VECKA 6: FRILUFTSLIV, TURBULENS & EVENTUELLT MOBILFÖRBUD 

Vecka 6 har varit prövande och turbulent. Har känt mig låg hela veckan. Ledsen, nere och haft en konstant önskan om att få bädda ned mig i min säng och aldrig stiga upp. Är trött så har sovit mycket. Gråtit mycket. Försökt att andas enda ned till magen. Gjort sådant under med lediga tid som känts bra. Typ sovit, sett Farmen till frukost, suttit mot en fiskebod när solen har lyst, blivit omfamnad och låtit mig känna.

Helgen har däremot varit bra. Har njutit till fullo av att ha varit ledig. Igår mötte jag upp moster, hennes man och deras hund Siri på isen nedanför våra hus. Vi skulle åka skidor. Halvvägs stannade vi, högg stavarna i snön och åt varsin apelsin med ansiktena vända upp mot himmelen. Moster sa "Nu kastar vi inte i oss det här, utan nu njuter vi av varje tugga!" Jag ville slänga mig runt hennes hals när hon sa det. Exakt det jag behövde höra. Jag som börjat gå mot rött och uppför rulltrapporna igen.

Vecka 7 vill jag vara ännu snällare mot mig själv. Göra sådant jag mår bra av. Sakta ned. Inte tumma på mina regler och principer som jag har byggt upp för att inte bli den jag en gång var. Den som värderade sig själv genom prestationer. Jag vill ta mina mikropauser, våga säga nej och låta det bli ett mantra om det så behövs att mitt värde sitter i att jag är människa. Kanske gör jag ett mobilförbud, yogar varje dag och lägger mig i tid. Kanske gör jag ingenting av det och det är okej. Bara jag försöker ge mig förutsättningar att må bättre.

Nu ska jag bädda min säng, duscha av mig rökdoften från idag och bädda ned mig i soffan. Hur känns vecka 7 och dess intåg för dig? Och glad alla hjärtans dag förresten!<3

Gillar

SKÄRMDUMPAR FRÅN MIN MOBIL 5.0

Då var det dags igen att ta reda på vad som har fångat min uppmärksamhet till den mån att det varit värt en skärmdump. Vad tror ni att det kommer vara? En söt hundvalp, snygg kille eller konversationer från Snapchat Ett av svaren är rätt.

Tyckte den här tröjan som dök upp på min Instagram var snygg. Nu har det gått några veckor sedan jag såg den första gången och är väldigt glad att jag inte beställde den. Gillar idéen av den men har lite (väldigt) svårt att det står SAINT TROPEZ. Kanske bara jag som är töntig? Köper aldrig tröjor med tryck av just den här anledningen- jag tycker allt blir så "blaha". Mål 2021: skärpa mig på den fronten.

Ett otroligt rödvin. Tips!

Ett boktips av självaste Alice Stenlöf! Jag har nog tjugo stycken boktips från bloggar, hemsidor och Instagram i min mobil. Problemet är att jag snittar en bok i månaden och då hinner dessa skärmdumpar försvinna i min kamerarulle. Lyxproblem dock som är lätt går att lösa;)

Viktigt med självransakan osv.

Otroligt pasta med gräddig laxsås, dill och citron. En av dem rätter jag oftast lagar när jag inte har någon inspiration. Gott, snabbt, smidigt och funkar både till helg och vardag. Receptet hittar ni HÄR.

För någon vecka sedan publicerade vår lokaltidning en artikel om hur invånarna runt om i länet har gjort uteplatser med hjälp av all snö som har kommit under väldigt kort tid. Ett praktexempel på att se möjligheter i något som är jobbigt (dvs. mycket snö och snöskottning). Vill också!!

Backar till 100% <3

Den här låten dök upp i mina öron medan jag var ute och sprang i solen. ÄLSKAR den. Tydligen är jag senast i världen med att höra den, men ändå. Tips! Speciellt när man tränar, ska på fest eller under bilfärden till jobbet.

En tröja jag har beställt från Zara. Ser mig själv glida runt i den efter ett kvällsdopp i sommar, på jobbet, under täckjackan och i flygplanet påväg till Marbella. Förespråkar plagg som man kan ha året om oavsett årstid. Bygga basgarderob. Hitta sådant som funkar till vardags likväl till fest. Kanske ska bryta av här på bloggen och skriva lite om mode? Inte för att jag är en expert. Men ändå.

Gillar

IDAG ÄR JAG SKÖR (+skrivövning för dagboken)

Idag darrar jag som ett asplöv. Fick googla varför man säger så och tydligen darrar asplöv för minsta vindpust och tycker det stämmer ganska bra på hur jag har känt idag. Eller hur jag har känt på senaste. Förra veckan grät jag i två dagar utan vidare anledning. Trodde det var PMS. Det var säkert PMS, men har varit utan mens i månader men antar att cykeln går som vanligt när det är en spiral som gör att den uteblir? Har fått "pms-piller" av ungdomsmottagningen men vågar inte ta dem. Sådan är jag.

Känner mig bara less. Omotiverad. Trött. Har ju varit trött i snart två år. Allt känns jobbigt och få saker känns roligt. Där är jag just nu. Vill prata med någon som kan ta mig vidare. Hjälpa mig att hantera mina känslor, förklara varför jag är så jäkla energilös och vad jag ska göra för att må bättre. Det är inte jävligt jämnt. Idag är en skitdag. Imorgon kanske det blir bättre. Man vet ju aldrig. Jag hoppas bara att skitdagarna blir färre snart. Inte fler.

Och till dig som orkat tugga igenom det här inlägget säger jag bara bra jobbat. Nu tänker jag avsluta med att skriva tre saker jag är tacksam för, tre saker jag ser framemot och tre saker jag vill. Det brukar lätta vemodet i kroppen en aning. Gör det ibland när jag skriver dagbok. Testa ni också vetja! Dela med er om ni vill. Kram på er<3

3 TACKSAMMA:

  • Min kollega som alltid ger mig energi och är otroligt omtänksam.
  • Kaffet med havremjölk efter lunchen.
  • Skrivandet.

3 JAG SER FRAMEMOT:

  • Min lediga helg.
  • Gå och lägga mig.
  • Fara ut och löpa, åka skidor eller stanna hemma för att köra yoga.

3 SAKER JAG VILL:

  • Bada isvak i helgen.
  • Läsa, måla eller skriva.
  • Ge mig själv fler mikropauser. Ett nyttigt lugnande för kroppen.

Gillar