HELG SEDAN TORSDAG.

Torsdagen var sista dagen innan jag behövde stänga in mig från omvärlden och linda filten runt om mig i några dagar. Det var länge sedan jag hade feber men jag blev väl påmind hur det kändes när en frossa spred sig i kroppen tillsammans med en ilande värk som angrep mina leder.

Imorgon blir det att stanna hemma men efter det borde jag vara redo att kasta mig ut i vardagen igen. I veckan kommer jag förmodligen behöva kämpa med massor av skolarbete som jag har hakat efter med nu när jag inte har varit i skolan. Samtidigt vet jag att de kommande dagarna kommer vara fyllda med massor av skratt tack vare mina vänner. Det gör allt lite lättare.

Om man ser till nuet ska jag snart lämna min plats vid grammofonen och sätta mig vid min pappa i soffan och se BRON. Jag har alltid haft väldigt svårt för att fastna för deckarserier men BRON är helt klart ett undantag.

Gillar

Kommentarer

GÅRDAGEN.

Morgonen började med att se på en innebandymatch som jag egentligen skulle spela om det inte vore för att min förkylning. Jag har stannat i den fasen där jag är för frisk för att stanna hemma men för sjuk för att anstränga mig på en nivå som räknas som träning.

Innebandymatchen slutade i förlust och jag åkte in till stan för att möta upp Isabel. Tillsammans vandrade vi runt i stadens alla affärer och avslutade det hela med en mysig lunch. Morgon hade gått över till eftermiddag och det var dags att röra sig hemåt.

När kvällen var kommen promenerade jag över till Emelie för att umgås med henne. I hennes prinsessliknande rum satt vi och lyssnande på musik, medan vi drack chai te och pratade om det som kom oss för. På promenaden hem var inte himlen becksvart utan det var spritt ett orange sken över den. Det var som att solen aldrig riktigt hade gått ner. Ljusare tider, är det ni?

Gillar

Kommentarer

PRECIS TVÄRTOM.

I tisdags präglades min dag med ångest inför skolstarten. Det spelade ingen roll att jag skulle träffa mina vänner igen, få tillbaka rutiner och produktiviteten. Stressen och pressen visste jag skulle komma tillbaka, något som jag har fått vara ifrån i 2,5 vecka.

Samtidigt visste jag att efter första dagen så skulle denna ångest vara bortblåst. Inte för att jag känner mig mindre stressad och pressad, utan för att jag känner att jag har kontroll. Jag har ännu en gång blivit påmind hur glad jag är över den vardag jag har fått. Människorna jag har runt omkring mig får mina tårar att rinna av skratt och miljöerna jag möter dagligen trivs jag i.

I tisdags präglades min dag med ångest och idag präglades den av ren och skär glädje. Nu sitter jag här i soffan, nyduschad och med min nya spellista spelandes i bakgrunden och ska försöka plocka fram någon bok jag har glömt bort att jag har. Godnatt.

Gillar

Kommentarer