tre händelser

Först och främst gick vi på höstlov i fredags. Enligt tradition var det halloween-tävling på vår skola. Nytt för i år var att även en större grupp kunde vinna. För oss var temat givet.

Förlåt till alla som vistades i korridorerna, och speciellt till er som hade prov medan vi körde huliganbråk vid fotbollsbordet<3

Bakom rullgardinerna gömde sig ett vinterlandskap när jag steg upp i söndags. Allt hade förvandlats över en natt. Senare när jag gick emot kyrkan så knastrade snön under mina svarta kängor. Det var länge sedan man hörde det ljudet.

Anledningen till varför jag befann mig i kyrkan var för att skriva ett reportage till en skoluppgift. Kyrkan och dess miljö har alltid fascinerat mig. Religion har alltid fascinerat mig.

När jag sedan satt i min röda soffa och sammanställde alla intryck och intervjuer som jag hade fått med mig hem väcktes något så starkt inom mig- det är ju det här jag vill göra. Jag vill skriva reportage. Jag vill ge de människor jag träffar all min uppmärksamhet, lyssna och göra dem hörda. Jag vill förtälja berättelser som ingen har hört om tidigare. Vad fint det skulle vara.

I måndags hade jag en hel dag som jag spenderad med familjen. Det är väldigt lätt att de får komma i skymundan då mina viljor är många men tiden fortfarande begränsad.

Vi var bland annat och åt på en relativt nyöppnad restaurang här i Umeå. Ett tips om ni någon gång skulle komma hit! Gå dock till någon restaurang nära intill ifall du är kräsen. Många av rätterna skiljer sig långt ifrån husmanskostens smaker och konsistenser.

Gillar

TRE DIKTER

BLÄNDAD

Jag är bortrövad i mina egna känslor

Det är inte det minsta mörkt

Men ändå har jag virrat bort mig från allt

I ett vimmel som aldrig kommer bort i något som försvann


Ljus i ett sken

En dag vid hamn

Solen lös

Slocknade

Och kom åter tillbaka med sin oemotståndliga charm


Nu står jag i ett mörker jag inte visste kunde vara så ljust

Kanske är det därför det bländar

Och det jag ser är mitt eget hus

................

LJUDET AV DIG SJÄLV

Himlen blixtrar

Men jag lyssnar

I evighetens tystnad


Om du bara fick dig själv till att lyssna

Kommer dånets skala upphöra

Och hålla din fana

................

OM MAN VISSTE

Är det starkt att vara svag?

Visa sig uppenbar


Är det stort att vara stolt?

I en port som redan står tom


Är det klent att vara kär?

När allt annat är misär


Blir man klok av att vara kort?

Eller är det bara en sport utan hopp


Går många ord klent

Vill vi alla kanske säga något med det?


Kommer någon förbi?

Eller hindras vi bara av dem som vet någorlunda mer

I en sfär bestående av enbart oro och sitt tvek

Gillar

V.42- KLASSRUMS POESI, GATUMUSIKANTER & REPORTAGE

VECKANS HUMÖR.

Vad har det blivit av mig? Jag har typ gått och blivit stabil?? Enda sedan jag gick in i tonårens charmiga dar har jag haft ett otroligt sväng i mitt humör, det har gungat rejält. Jag har liksom kunnat gå och lägga mig med lycka spirande i kroppen, för att sedan vakna upp morgonen därpå med en ångest som jag aldrig dagen innan hade kunnat förväntat mig. Varje morgonen när jag har vaknat har varit som ett lotteri. Men inte på senaste tiden! Kanske har jag dragit vinstlotten om och om igen?

VECKANS SKRIVANDE.

Har väl inte själv åstadkommit med så mycket, men hittade denna text i ett av klassrummen på min skola som jag tyckte var fin.

VECKANS JOBBIGASTE.

Gubben idag på jobbet som tyckte det var helt okej att upprepande antal gånger kommentera mina "fina ögon". Slutade lyssna, försökte skriva upp alla uppgifter så snabbt som möjligt för att bli av med honom och då började han istället tala om det för sin polare hur fin jag var. Schysst snubbe!

Om det var nog? Nej. När han kom tillbaka sa han att det krävdes en puss för att jag skulle få tillbaka bilnyckeln. Då brast det för mig. Idiot. Hoppas du fick punka på bilen eller något efter det.

VECKANS HÖJDPUNKT.

Innebandyn! Har känt ganska länge att det inte har fungerat. Jag har känt mig kass vilket har gjort att motorn för att utvecklas inte har fungerat.

Nu böjar det däremot komma tillbaka. Jag har speciellt känt det i veckan och det gör mig så innerligt glad. Innebandyn och lyckan som den skänker mig har jag saknat oerhört mycket.

VECKANS BLICKFÅNG.

Jag vet att av de tre inläggen jag har gjort har det alltid under denna spalt varit musikaliska genien som har fått ta plats. Lovar att sluta, nästa gång blir det något annat. Men snälla; lyssna bara.

VECKANS TANKE.

På journalistiken har vi fått i uppgift att skriva ett reportage om vad som helst. Det finns så mycket man skulle kunna skriva om, men det står ändå still.

Vill du få din eller någon annans röst hörd? Har du varit med om något? Har du någon idé på ett reportage? Skriv till mig! Bestäm åt mig. Det sätts en fastrostad spärr framför mig annars.

VECKANS BEROENDE.

Har druckit kopiösa mängder av te.

VECKANS MUSIK.

Discover Weekly har äntligen börjar prestera igen, och därmed har ny musik i mina spellistor börjat tillkomma. Jag har gått och blivit helt fast i denna.

VECKANS MÅL.

  • Försöka vara effektiv med plugget.
  • Inte snooza. Gick sådär förra veckan...
  • Fortsätta läsa. Jag har börjat läsa Wink Poppy Midnight. Får se vart den tar mig.. Är lite skeptisk.

Gillar