V.39

VECKANS MÅENDE.

Jag har varit förkyld i tre veckor och än har inte viruset velat leta sig ut ur min kropp. Det gör att jag är trött. Inte den typen av trötthet som kommer vid stress, utan mer den som gör att man känner sig alldeles disig uppe i huvudet.

Av den anledningen har jag varit väldigt kantstött åt allt i veckan. Jag har inte haft energin att bygga upp en mur kring mina känslor, släppa det som inte är värt att hålla kvar och hålla inne det jag känner. Tyvärr. Jag önskar.

VECKANS SKRIVANDE.

Förra veckan bubblade inspirationen och det gick lätt att skriva. I veckan däremot har det tagit en kvart för mig att skriva två meningar.

Saken är det att jag har haft saker att skriva om, men det har inte spelat någon roll då jag inte har kunnat formulera det. När jag läser vissa av de texter jag har skrivet så sitter jag som ett frågetecken. Det är så många ord som har hoppat och hamnat på helt fel plats utan att jag har lagt märke till det. Usch, fruktansvärt.

VECKANS JOBBIGASTE.

Fredagen på skolan. Att börja 25 över åtta för att sedan sluta klockan fyra är ganska tungt. Det hade varit en sak om vi hade lektioner hela dagen och ett fullspäckat schema, men saken är det att vi har tre lektioner och nästan fyra timmars hål. Det är segt.

Sedan skulle jag unna mig själv en chailatte på Waynes i väntan på skjuts hem, men då glömde jag beställa med laktosfri mjölk och då blev fredagen ännu mer seg haha.

VECKANS HÖJDPUNKT.

Promenaden med Emelie ( @idaemeliesvensson ). Det var så länge sedan jag umgicks med henne och det kändes så skönt att få traska längs stigar med henne i höstmörkret och prata ut om allt som har hänt.

Som hon ger mig energi och perspektiv på livet. Så himla fint.

VECKANS BLICKFÅNG.

Younger är en låt jag har haft på min spellista ganska länge. Det var säkert Elsa som visa mig den, så jag ger henne cred utan att veta.

Hursomhelst så föll jag för den här låten av två anledningar: rösten och kören.

Jag har alltid fått upp en bild av att personen som sjunger den här låten ser ut som en äldre version av Jon Bellion. Förstår ni vilken chock jag fick när jag skulle söka efter en live version av den här låten och insåg att personen som sjunger är 15 år? Hur är det möjligt???

VECKANS TANKE.

När jag i början av den här veckan skulle städa mitt rum kom jag på att Ines ( @ineees ) för ett bra tag sedan på hennes blogg hade tipsat om ett avsnitt från Framgångspodden där Rachel Brathen gästade.

Det var en sak som Rachel sa under intervjun som har följt mig hela veckan. Hon sa att de minnen som man kommer ihåg handlar om de stunder man har varit som mest närvarande. Dessa ord har förföljt mig, och kommer nog förfölja mig ett långt tag framöver.

VECKANS MUSIK.

Felix Sandmands album. Oftast när jag lyssnar på musik medan jag pluggar brukar jag sätta på ett album jag aldrig har lyssnat på tidigare. Det gör att jag inte kan fastna i melodier och låttexter på samma sätt.

I fredags satte jag på Emotions och blev förvånad över hur bra det var, och när 0 EMOTIONS började spelas så tappade jag min koncentration helt.

VECKANS MÅL.

  • Inte snooza.
  • Prioritera min sömn.
  • Läsa en sida eller två innan jag går och lägger mig.
  • Köpa te som jag kan dricka på skolan.

Gillar

LYCKORUS AV HÖSTEN

Hösten ger mig lyckorus i hela min kropp. Eller ja, det kanske inte är höstlöven som faller som fallande fjädrar ner mot marken som är grunden till min lycka, men åtminstone är det en grund till det hela.

I somras kändes det fruktansvärt när tanken kom att höstens dagar börjar närma sig. Hösten är sval, inte på grund av temperaturen som krälar sig ner mot nollan, utan mer generellt. När jag går på stan stöter jag inte i min axel med förbipasserande på samma sätt som jag gjorde i somras. Gatorna börjar eka tomma. Folk går med sina blickar nedsänkta och luvor uppdragna över huvudet. När marken är det enda folk väljer att se är det inte konstigt att hösten för vissa är en enda stor grå massa.

Men jag tittar upp och det är inte enbart i träden jag ser sprakande färger. Det finns lite överallt. Det finns i teet jag dricker på morgonen, musiken som hörs i mina hörlurar och i den lilla second hand butiken mina vänner och jag alltid går in i efter skolan. Det finns i mina vänners lysande ögon, i famnen som gör mig trygg och från solen som än värmer. Det finns i så mycket, och det gör mig så glad.

Gillar

20 FRÅGOR OM MIG

Jag kräks på mina egna ord. Allt som kommer ut blir till en massa som jag varken förstår mig på eller kommer lös ifrån. Det är som att jag fastnar på varje enstaka ord som jag skriver ned.

