade det här inlägget wilma!! god fortsättning <3

nouw.com/stonefox
wilsoon
wilsoon,
Tack Nina och detsamma!<3
nouw.com/wilsoon