ATT UPPLEVA SORG

SORG DRABBAR OSS ALLA. DEN SLÅR NER OSS UTAN ATT VI HINNER TA EMOT OSS, OCH LÄMNAR KVAR OSS INNAN VI HAR LYCKATS TA REDA PÅ HUR VI SKA TA OSS UPP IGEN. TEXTEN OCH KRAMEN ÄR TILL DIG, OAVSETT VAD DU HAR UPPLEVT ELLER INTE.

Kvällen var snart midnatt och majbrasans glöd hade nyligen slocknat. Jag satt i min kompis vardagsrum och försökte få upp värmen med hjälp av en filt som jag hade virat runt om mig. Värmen började infinna sig och axlarna började sjunka med tiden vi satt där och pratade med varandra. Det var sista gången på länge jag kände något annat än sorg. Sorgen tog över allt. Någon timme senare ringde mamma och berättade vad som hade hänt. När de hämtade upp mig med bilen var syret i mitt blod borta och alla tankar i ett enda stort töcke- slaget hade varit alldeles för kraftig.

Dagen efter grät jag mig igenom. Allt som jag gjorde fick mig att tänka på henne. Jag kunde inte tänka på något annat. Oftast tar tårar slut, men då gjorde de aldrig det. Det enda jag förmådde mig till att göra var att leta upp en DVD med filmen Dirty Dancing. Rytmerna och scenerna i den filmen har alltid gjort mig lycklig. 96 minuter av det dygnet slutade mina ögon att tåras, trots att jag inte kände någonting alls.

Det kändes konstigt att allting bara fortsatte, när det för mig hade rasat samman. Att gå i skolan var fruktansvärt. Då blev det extra tydligt. Jag hade gråtit i bilen och mina ögon var rödkantade när jag försökte samla ihop sakerna från mitt skåp inför min första lektion den där morgonen. Där och då ville jag bara ta första bästa buss hem. Jag var en tickande bomb som brast när min vän kom för att krama om mig.

Länge kände jag mig helt tom och borta. Förvirrad. Jag kunde sitta bland mina vänner och prata för att sedan inse när konversationen tystnade att jag bara hade lyssnat i några sekunder. Många gånger fick jag fortsätta att sitta tyst därför jag visste inte vad samtalet handlade om.

Kärleken jag fick var det som gjorde att jag kunde fortsätta vidare. I början kunde jag endast se och känna den. Jag förmådde mig inte att visa min tacksamhet tillbaka, det gick inte. Tomheten som hade kommit med sorgen hade slagit igenom, och det gjorde allting för krävande och svårt.

Jag är inte hel. Det kommer jag aldrig bli och det förväntar jag mig inte heller. Saknaden kommer alltid finnas kvar. Dagligen tänker jag på henne; hon som jag alltid kommer se upp till och älska, trots att hennes dar här nere aldrig kommer tillbaka. Om jag skulle sluta sakna, skulle jag även sluta minnas och det vill jag aldrig göra. Saknaden har en fin betydelse nu, i början var den bara blytung och kvävande. Det är en del av sorgens prövande resa.


Gillar

Kommentarer

wilsoon
wilsoon,
Tack snälla. <3
nouw.com/wilsoon
corneliakarlsson
corneliakarlsson,
Var tvungen att läsa igenom lite på din blogg då du skriver på ett sätt som fångar min uppmärksamhet känslomässigt. Denna text grep tag i mig. Kanske för att jag är där. I sorg. Just nu. Sluta aldrig skriva. O tack. Tack för denna text. Även om man tror man är ensam i sina tankar och känslor är man ju aldrig det. Det förstår jag nu <3
nouw.com/corneliakarlsson
wilsoon
wilsoon,
Cornelia TACK. Verkligen. Skrivandet är en resa för mig där jag inte försöker att vara så hård mot mig själv, men samtidigt behöver jag ibland få höra sådant här. Det tar mig vidare. Meningen bakom den här texten var att nå ut till folk, skriva en text jag själv önskade att jag hade hittat när jag befann mig i mörkret. Tack för du delar med dig, och jag är glad att min mening verkar ha nått fram. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga till dig förutom att jag beklagar, så oerhört mycket. Hoppas du kan omsluta dig i kärlek. Sorg är fruktansvärt, men man lär sig med tiden att leva med den. Låt det bara ta den tid du behöver. Jag tror att det är vad som är viktigast. Jag finns vid din sida och jag sänder all min kärlek, kramar och värme över cybervärlden till dig. Ta varje dag för var den är. Du är stark. Massor med kramar till dig <3
nouw.com/wilsoon