Det enda jag kan ge er är några frågor om mig själv. Det är enkelt och okomplicerat. Jag tänker att det också kan vara bra, då det är sällan jag berättar om mig själv på ett ytligt plan. Jag menar det ytliga kan vara en sätt för er att få en tydligare bild av mig och mina tankar.

1. En sak du inte kan lämna huset utan?

Någon jacka, kofta eller dylikt då jag konstant fryser- oavsett vilken årstid jag befinner mig i.


2. Favorit sminkmärke?
Jag har inte något specifikt sminkmärke som dominerar i mitt badrumsskåp. Det enda sminkmärket jag kan säga med all säkerhet är min favorit när det kommer till läpprodukter, det är NYX.


3. Favorit blomma?

Maskrosor, helt ärligt. Alltså jag skulle inte vilja ha en bukett av maskrosor, det är inte så jag menar. Det är bara det att maskrosor var något jag alltid som barn förknippade med sommaren. Vi började skapa konst på olika väggar så fort den första blomman hade kommit upp och vi sminkande alltid varandras ansikten gula medan vi satt i gräset med grönska över våra byxben.


4. Favorit klädaffär?

Tycker alla klädaffärer ekar tomt just nu. Det är som att jag varje gång när jag kommer in i en butik möts av galgar utan plagg. Inte för att det har varit rea och blivit utrensat, utan därför det aldrig finns något som faller mig i smaken.

Men är jag någon gång på stan och är i desperat behov av kläder brukar jag gå till weekday, monki och bikbok.

5. Favorit parfym?

Den HÄR .

6. Högklackar eller låga skor?

Jag tycker om boots nu till hösten, men är alldeles för bekväm av mig så måste säga låga skor. Jag får ont i ryggen av alla skor som inte har pronationsstöd, och tyvärr har utvecklingen inte kommit så långt att boots som dessa har det. :(

7. Får du bra betyg?

Ja, det är en av de få positiva sakerna med min prestationsångest. Men jag hade det krävts hade gärna bytt ut min prestationsångest mot lite sämre betyg.

8. Favorit färger?

Skulle man se till min garderob är svaret svart, men egentligen skulle jag säga röd, blått och gult.


9. Dricker du energidricka?

Min kropp klarar inte av energidrycker. Jag blir skakig som ett asplöv, yr och illamående av den typen av koffein. Det funkar helt enkelt inte.


10. Dricker du Juice?

Förut drack jag alltid det till frukost, men inte längre. För ett halvår sedan blev juice helt plötsligt surt och inte alls lika gott som det har varit tidigare.

11. Gillar du att simma?

Lite grann. Jag vill alltid börja simning efter en vecka utomlands med sol och bad då jag tycker det ser så häftigt ut när personer kan kråla, eller ja, "crawla" som det tydligen stavas. Sedan har jag alltid varit en av dem få som tyckte om att simma längderna som idrottsläraren alltid tvingade oss till att simma. Man blir lugn av det.


12. Äter du pommes med gaffel?

Ja, om jag är på någon finare restaurang, eller om jag inte har hunnit tvätta händerna innan.


13. Favorit fuktkräm?

The Body Shop 4 the win. Har använt samma bodylotion sedan jag var tolv, typ.

14. Vill du gifta dig senare i livet?

Ja, det är klart. Sablarnas vilken fest det kommer bli;)

15. Blir du arg lätt?

Hmm, nja. Jag blir ganska lätt irriterad, men väldigt sällan riktigt arg. Ibland bygger jag upp en mur runt mina känslor, så att inget kan snudda vid dem och få mig känna det de besitter.

16. Vad var ditt senaste sms?

Det var från Elsa där det stod "kaos".


17. Några fobier?

Råttor, och som tur är har jag bara sett ett par möss i mitt liv. Det räcker gott och väl. En gång började jag gråta när jag såg en tecknad råtta på TV. På den nivån är det.


18. Biter du på naglarna?

Nej. Förstå hur mycket äckligt som borde finnas under ens naglar?


19. Vad är det som bara några personer vet om dig?

Jag skulle inte säga att jag är ansiktsblind, men jag har väldigt svårt för att placera ansikten. Säger du ett namn på en kändis, min bästa vän eller mamma så får jag inte upp en bild i mitt huvud, utan bara olika drag som jag har memorerat att personen har.

Att kunna känna igen någon jag bara har träffat ett par gånger är svårt för mig, om jag skulle se personen i en annan miljö. Jag är rädd att det är många gånger jag har verkat arrogant när jag inte har hälsat på någon som jag egentligen ska veta vem det är.


20. Dricker du kaffe?

Jag håller på att lära mig. Hur sjukt är inte det? Att jag liksom lär mig att dricka något som jag sedan kommer bli beroende av. Aja, det är ganska gott ändå.

Gillar