DET ÄR VÅR OCH JAG SAKNAR DIG

Min kappa i ull var uppknäppt och den vinröda halsduken som vanligtvis brukar vara virad runt min hals saknades när jag klev ut från bussen. Trädkronorna var nakna och längst ut på en kvist satt en tanig liten blåmes i sin ensamhet alldeles tyst. Bakom grenarna fanns himlen i en enfärgad nyans, likt mina ögon som var i allt annat än i sin trans. Vattnet som kom rinnandes ur stuprännorna från vardera hus fick mig att minnas våren och du.

Det var något där och då som fick mig att påminnas om det hela, och då menar jag mer än vad jag dagligen blir ändå. Luften jämfört med några veckor tidigare var nu fuktig vilket fick mitt elektriska hår på plats. Knastret under mina sulor var orsakat av grus istället för ett vitt poröst fjun. Kanske kunde det ha varit det. Det var under den tiden förra året du lämnade oss.

Efter en mobil känner jag hur det vibrerar från ett sms i min vänstra jackficka. Det där bekanta behovet för att få ringa och höra hur du mår börjar vidta. Jag kunde förstå genom sättet du sa “Hej” med din skrovliga röst ifall du hade ont eller inte. Om det var en bra eller dålig dag. Om du hade bakat bullar och gott på promenad, eller legat i sängen med värmekudden på högsta kapacitet sedan förmiddagen. Du var alltid den enda jag ville ringa när det där behovet växte och likaså var det när jag gick min promenad hemåt under det stora gråa böljemolnet. Kanske var det en komponent av båda delar som fick mig att påminnas så starkt.

Ditt namn är fortfarande högst upp på min telefonlista. Din tavla som jag betraktade som barn och sa att jag ville ha finns nu upphängd på min vita vägg. Dina hopslagna händer du placerade vid höjden av ditt hjärta och stolta leende tänker jag på varje gång jag agerat på ett sätt som hade gjort dig stolt. Allt du lärde mig och får mig att minnas kommer jag alltid hålla hårt. Speciellt nu när våren är kommen och promenader ofrivilligt fylls med sin tystnad.

Saknar dig. Älskar dig. Tack.

Gillar

V.8- WILD KIDS, SMHI & INTROVERT

VECKANS HUMÖR.

Fokuserad och introvert. Jag är kass på att hantera jäkt och påfrestningar. Det är som att alla prioriteringsregler försvinner direkt när kontrollen börjar glida ur min hand. Till slut är saknar jag ett hum om något, sluter mig och ser allt som något mycket större än vad det egentligen är.

VECKANS SKRIVANDE.

Det är intressant hur många bloggare jag följer med fokus på skrivandet har uttryckt en slags torka, och att det inte finns så mycket i dagsläget att hämta och skapa med. Jag har känt igen mig. Inte längre dock. Det känns skönt att beroendet för att uttrycka börjar komma tillbaka. Abstinensen börjar lindras och lätta.

VECKANS JOBBIGASTE.

Just nu klär jag mig efter vädret. Det första jag gör när jag vaknar är att öppna mobilen och klicka mig in på SMHI för att se ifall det blir tjocktröja eller t-shirt under dunjackan. Problemet var bara att jag fortsatte klä mig efter Stockholms temperatur efter att jag kom hem i måndags. Det tog två dagar för mig att inse se mitt fel. Jag blev chockad när jag klev ut genom ytterdörren utan mössa hur kallt några enstaka minusgrader kunde kännas. Jag hade glömt att byta tillbaka till rätt ort, och i verkligheten visade termometern samma siffra som krävs för att man ska få handla på systembolaget, men det visste ju inte jag..

VECKANS HÖJDPUNKT.

Känslan av att veta vad smärtan i mitt knä grundar sig i. Trots att jag inte har kunnat jaga en plastboll på veckor och att återhämtningen inte har gett några vidare framsteg är jag lugn. Det känns skönt att ha funnit hjälp av en person som vill mitt bästa, är optimistisk och har en plan. Då blir jag lugn.

VECKANS BLICKFÅNG.

Minns en gång jag satt framför datorn och fyllde i ett formulär med ansökan om att få vara med i Wild Kids. Sedan kom det en fråga ifall man kunde sova borta under en längre tid och då kryssade jag ner sidan. Drömmen var förstörd och jag började finna mig i att tv-tittandet på fredagarna var så långt jag någonsin skulle få närma mig detta program.

Nu har RMM börjat med en serie där de reagerar på säsongen Kulan (William) är med i. Det blir en nostalgitripp in till barndomen igen varje onsdag då de släpper ett nytt avsnitt. Heja björnarna!

VECKANS TANKE.

Det är en ytlig sak att lägga värdering i, men det måste få vara okej med det ytliga ibland också. Hursomhelst. De gånger jag får som mest uppmärksamhet och vänlighet riktad gentemot mina kläder är när jag har stått dagen innan i provrummet och tvivlat ifall jag ska gå till kassan eller inte. Om jag seriöst kan bära något annat som inte är svart, eller vitt, jeans eller sneakers. Om det liksom är okej för omvärlden. Jag tycker det är ganska fint ändå att folk runt omkring mig förstår. Jag har tur.

VECKANS BEROENDE.

