SOLEN VÄRMER.

När termometern står på -20°c spelar det knappt någon roll hur man klär sig. Luften känns inte krispig och bitande som den oftast gör när termometern drar sig ifrån nollan, utan den känns istället sylvass och livsfarlig när den möter huden. Idag gjorde inte det här något. När solen steg upp från horisonten så möttes den av en molnfri och klarblå himmel, vilket gjorde att mitt bleka porslinsansikte fick möte en värmande sol för första gången på väldigt, väldigt lång tid.

För några år sedan var ordet "konst" ett sömnpiller för mig. Idag vet jag att konst är så mycket mer än tråkiga, obegripliga och uråldriga målningar. Konst kan vara vad som helst, och det kan även betyda vad som helst. Man kan välja att se konst som poesi- att det inte finns några bestämda regler och att allt man ser går att forma efter sig själv.

Att i värme vandra runt i stadsmuseets ljusa och minimalistiska lokal omringad av konst och stora fönster var en väldigt mysig start på förmiddagen. Ännu en gång tackar jag gymnasiet för att de förstår att man inte behöver lära sig på det traditionella sättet för att nå kunskap.

Gillar

VAD? NÄR? VILKEN?

Vilken är din favorit doft?

Den doft som skapas en varm sommardag när regnet träffar asfalten och man går längs strandpromenaden där blommorna har blomstrat och gräset har grönskat.

Är du lik dig nu jämfört med den du var som barn?

LÄS: Tänk vilken resa jag har framför mig.

Vad är det mest nervösa du någonsin har gjort?

Det måste ha varit för några år sedan då jag pratade i radio för första gången. Jag gick antingen i sjuan eller åttan. Juletiden var kommen och jag skrev in en insändare till lokaltidningen som handlade om varför kommunen inte borde ta bort julmusten från julbordet som serverades på skolorna runt om i länet. Någon dag efter att min insändare hade publicerats i tidningen ringde en journalist från radion mig, och frågade om jag ville ställe upp på en intervju dagen därpå. Det blev inte många timmar sömn den natten.

Vad stod det i ditt senaste sms?

"KÖR KÖR KÖR" skrev Emelie igår haha.

Vilken musik triggar din nostalgiska sida mest och varför?

Det finns inga låtar som fyller mig med sådan lycka och minnen som One Directions låtar gör. Jag var en directioner av rang när jag gick i mellanstadiet. När jag satt i mitt flickrum och sjöng med i deras låter med min knackiga engelska drömde jag mig alltid bort hur det skulle vara att se dem live. Det var min största dröm under den tiden. De var en stor del av mitt liv under mellanstadiet hur galet det än låter, och därför triggar deras låtar igång den nostalgiska sidan inom mig.

Vilken är den bästa boken du har läst?

Våra kemiska hjärtan, skriven av Krystal Sutherland. Bara läs den.

När är Sverige som bäst?

Under våren och sommaren. Människorna kliver ut ur sina iden, blomstrar ut och omgivningen vi tillsammans skapar blir mycket mer gemytlig.

Vilken är din favoritstad?

Visby. Gränderna, det turkosa vattnet vid kalkbrotten, de smala vägarna och antika känslan gör att det känns som att man kommer till ett helt annat land.

Vem var din favoritlärare på högstadiet?

Det är nu när jag har gått ut högstadiet som jag har förstått vilken betydelse mina lärare har haft för mig. Varenda en av dem har fått mig att tro att just jag kan. Det är något jag alltid kommer bära med mig. Tack.

Mina två svenskalärarna har öppnat upp den värld jag nu är helt fängslad i; skriftens. Deras ord de gav mig om dem texterna jag skapade under deras lektioner, har fått mig att tro på mitt skrivande. Med hjälp av den tron vågar jag utvecklas. Med den tron kommer jag komma långt.

Min idrott- och musiklärare är också en av de personerna jag kommer komma ihåg när tiden börjar förtvina bort minnen som jag egentligen vill bevara. Hans lektioner var kravlösa och ett misslyckande var aldrig ett misslyckande i hans ögon. Det var på hans lektioner jag fick lära mig att inte vara så hård mot mig själv.

Vad vill du göra kommande veckan?

1. Spendera massor tid med mina släktingar som har åkt upp för att hälsa på i vårt vinterlandskap.

2. Besöka sjukgymnasten och få svar på vad som är problemet med mitt knä.

3. Ta hål i örat.

Vad ska du göra nu?

Jag ska skruva upp musiken jag har i bakgrunden, ta fram skurhinken och städa mitt rum.

Gillar

OM JAG SKULLE FÅ BESTÄMMA TRACKLIST TILL SOMMARFESTIVAL:

1.

ALL NIGHT- CHANCE THE RAPPER

2.

THE SOUND- THE 1975

3.

SNOOK, SVETT & TÅRAR- SNOOK.

4.

WOMAN - KESHA

5.

5 FINE FROKNER - GABRIELLE

6.

DOM SA! - VERONICA MAGGIO

7.

RUNAWAY BABY - BRUNO MARS

8.

NO GOOD - KALEO

9.

RIDE - TWENTY ONE PILOTS

10.

WILLY WONKA - MACKLEMORE FT. OFFSET

11.

DINAH - BLACKNUSS

12.

OMEN - DISCLOSURE FT. SAM SMITH

Gillar