BEST OF 2020

100-DAGARS

Första (och sista) officiella firandet av studenten ägde rum den här kvällen. Little did we know... Drack tequila och sjöng mig hes till Bolaget med mina nya och gamla klasskompisar från högstadietiden.

tog mitt körkort

Mitt körkort är en av många händelser som känns som att det omöjligt kan ha hänt i år. Studenten är en annan sak. Känns som jag alltid har suttit bakom ratten och jobbat. Hur som helst var 1 april en underbar dag. Körkoret var kirrat och jag kunde helt plötsligt ta mig vart jag vill när jag vill. Oberoende av någon annan.

distansundervisning

Jag var en av dem som tyckte distansundervisningen var underbar. Tyckte om att få arbeta själv i tystnad, bestämma över sin tid, slippa pendla, sova längre på morgonen, kunna lägga mer tid på hälsa och vänner, sitta ute när våren kom kisandes framför Google Meet och dricka ett glas vin efter sista lektionen på fredagen.

MITT SKRIVANDE HAR UPPMÄRKSAMATS

Lokaltidningen och Modette har publicerat mina texter. Responsen har varit bra. Och är det något jag återigen har blivit påmind om är att jag skriver som bäst när det brinner som mest. När jag känner. Då kräks jag ut orden. Glömmer meningsbyggnad och tankar om synonymer. Jag blir som räddast att publicera vid sådana tillfällen, trots att jag vet att det är då jag befinner mig på min allra högsta nivå.

FLYKTEN TILL ELLENS STUGA

I maj åkte mina närmsta och jag till Ellens stuga för att komma bort lite i ett dygn. Vi åt middag, drack cava, badade i havet som nyss hade tinat upp, spelade kort och lapade sol genom uterummets glasväggar.

studenten

Ja, vad ska man säga? Den lyckligaste dagen i mitt liv. Grät som aldrig förr av lättnad, stolhet och lycka. Dessutom fick jag göra det med människor som betyder allt för mig och spelat en avgörande roll för att 2020 har varit hanterbart. Lyckligt lottad!

FANN ETT SMULTRONSTÄLLE

Sommaren anlände och jag spenderade många kvällar badandes på en oupptäckt plats där jag bor. Där har jag några av mina finaste sommarminnen sparade från i år.

LINA OCH HANNAS FÖDELSEDAGSFEST

Erkänn att den här bilden har lite SKAM-vibes! Eller? Lite. Den där födelsedagsfesten var lite av en återförening för många av oss då vi inte hade träffats sedan studenten. Vi fyllde kvällen med att berätta om vad som hade hänt sedan sist och köa musik som påminde oss om studentveckan. Tror vi alla kände oss lite pånyttfödda och vilsna under den här perioden. Eller ja, åtminstone jag.

FAMILJEKVÄLL PÅ ÖN

Älskar att bo vid skärgården. Den här kvällen var spontan. Våra familjekompisar frågade oss om vi skulle med på middag ute på vattnet och självklart ville vi det. Vattenskidor, hamburgare och senare allsångskväll. Hur mysigt som helst!

TRÄNINGEN MED JULIa

Julia och jag rehabade mycket tillsammans under innebandyn. Sedan när vi båda valde att sluta har vi fortsatt träna tillsammans och det kan jag säga är vardagslyx. Hon gör mig inte bara alltid på bra humör, utan har också gjort mig starkare både mentalt och fysiskt. Kan liksom göra armhävningar nu?? Det kan jag säga var OMÖJLIGT förut.

bytet av jobb

Livet efter studenten började tufft. Jag måde ganska risigt. Till hösten gjorde jag två stora förändringar därför kände att jag behövde göra någonting i hopp om att må bättre. Att byta jobb var ena förändringen. Jag blev livrädd efter min chef hade ringt och jag hade tackat ja till jobbet. 1. För att jag hade hjärtesorg och tog mig knappt upp ur sängen. 2. Förändring är läskigt och det blir inte mindre läskigt när man inte känner sig som sig själv.

