VALBORG.


Valborg har alltid varit en dag som får hela mig att känna att sommaren är nära, trots att snön fortfarande ligger kvar på marken och att temperaturen fortfarande sjunker mot nollan så fort dag blir till kväll. Nu kan man äntligen lägga vintern bakom sig, därför det är inte så långt kvar innan man står där med sand mellan tårna.

Om en timme ska jag åka till Wilma och äta middag. Vart kvällen tar oss, ja det får vi se. En stund framför majbrasan i den kyliga vårluften och kanske ett eller två brännbollsslag på ängen kanske det blir. Vi får se.

Ha en härlig valborg fina ni< 3

Gillar

8 FRÅGOR FRÅN NÅGON ANNAN.

1. Vad gjorde du för tio år sedan?

För tio år sedan var jag sju år gammal. Fortfarande bara ett barn, men betydligt mindre skyddad från omvärlden jämfört med förr. Jag började bli mer medveten och förstående över att det fanns ett samhälle utanför min lilla bubbla som hade mycket att säga till om vem jag skulle bli men också vara. Ett samhälle jag tidigare aldrig hade brytt mig om.

Det var även nu jag började bygga upp en trygghet inom mig själv och vågade alltmer släppa taget för en stund om den trygghet jag alltid hade haft turen att känna hos dem i min omgivning. Det var den tryggheten som jag byggde upp hos mig själv som gjorde att resan att gå från den blyga tjejen till den jag är idag möjlig.

2. Vad gjorde du för ett år sedan?

För ett år sedan hade jag nyligen tagit mitt mopedkörkort och fick därmed en försmak på frihetskänslan jag i framtiden kommer att känna när bilkörkortet är mitt.

Jag stod även framför dem två sista månaderna med min klass. Allt som var omkring mig i min vardag kändes mer värdefullt och finare än vad de någonsin hade gjort under dem tio åren vi hade tillhört samma klass. Jag är evigt tacksam att jag verkligen insöp den där sista tiden tillsammans, De människorna kommer alltid betyda någon alldeles särskilt för mig.

3. Vad skulle du göra om du var miljonär?

På något sätt skrämmer pengar mig. Det känns som det är det enklaste sättet att bli förblindad på utan att man ens är medveten om det. Samtidigt lever jag på mitt CSN för det mesta, så jag ska kanske inte yttra mig för mycket.

Om jag skulle vara miljonär skulle jag se till att jag ger mig själv möjlighet att bo på den platsen i världen jag drömmer om att få leva i. Självklart skulle jag spendera pengar på resor, kläder, mat och kanske en drömkamera. Jag tror och hoppas att jag på något sätt skulle även se till att mina pengar gick även till nytta och sådant som faktiskt betyder något. Oavsett om det är till någon okänd eller känd person i min närhet.

4. Fyra dåliga vanor du har:

Att inte prioritera min sömn, snooza, stressa och kolla min väckarklocka alldeles för många gånger för att verkligen säkerställda att jag har satt på alarmet innan jag går och lägger mig haha.

5. Fem snacks du gillar:

Naturgodis, naturchips med havssalt, mörk choklad, mango och maltesers.

6. Fem låtar du kan utantill kan texten på:

Kiss you- One Direction, One Night- Ed sheeran, Everybody- Backstreet Boys, Hon dansar vidare i livet- HOV1 och Just the two of us- Grover Washington, Jr., Bill Withers.

7. Fem saker du gillar att göra:

Läsa, tala inför folk, skriva, umgås med dem jag älskar och sjunga i bilen.

8. Fem favoritsaker:

Min dagbok, dator, ringar, ansiktskräm och hörlurar.

Jag fick min nominering att svara på dessa frågor av @ineees. Hon är en underbar skribent som genom hennes talang och egenskap av att reflektera och känna i allt hon gör skriver underbara texter som hon delar med sig på sin blogg. Ines är någon ni absolut inte får missa.

Jag nominerar vidare @FarahnazAkbari <3

Gillar

3 SAKER:

3 saker jag ser fram emot:

Ledighet, sommar och picknickar.

3 saker jag gillar:

Skriva, umgås med dem jag tycker om och skratta.

3 saker jag inte gillar:

Råttor, falukorv och stress.

3 saker jag vill:

Jag vill fortsätta jobba på min prestationsångest, bo i Spanien och resa med mina vänner.

3 saker jag borde:

Börja träna inför min spanska redovisning, gå och lägga mig i tid och vattna mina blommor.

3 saker jag kan:

Argumentera, vara positiv samt texterna till nästan alla One Direction låtar. Tack 1D-tiden för det;)

3 saker jag inte kan:

Hjula, hoppa fallskärm och sjunga.

3 saker jag ofta pratar om

Killar, att maten är stark och framtiden.

3 saker jag önskar mig

Nya träningskläder, att James Bay ska släppa sitt album och att jag slipper vara rädd varje gång jag går ensam längs gatorna på kvällen.

3 saker jag blir lugn av:

Skriva, träna och mina vänner.

3 saker jag blir stressad av

Hahaha... Jag kan nog bli stressad över det mesta. Jag jobbar på det, lovar!;) I alla fall- Skolan, tid och mina prestationer är 3 saker som gör mig stressad.

3 saker jag ska göra i veckan:

Träna bodybalance, skriva ett nationellt prov i svenska och njuta av våren.

Gillar