V.4- FIRANDE, DVÄRGPUDLAR & ANALOGA BILDER

VECKANS HUMÖR.

Det har varit en bra vecka. Det har inte krävts så mycket för att jag ska känna mig nöjd med tanke på hur jag mådde förra veckan. Mycket tror jag beror på att jag har fått göra undan sådant som har tyngt mig, och att jag har börjat närma mig känslan av kontroll igen.

Sedan har jag även känt mig väldigt nära mina känslor.

"Det brinner i ansiktet. Känslorna blir för starka och det pyser där under. Det drar. Antingen skapar det vatten som rinner eller något som lyser och bländar ifall mottagaren är tillräckligt uppmärksam." blev några få ord av något större jag skrev i lördags under bussresan hem i mörkret.

VECKANS SKRIVANDE.

I veckan kom det en författare till vår klass i syfte att göra research och bygga upp en känsla för gymnasielivet för att sedan applicera det i hans egna skrivande och bok han håller på att författa.

Det var så fantastiskt att få träffa en människa som förstår. Någon som förstår kreativitet, eller kanske framförallt förstår skrivandet. Vi pratade om konsten slutföra texter man påbörjat, töcknet som skapas i huvudet om man inte får utlopp för sin kreativitet, hur idéer skapas från ingenting och författarskap.

Jag vill prata skrivande med allt och alla.

VECKANS JOBBIGASTE.

Alla dvärgpudlar jag har sett i veckan. Jag vill också ha en fyrbent vän!! :(((

VECKANS HÖJDPUNKT.

Löpfysen som var innan träningen en vardagskväll i veckan. Hundar, löpning och kramar är det som kan ge mig ett lugn när jag har spänningshuvudvärk från morgon till kväll. Att få känna i det läget hur ansträngda andetag snabbt kan komma tillbaka till det normala blir omfamnande på något sätt. Det får mig att känna mig stark.

Sedan att få fira de första 18-åringarna för i år var också roligt! Helt sjukt att vänner jag har känt hela mitt liv plötsligt har börjat fylla 18? Är beredd, trots att det inte känns riktigt greppbart.

VECKANS BLICKFÅNG.

Egentligen inte något som utmärker sig för denna vecka, men tänkte att jag kunde ge ett serietips. Girlboss är en lättsam serie med karaktäristiska Sophie som har en vision och utövar den, trots att tillvaron är knapp på många sätt.

VECKANS TANKE.

Hur man ska förhålla sig till dokumentation. Det känns sorgligt på något vis att man i framtiden kommer visa sitt liv genom en digitalskärm. Analoga bilder känns mer personligt. Ett konstverk hängandes på en vägg känns mer äkta. Konservativt, ja, men det är så jag känner.

Vem lovar mig att minnena jag har valt att publicera kommer finnas kvar när jag igen vill återuppleva det jag för flera år sedan kände behovet att fängsla fast? Ingen vad jag vet.

Samtidigt tycker jag det är svårt att hitta balansen över hur mycket man ska dokumentera och inte. Det är kanske därför det känns skönt att ha skrivandet då det aldrig tar tid från stunden, eller nuet. Lyckligt lottade är jag.

VECKANS BEROENDE.

Varma tjocktröjor!! Det har varit iskallt hela veckan.

VECKANS MUSIK.

VECKANS MÅL.

  • Bada bubbelbad minst en gång innan veckan är slut. Sover så pass djupt efteråt att jag aldrig riktigt vaknar dagen därpå.
  • Fira Elsa ordentligt som fyller 18 på onsdag ?????
  • Inte snooza. Lyckades idag!!
  • Skriva dagbok.

Gillar

EN FIN VINTERDAG

Utan att veta vad klockan är när ögonen öppnas avslöjar ljuset som sipprar igenom rullgardinerna att morgonen redan har övergått till förmiddag. När jag sträcker mig mot uttaget där mobilen har sitt näste och möter det skarpa ljuset inser jag att det stämmer mycket riktigt.