Hursomhelst har jag gått och blivit en ny människa sedan jag bytte jobb. Är så evigt tacksam att min chef och kollegor tog mig under sina vingar och trodde på mig. Att de ville anställa en nittonårig tjej utan tidigare erfarenhet inom detaljhandel OCH att de respekterade (respekterar) att jag är en tjej med höga ambitioner som behöver deras hjälp att sätta gränser. Kan skriva om det här hur länge som helst. Är så evigt tacksam. Tack Oliver, Oskar och Emma att jag har fått bli en del av ert team<3

ALL SPENDERAD TID I NATUREN

Har funnit sådan trygghet till livet utomhus. Att lämna mobilen på köksbänken, snöra på mig skorna och gå ut i naturen. Finner ofta ro där. Sedan finns det få saker som är så mysigt som att sitta runt en eld med vänner, grilla korv och umgås tills solen går ned.

25 december

Fick umgås med mina kusinbarn och släkt för första gången på länge. Som jag har saknat dem!

MINA NÄRA OCH KÄRA

På julafton gick vi under middagen varvet runt med vad som har varit bäst med 2020. Jag sa att studenten tog förstaplatsen på min pall. Men helt ärligt måste ni, mina nära och kära, ta den platsen. Studenten får halka ned på en andra plats därför vad skulle studenten varit utan mina klasskompisar, föräldrars famn och käras uppvaktande? Vad skulle smultronstället varit utan er på plats? Mina texter utan ert stöd? Ja, ingenting.

Jag är så evigt tacksam för er. Att jag får skapa stunder med er som jag sedan minns när året är slut. Både när jag ringer dig Elsa och inte kan säga det jag vill därför jag gråter så mycket och när jag med dig Ellen skrattar så jag tappar andan när vi försöker köpa julgran. Jag är så evigt tacksam för er. Vad vore 2020, eller vilket år som helst, utan er? Om du undrar "Menar hon mig också?" så är svaret ja. Älskar er!

Gillar

tio låtar som är 2020 för mig

1. THINK ABOUT THINGS

Kan med säkerhet säga att det här var låten som spelades mest under min student. Blir än idag alldeles bubblig när jag hör den. Speciellt när tonartshöjningen kommer;)

2. LOVERMAN

Ibland hittar jag låtar som jag omöjligt kan tröttna på. Mwuanas Loverman är en låt som har spelats stadigt sedan jag upptäckte den i somras.

3. Purple Hat

Den här låten har jag gjort mycket till. Den har varit med i bakgrunden när jag har gråtit (otroligt oklart jag vet), festat, tränat, åkt till jobbet klockan 06:00, solat och varit lycklig. Också en låt jag inte kan ledsna på.

4. Wake up

Trots att jag har lyssnat på den här låten minst 200 gånger kan jag fortfarande bara första versen. Har varit min go-to låt när jag har kört bil.

5. Pippi

Har börjat lyssna på jättemycket svensk hiphop (är det ens rätt genre?? säkert fel men aja) det här året.

6. Head & Heart (feat. MNEK)

Känner direkt hur pulsen höjs och känslan av att vilja spy infinner sig när jag hör den här låten. Varför? Därför den här låten har spelats på repeat på gymmet när Julia och jag har försökt knäcka varandra.

7. Good Things // 8. LEV MED MIG (feat. Kamohelo) // 9. Say no more

Låtar jag har sökt mig till när jag har känt mig krossad och sämst. Sedan i höstas finns det en lista på min Spotify som enbart består av låtar som har "Du äger världen-attityd". Har behövt det :-)

10. Whatever Will Be, Will Be (Que Sera, Que Sera)

Använt den som bakgrundsmusik vid middagar och på jobbet, haft den som avslappning i bilen när jag kört hem och tagit den som hjälpmedel i mina dagdrömmar om Spanien. Tänker också att texten passar ganska bra för det här året och livet i sig. Que Sera, Que sera.

Gillar

JULEN 2020

Julen kom. Jag jobbade fram till treans bingo på uppesittarkvällen. På morgonen därpå hade jag en aningen svårt att infinna mig i att julafton var kommen. Kanske därför jag inte behövde vända och vrida mig i sängen kvällen innan för att somna. Kanske för att jag inte är ett barn längre. Kanske för att vi vid tio var på promenad istället för julottan i kyrkan. Säkert en kompott av alltihop.

Idag bjöd vår familj på lunch ute på gården. Träffade släktingar för första gången på länge. Lekte med kusinbarnen som växt centimeter sedan sist. Lärt sig tala. Umgåtts som vanligt. Eller ja, det nya vanliga. Försökt att glömma, men ändå påmints genom att vara så nära men ändå så långt bort. Se men inte röra. Fira medvetet. Hellre det än ingenting alls. Alla dagar i veckan. Tacksam.

Gillar