SOMMARKVÄLL VID MIN IDYLL

Sitter på en klippa och låter wienerbrödet jag äter falla på min tröja även fast det stör mig en aning. I andra handen håller jag en öl. Alkoholfri. Börjar jobbet tidigt dagen därpå. Tycker ändå alkoholfri öl är godare än vanlig. Mer lättdrucket. Jag njuter och lutar mig tillbak i Filips famn. Låter han skydda mig från myggen och skogsmyrorna trots att de inte vågar sig nära yllefilten.

I guldskenet hoppar vi från bryggan in i det spegelblanka swimmingpool-varma vattnet. Det är inte graciöst. Ingen av oss kan dyka. Men ner och upp tar vi oss ändå. Någonstans är det väl det som spelar roll.

Vi försöker på oss krål och fjärilsim. Trampar vatten och lägger oss på rygg när det blir för jobbigt. Låter vattnet bära. När vi skrattar grips vi av panik och simmar febrilt till repet som går från bastuflotten till klippan. Vår nyfunna livlina. Det är svårare än vad man tror att försöka flyta och skratta samtidigt. Så vi väljer skratten och låter repet täckt av sjögräs bli våra armpuffar. Trots att vi för länge sedan klarade simmärket Sjöstjärna röd.

Runt tio sitter vi i bilen påväg hem igen. Sömnkontot går minus för varje minut som går. Jag borde ha varit i sängs med mitt blöta hår och sandiga tår vid det här laget, men det gör ingenting. Istället färdas vi under en rosa melerad himmel på en grusväg som aldrig tycks ta slut. Ibland väger upplevelser tyngre än hur man kommer må dagen därpå. Det går att se mellan fingrarna utan att det skapas ett omisskänneligt skavsår som flisar sig större för varje steg som klivs i sitt egna rubbade paradis.

Gillar

Kommentarer

SOMMAREN I CITY (2020) 1990

Hej, hur är det med er? Hur har du det på strandfilten, vid frysdisken där du packar upp varor eller på uteserveringen med ett bubblande glas ståendes framför dig på det öl-fläckiga bordet? Eller ja, hur är det med er oavsett vad ni ägnar era dagar med?

Själv håller jag fortfarande på att lära mig grunderna i mitt nya arbete på matbutiken, samt försöker finna min nya vardag. Sådant tar tid och jag låter det vara så också. Jag försöker inte skynda, utan istället stanna och sakta ned. Känna det som är här och nu. Utan längtan efter det som varit eller kommer att bli. Det var min filosofilärare som sa det åt mig "Wilma, tillåt dig själv och njuta också. Spring inte. Njut.". Jag svarade att jag är påväg. Att jag försöker. Att jag utvecklas för fullt och har förändrats till en mer kärleksfull, medveten och självsäker tjej. En som jag en gång önskade att jag var, men nu är, trots att den gamla Wilma fortfarande lever kvar inom mig.

Under mina lediga stunder njuter jag av att sommaren är här. Dricker iskaffe, lyssnar på sommarprat, umgås med mina föräldrar, vänner & pojkvän, springer i kvällssolen samtidigt som jag blir myggbiten och badar i både klor- och naturvatten. Jag har börjat läsa Keplers första bok Hypnotisören. Den ger mig svårigheter att somna och rysningar längs underarmarna. Jag som vanligtvis somnar av deckare.

Det finns mycket jag vill göra. Många viljor. Jag vill sitta i timmar framför datorn och skriva, se serier, läsa böcker, festa tills gryning med vänner och upptäcka hemstaden jag tror mig veta. Men jag väljer omsorgsfullt. Både för att värna om energidepåerna, men även för att ta en sak i taget. Annars blir det svårt att njuta, känna och uppleva. Springa är att bländas. Stanna är att tändas.

Det finns mycket jag vill göra. Resa för att förstå ännu mer om vem jag är, jobba med sådant som gör skillnad och fortsätta vara nyfiken på min omvärld. Jag drömmer om framtiden även fast jag aldrig har varit någon med tydliga mål. Mest för att det är kul. Inte för att jag har någon vision. Allt löser sig ju ändå.

Gillar

Kommentarer

JAG ÄR NYKLIPPT & HAR ÅTERUPPSTÅTT

Klippte av håret för några dagar sedan hos en lagkompis som ska bli frisör. Gardinlugg blev det också. Inte mycket. Bara lite. När jag satt i den svarta skinnstolen och nervös-svettades kände jag fegheten gro allt starkare så den slutar just nedanför näsan. Tänkte att det var smart ifall jag skulle ångra mig. Nu vill jag nästan att den ska vara kortare.

Annars då? Jag har börjat mitt nya jobb på en mataffär. Jag trivs, även fast jag knappt kan någonting. Gillar det ändå. Att jag vet att jag aldrig kommer bli fullärd. Däremot längtar jag till dagen jag har lärt känna mina jobbarkompisar, känner en relativ trygghet i det jag gör och inte behöver komma hem dränerad av alla nya intryck. Den tider kommer. Inte än. Nästa pass blir när det är tänkt att lägga blommor under kudden.

Nu ska jag dra fram centraldammsugaren och få bort allt gräs som kommer in i huset nu när man går barfota in och ut om dagarna. Mamma har bett mig att göra det i tre dagar. Jag har lovat, men sagt att jag ska göra det när vädret är sämre. Det är egentligen ganska mycket jag borde har gjort. Typ städa rummet, byta i sängen, ta bort flagnat nagellack. Jag ska göra det också. Inte idag, antagligen inte imorgon heller och verkligen inte i övermorgon. Någon gång. Det är inte så himla noga. Gör det när det kallar.

Gillar

Kommentarer