10 SAKER NI INTE VET OM MIG

1. Norrländska, göteborgska och sättet man pratar på i Malmö är mina absoluta favoritdialekter. Norrländskan därför det är hemma. Göteborgskan därför de låter så glada. Malmö-dialekten (upplys mig gärna vad den heter egentligen) därför det låter snällt på något vis.

2. Många av mina vänner trodde jag skämtade när jag tog mitt körkort eftersom det var första april.

3. Restauranger är ingenting för mig. Älskar maten, men klarar inte av stöket av kastruller som faller i golvet och sorlet från övriga gäster. Jag blir alldeles matt i skallen och kan inte fokusera på personen jag har framför mig.

4. Just nu ser jag en serie som heter Sexify. Ganska lik Sex Education för den som gillade den serien.

5. Jag stavar bättre på spanska än vad jag gör på engelska. Detta beror på att jag lärde mig spanskan (skolspanskan) med hjälp av papper och penna, medan engelskan lärde jag mig via datorn. Autocorrect har liksom förstört det för mig.

6. Jag ser upp till Wilma som gick i åttan. Hon var så himla orädd och brydde sig inte om vad andra tyckte och tänkte om henne. Hon hade röda läppar, hängselbyxor och hördes alltid när killarna skämtad på vår bekostnad.

7. Jag kan inte skillnaden på de och dem. Ni bah "Nähä, det visste vi inte..." Jag vet inte hur jag ska lära mig?? Förstår liksom inte regeln. Vet att man kan översätta till they och them, men det blir ju ändå fel?? Hjälp!

8. Första gången jag skulle sova över hos en kompis, Lina, vände jag med min sparkcykel efter hundra meter därför jag fick sådan hemlängtan.

9. Min läslust kommer från mamma. När jag var liten och satt i baksätet under våra husvagnssemestrar såg jag alltid min mammas nacke var böjd över en bok. Om hon läste ville jag också läsa. Och på den vägen är det.

10. Jag får ofta höra av kunder "Du är inte härifrån va?" Många tror nämligen att jag är från södra Sverige med tanke på min dialekt. Grejen är att jag är lite som en kameleont. Pratar jag med en stockholmare försvinner den norrländska dialekten. Pratar jag med en inlandsbo kommer min norrländska fram ännu mer. Däremot behåller jag alltid ord och uttryck som: vi ska fara, börs, he och hurven oavsett vem jag pratar med.

Gillar

TJEJEN SOM HAR SEMESTER (!!!)

Igår fick jag på sommarloooov! Tjoho! Hela dagen förföljdes jag av ett lyckorus. Det påminde mycket om studentmorgonen för snart ett år sedan när jag stod framför spegeln och bråkade med sminket. Känslan av förväntan och äntligen vara framme vid målet.

Efter att jag hade stämplat ut och sagt hejdå till min kollega mötte Nellie upp mig. Vi hämtade mat, satte oss i bilen och lät luftkonditioneringen beblandas med musiken. Ljudet som påminner om antingen böljande sommarvärme eller isande kyla. Väl framme möttes vi av bubblande glas och de andra tjejerna. Medan vi åt gick vi varvet runt om sist. Det var nästan ett år sedan vi alla umgicks. Sedan blev det sanningar, konsekvenser, kubb och dryck som bränner i halsen. En stund under kvällen låg jag och Wilma på golvet och kiknade av skratt. Magen nästintill krampade därför vi skrattade så mycket. Någonstans måste jag säga att det var den finaste stunden på hela kvällen. Att skratta och känna. Skratta och känna så mycket att man knappt vet vart man ska ta vägen.

Idag är jag rätt slut, men mår bättre än vad jag förtjänar. Jag har svårt att greppa att jag faktiskt är ledig i fyra veckor nu. Fyra veckor jag får göra exakt vad jag vill. Hur får man det att sjunka in? Just nu blir jag mest överrumplad. Precis som det ska vara.

Gillar

BEST OF NOUW OCH IDAG (IGEN!)

Best of nouw. Jag fick nästan déjà vu när jag satte mig i bilen efter jobbet och kollade bloggen en snabbis. "@nouw nämnde dig i reportaget" visade notisen uppe i högra hörnet. Jag klickade in. "Det har väl blivit någon bugg?" tänkte jag, men nej! Mycket riktigt möttes jag av mitt egna ansikte skrattandes mot kameran. Kul ju! Lite läskigt också. Jag bloggar för att jag tycker det är svinkul. Missförstå mig rätt, men det suger alltid till lite i maggropen när jag tänker på att folk faktiskt läser. Ovant. Lite läskigt kanske. Hej om du är ny här! Välkommen<3 Vem är du? Berätta. Jag är nyfiken! Berätta oavsett om du är ny eller inte. Lika nyfiken ändå.

Promenad och yoga. Uppgiften jag fick av terapeuten för veckan var att gå tre stycken halvtimmes-promenader. Idag ställde jag klockan lite tidigare för att hinna med det innan jobbet. Träning är något jag saknar kopiöst mycket, men som mitt immunförsvar inte tillåter. Därav promenader och restriktioner om hur jag får röra mig. Vissa rehabar sargat knä. Jag rehabar sargat immunförsvar.

Lugnet. Jag har känt ett sådant lugn idag. Stabil på något sätt. Mycket tror jag faktiskt är tack vare promenaden och yogan jag senare gjorde ute på altanen. Rörelse gör mig mer stabil, lugn och grundad.

Morgonmeditation. Startade min morgon med att andas. Det är ju typ det meditation handlar om. Det, och att inte stånga sig blodig när man börjar tänka på jobbet för tredje gången när man egentligen inte ska tänka på något alls. Jag har mediterat kanske i en vecka nu. Ibland är det fem minuter och andra morgontimmar dubbelt upp. Idag gjorde jag den här. Min favorit hittills är En kort morgonmeditation för att få en bra dag. Meditationen ger mig en chans att känna av dagsformen vilket är avgörande för mig.

Responsen. Hjälp vad fin respons jag har fått på senaste inlägget! Det får jag å andra sidan alltid, men vill bara säga tack. Blir alldeles varm i hjärtat av ni som har läst min blogg i flera år och väljer att regelbundet uppmuntra, stötta och dela era tankar med mig. Ni är bäst!

Gillar