VINTERN ÄR VAD DEN ÄR

Ställer mig på skidorna och låter orken styra hur snabbt de snötäckta granarna ska vina förbi mitt synfält. Solen bländar mig så fort krönet vrider sig mot väst och kylan biter mig i kinderna när uppförsbackens klättring belönas med nedförsbacke. Stakar stakar stakar. Tar mig framåt även fast det känns som om jag ibland tappar fäste och åker bakåt.


Hemma dricker jag vatten i mängder. Hoppas på huvudvärken jag haft sedan julafton ebbar ut. Utanför fönstret drar sig solen ner mot horisonten. Det ser ut som det brinner på baksidan av varje villas tak. Jag känner stolthet över att ha lyckats acceptera vintern för vad den är. Att mörkret faller innan man hunnit upptäcka den, kylan finns där oberoende hur mycket man klär sig och att man ibland bara måste finna sig att saker är som det är. Det blir som mer lätthanterligt då. Till och med njutbart ibland. Till exempel när man kan gå några hundra meter för att sedan befinna sig i skogen skridandes på ett par skidor.

Gillar

Kommentarer

DOKUMENTERAT FRÅN 2019- SIDA 1

Herregud, om typ två veckor går vi in i ett nytt decennium och 2019 tar slut! Ett år vars andra halvlek har varit pisstung, men första halvlek relativt bra. Innan vi blickar fram mot nya tider tänkte jag summera mitt 2019 i några av inläggen framöver på samma sätt som jag gjorde förra året. Enjoy!;)

Såhär såg jag ut i början av året! Inte för att det är särskilt stor skillnad förutom att jag aldrig står framför spegeln klockan 06:17 och lockar håret på vardagsmornar längre.

Var på en fest genom skolan som slog förfesten. Händer typ aldrig. II Tränade för fullt med innebandyn. Ibland ute i gradantal som fick ögonfransarna att frysa till is.

Filip var tillbaka från Sydafrika och jag fortsatte visa honom min hembys finaste sidor. Här hade vi träffats ett halvår. Galet. Det känns som det var två år sedan.

Startade många av mina onsdagar i februari hos en sjukgymnast på grund av en överbelastning i knäet.

Åkte med klassen till Stockholm dyngförkyld.

Bar snygga orangea byxor som jag nu säljer. Hit me up om du är intresserad! :)

Åkte tunnelbana och satte mig bredvid en äldre man som började prata med mig när han hörde att jag var från Norrland.

Fyllde sportlovets dagar med att vara i Åre med mamma, pappa och Filip, köra sälen nerför svarta backar och ramla längs transportsträckor.

Firade Elin som fyllde 18 <3

Lapade sol med ryggen mot en sjöbod i sällskap av Emelie som tagit med sig varmchoklad och fika.

Vann innebandycup!

Försäsongen började strax därefter och ingen var lyckligare än jag när underlaget åter var asfalt och inte snö när jag sprang.

Fick vårkänslor redan fyra dagar in på april.

Någon dag senare small det till och det är någonstans här min resa började, trots att det tog ett tag innan jag började förstå allvaret och hur illa det faktiskt var. Första veckan när jag började förstå att något var fel kan ni hitta HÄR.

Drack kaffe som lösning för att få tillbaka energi.

Ägnade ett helt påsklov åt att vila i hoppet om att tröttheten skulle lämna min kropp. Det blev inte bättre.

åRSRESUMÉ 2018:

Gillar

Kommentarer

I SÄLLSKAP AV LOVE ACTUALLY

Nittio sängen går tillbaka till att vara hundratjugo när mobilens väckarklocka ivrigt börjar ljuda i morgonmörkret. Några minuter senare känner jag hans läppar mot min kind till följd av ett hest hejdå. Efteråt vrider jag och vänder mig tills jag lyckas vänja mig med utrymmet och inte ha honom centimeter från mig.

Det är förmiddag när jag vaknar igen. Huset är kallt. Vedstället är tomt bortsett från bråtet i botten. Idag har jag bestämt mig för en lugn dag utan måsten. Tränar mig i det jag aldrig har varit bra på. I sällskap av Love Actually äter jag mina äggmackor och mitt brännheta te. Lyckas undgå bränna tungan och ler som ett fån när karaktärerna får sin eviga kärlek.

Ute i skogen med mosters hund kastar jag pinnar som fastnar i trädkronor medan solen håller på att gå ned och attackeras av hundtassar som vill upp på mina axlar för att jag ska omfamna min fyrbenta sammetslena vän. Egentligen rinner mina ögon när jag är i närheten av henne, men det skiter jag i.

Gillar

Kommentarer