Ute är det kallt. Kylan får mig att behöva hålla min mobil i ett krampaktigt grepp när jag stannar för att fotografera en av de röda fiskebodarna som egentligen står där som rekvisita. Ingen använder dem, varken på sommaren eller vintern. Bredvid mig står Filip och pekar på saker som han vill att jag ska fotografera. Ett batteri kan få nå sitt slut, men inte två. Det är fint att få visa en plats för någon för första gången.

Hemma är det varmt. Våra fötter är genomfrusna av all nyfallen snö som lyckades leta sig mellan glappet som fanns mellan täckbyxorna och skokanten. Vi sätter oss ner för att göra bort måsten i form av skolarbete. En av oss knapprar frenetiskt på tangentbordet, medan den andra blir hånad av textmarkören som blinkar punktligt och exakt. Jag är den sistnämnda, men det är okej. Väldigt okej.

Gillar

V.3- TUFFT, FRAMGÅNG & DECKARE

VECKANS HUMÖR.

Det har varit en jobbig vecka. Vissa mornar har det känts som att jag har vaknat från en mardröm trots att jag inte har drömt en. Bröstkorgen har varit stel, fastfrusen och saknat utrymme för att ta emot tillräckligt av luft, och sedan har den där förnimmelsen velat kvarhålla sig mer eller mindre tills dagen har mörknat.

Oftast brukar ångest för mig vara hanterbart, men i veckan har jag bara låtit den vara därför ingenting annat har känns möjligt. Jag brukar kunna göra en kraftansträngning, men ja, inte i veckan. Det är okej.

VECKANS SKRIVANDE.

Jag har verkligen insett att det är när jag skriver från hjärtat mina texter uppskattas. Det är då de träffar.

Det är fantastiskt att fler verkar hitta hit och min statistik ökar. Jag uppskattar det så mycket. Samtidigt har jag lovat mig själv att jag alltid ska hålla detta kravlöst, och det blir svårare när man förstår att det är folk som faktiskt läser därför då vill jag automatiskt börja prestera.

Prestation och mitt skrivande har inget med varandra att göra trots att de gärna försöker dras emot varandra. Innehållet som skapas här ska vara helt grundat på vad jag vill, vad ni vill och inte vad som når till framgång. Jag är inte intresserad av något som kan ta med det genuina på bekostnad.

VECKANS JOBBIGASTE.

Att jag missade Emelies 19-års fest.

VECKANS HÖJDPUNKT.

ALLA i min närhet. Ni lyfter mig på ett sätt som är mer än vad ni egentligen behöver och det kan jag inte tacka er nog för. Jag skulle vara väldigt fattig om jag inte hade er.

Hoppas att jag också kan lyfta er, annars är jag väldigt vek.

VECKANS BLICKFÅNG.

Det kanske är onödigt att lyfta sådant som ändå har gått viralt, men jag vill ändå fånga upp alla som kan ha missat denna kvinna. Katelyn Ohashi, vilken legend.

VECKANS TANKE.

Hur gärna jag skulle vilja dansa. Den enda relationen jag har till dans (bortsett från timmarna framför dansvideos på youtube) är från när jag var liten och dansade mig svettig i en dunkel danslokal på tisdagskvällar med mina kompisar. Jag tror att jag hann med två terminer innan jag började femman, blev för gammal och valde att prioritera innebandyn istället för att fortsätta med dansen. Mest för att jag inte vågade vara ensam i en ny danslokal med främmande ansikten.

VECKANS BEROENDE.

Kramar, göra bort skolarbete och denna lista.

VECKANS MUSIK.

Tack till Elsa<3

VECKANS MÅL:

  • Lämna tillbaka böcker innan de blir för försenade.
  • Fixa födelsedagspresent(er).
  • Inte snooza. Lyckades nästan i veckan.
  • Hålla mig till mobiltiden. Lyckades inte i veckan.
  • Fortsätta läsa "Silvervägen". Sjukt att jag verkar tycka om en deckare??

Gillar