3 INLÄGG JAG SKA SPARA NER PÅ PAPPER:

KÄRLEKEN TILL SKRIVANDET

Jag ska försöka förklara enkelt så du förstår, även fast jag vet att jag inte kan. Det blir alltid så när jag skriver. Om jag ska skriva "Jag satt på en stol" måste jag skriva något mer i stil med "Min kropp kändes mör efter den långa skoldagen, så jag satte mig ner i min nedsuttna kontorsstol, öppnade datorn och började skriva på det jag nu berättar för dig".

Du kanske inte förstår mig och mitt skrivande. Förståeligt. Skrivandet är för mig en frizon. Det är en av de få platserna jag släpper alla krav. Jag vet att jag skriver på ett sätt som du kanske inte förstår. Det är inte så konstigt. För varje rad jag skriver... Tryck HÄR för att läsa mer.

Motivering: Det här inlägget gjorde jag i försök att förklara min kreativitet för någon som kanske aldrig själv skrivit något utanför skolböckerna. Jag ville förklara mitt sätt att tänka och ge dem en chans att förstå mitt skrivande.

KÄRLEKSFÖRKLARING TILL TONÅRSKILLAR I NIAN

Fy vad jag älskar er killar som störde sig på mig när vi alla var femton år. Ni som inte kunde erkänna när en tjej hade rätt, dolde tonårsvett med AXE och låtsas brottades i korridorerna i väntan på att nästa lektion skulle börja. Det var inte många av ert slag, men ni var trots allt några stycken och om jag ska vara ärlig önskar jag ibland att ni hade varit fler.

Under rasterna som var kvar av vår högstadietid förvandlades "gröna rummet" som hade intorkade pappersbollar uppe i taket till en plats vars kärna bestod av diskussioner, gråt och... Tryck HÄR för att läsa mer.

Motivering: För den är tydlig, träffsäker och är en text för de som tvivlar på vad som händer ifall man vågar.

ATT UPPLEVA SORG

Kvällen var snart midnatt och majbrasans glöd hade nyligen slocknat. Jag satt i min kompis vardagsrum och försökte få upp värmen med hjälp av en filt som jag hade virat runt om mig. Värmen började infinna sig och axlarna började sjunka med tiden vi satt där och pratade med varandra. Det var sista gången på länge jag kände något annat än sorg. Sorgen tog över allt. Någon timme senare ringde mamma och berättade vad som hade hänt. När de hämtade upp mig med bilen var syret i mitt blod borta och alla tankar i ett enda stort töcke- slaget hade varit alldeles för kraftig.

Dagen efter grät jag mig igenom. Allt som jag gjorde fick mig att tänka på henne. Jag kunde inte tänka på något annat. Oftast tar tårar slut, men då gjorde de aldrig det. Det enda jag förmådde mig till att göra... Tryck HÄR för att läsa mer.

Motivering: Om någon skulle be mig att visa en text jag hade skrivit skulle jag visa den här. Texten i sig kanske inte är den mest träffsäkra, men besitter ett stort värde hos mig. Nu blev jag personen som skrev den text jag önskade att jag själv fick läsa när jag befann mig i mörkret.

Gillar

MIN TRADITIONELLA PROCEDUR VID ÅRSSKIFTE

Igår vid midnatt satt jag i sängen med linjerat papper och penna i varsin hand. I tre år har jag gjort denna procedur innan utgångsdatumet för året har hunnit komma. Jag sätter mig ner och reflekterar, skriver och skapar en text som senare enbart kommer vara för mina egna ögon att betrakta.

Jag gör det mycket på grund av rädslan som finns i att glömma. Skriver jag inte, försvinner det. Men, jag gör det också för att få ett avslut på något sätt. Oftast efter att den sista punkten är skriven växer det en slags stolthet inom mig. Varje år genom att göra det här visar jag mig själv hur jag växer, lär mig gå på vatten och besitter förmågan att borra mig igenom cementblock. Jag blir även påmind över hur tacksam jag är. Hur tur jag har.

2019 saknar förväntningar. Jag ser det nya året på samma sätt som jag gjorde när jag påbörjade skriva i min nya dagbok för några månader sedan. Allt rungas med en nyfikenhet över vad som kommer upplevas och kännas, och vilka viljorna är som kommer styra mina val.

Gillar

LÄSARFRÅGA- HUR REDIGERAR DU?

Kommentar: Så så fint!!! Jag antar du fått denna fråga många gånger men vart redigerar du dina bilder? De känns alltid så himla äkta. -Bea

Svar: Först och främst- tack! Sedan om sanningen ska fram är du den första som har ställt den här frågan men jag tänkte att det kan bli intressant om jag utvecklar det lite.

I och med att den här bloggen är skapad för att mitt skrivande lägger jag inte särskilt mycket fokus på mina bilder (undantag många av bilderna jag visar i det här inlägget). Huvudsaken är att det ska kännas äkta och jag blir oerhört glad när du säger att det är vad mina bilder framkallar hos dig.

Jag minns speciellt det HÄR inlägget och vilken respons jag fick för det. Utan att ha gjort en djupare analys såhär i efterhand förstår jag att det är på grund av bilderna. Väldigt instagram-vänligt om ni förstår vad jag menar. Och tro mig jag har inget emot sådana här bilder. Jag följer massor med konton som producerar ut sådant innehåll och är också ibland en givare av att medföra dessa typer av bilder till flödet. Jag tycker om dem ifall de kommer i en begränsad mängd.

Egentligen tror jag inte att efterbehandlingen i sig är det som gör att man kan känna den där äktheten. Jag tror att mycket handlar om att jag oftast tar saker på sådant som bara "är". Till exempel den uppdruckna kaffekoppen. Jag ville blogga men hade pluggat i flera timmar och saknade bilder. Lösningen blev att jag tog fram min kamera och fotade objekt i mitt rum som kanske i sig inte var något speciellt men blev ändå ett uttryck för något. Jag försöker hitta det vackra i det enklaste.

Som sagt är inte det här en blogg med fokus på bilder, men samtidigt lägger jag värdering i det. För mig har det alltid varit viktigt att det jag visar här är jag och mitt liv. Självklart kan jag beskära ut saker jag inte tycker hör hemma i bilden. Självklart kan jag kan jag flytta ihop böckerna lite för att det ser bättre ut på bild. Självklart självklart självklart. Det är ju att uttrycka sig. Däremot håller jag nästan lika hårt i värderingen om att man ska skildra verkligheten och sanningen som journalister. Det är viktigt för mig. Åtminstone försöker jag på mitt sätt.

Okej och nu har jag lyckats skriva ett helt inlägg utan att svara på frågan. Förlåt. Jag använder mig av appen VSCO. Har tidigare testat adobe och snapseed, men det funkade inte alls. Jag har alldeles för lite kunskap för att förstå mig på kurvor och olika färgverktyg (???).

Tack för din fråga. Nästa gång ska jag vara lite snabbare på att komma fram till sak;)

Gillar