Fisherman's friend (det är ju trots allt februari) och de jag tycker om.

VECKANS MUSIK.

Jag blir så lycklig av den här låten. Som jag ska lyssna på den när gatorna tinar och min röda monark har plockats fram.

VECKANS MÅL.

  • Klappa mig sjukt hårt på axeln när den kommande skolveckan är över och jag går på lov.
  • Kasta bort mobilen i papperskorgen för att läsa en bok istället.

Gillar

möt min vän lina

Vem är det vi möter? Vem är Lina?

Jag heter Lina, är 17 år och är Wilmas kompis! Går andra året på samhällsprogrammet och spelar innebandy på fritiden! Wilma skulle nog förklara mig som en ovanligt lugn person. Jag blir aldrig stressad, bara när jag spelar innebandy men då är det blandat med nervositet också. Till vardags tar jag saker som de kommer, vilket kan både vara positivt och negativt. Negativt speciellt i skolan, men på något vänster klarar jag det ganska bra haha! Det är svårt att beskriva sig själv, det får bli någon annans uppgift!

Vad har du för relation till Wilma?

Wilma har jag känt sedan vi båda gick på förskolan. Även fast vi båda var väldigt blyga när vi var små, hittade vi på något sätt till varandra! Vi gick i samma klass hela 10 år i grundskolan och nästa år ska vi ta studenten tillsammans, även det i samma klass. Wilma är en av mina bästa vänner och har varit det sedan förskolan. Jag och Wilma har en sådan relation att vi kan känna av varandra så pass bra så vi vet hur vi sak agera mot varandra. Exempelvis vet vi om när den andra är trött och vill inte socialisera sig på morgonen, då vet man att det man kan göra är att vänta på lektionen i tystnad eller ge den andra hårmassage. Vi känner varandra utan och innantill helt enkelt! (love you wils)

SVAR: HJÄRTA DIG!!!!

Vad har du gjort idag?

Jag vaknade av mig själv vid 9.30. Klev upp, duschade, gjorde mig i ordning och hoppade in i bilen med pappa som tog oss till Hanna eftersom vi skulle åka iväg och döma innebandy! Vi dömde två matcher som gick jättebra, hahaha slutar aldrig bli imponerad av barn när de spelar innebandy. Efter vi hade dömt åkte vi direkt till en annan innebandyhall för att titta på min och Hannas storebröder som spelade match (tur för dem att de vann...). Åkte sedan hem, åt middag och spade till det lite hemma med ansiktsmask och långdusch! I skrivande stund sitter jag hemma hos Ellen och ser mello med henne, Hanna och Sophie (krya wils<3)! En produktiv och bra dag!

Hur går dina tankar när du vaknar på morgonen?

Antingen går tankarna: ”Ska jag somna om? Jag har ändå ingen frånvaro...” eller vaknar jag utvilad innan klockan ringt och tänker: ”Wow vilken start!”. Jag är som sagt ingen morgonmänniska, det kan Wilma intyga på.

Vad kommer du göra efter dagen studentmössan har tagits av och du är fri från skolan? Har du några planer?

Jag är så sjukt taggad på att ta studenten! Vilken frihet det kommer vara att bara springa allt vad man har ut genom dörrarna till skolan och känna sig fri! Okej nu låter det som att jag hatar skolan och liknar det med ett fängelse. Jag tycker jättemycket om att gå i skolan, klassen vi går i är hur bra som helst och kan inte tänka mig andra människor att spendera de sista åren i skolbänken med, men själva studentvecka verkar så himla rolig så jag ser fram emot den jättemycket! Efter livets vecka kommer jag avnjuta ledigheten, söka jobb till hösten och ha en otrolig sommar tillsammans med mina vänner!

Vilken låt önskar du att ingen (inklusive din värsta fiende) skulle behöva lyssna på?

Vart jag än går med stiftelsen. USCH!!!!

Vilken låt skulle du kunna loopa i ett dygn?

SICKO MODE med Travis Scott, vilken jävla KÄNSLA det är i den låten alltså! Älskar bara låtar med sjuk känsla, Redbone med Childish Gambino också!

.

.

Du ska fixa fest! Berätta om den. Hur skulle den vara?

Jag skulle bara bjuda skönt folk som verkligen vet hur man har jävligt roligt! Skön musik som de flesta kan sjunga med till, bra lokal där inget kan gå sönder. Snygga dekorationer, typ mycket glow in the dark! Jaaaa, glow in the dark ansiktsmålning!!! Temat är att man får komma som man vill och måla ansiktsmålning på plats om man vill!! Fett najsssss! Kontakta mig för invite;)

.

.

.

Hur skulle du känna ifall du fick ett sms som erbjöd dig din största dröm?

På riktigt vet jag inte vad min största dröm är. Det skulle kännas riktigt bra att få ett sms där det stod att att min familj och mina vänner kommer må bra och få en bra framtid och göra det de vill och känner sig bekväm med! Sen såklart vill jag själv få en bra framtid och må bra osv! Dock en dröm är att om vårt innebandylag skulle gå upp till allsvenskan, WOW!

Slutligen, vad har Lina för visdomsord att dela med sig av? Berätta.

Ta det lugnt, våga lev livet när du är ung!

Gillar