3 SERIER FÖR HÖSTEN.

1. LAS CHICAS DEL CABLE

Den här serien skiljer sig från dem serierna jag vanligtvis brukar sätta mig ner för att se. Las chicas del cable eller på svenska Flickorna i växeln. Jag som älskar spanska som språk bara njuter av att se en hel serie dramatiserad på spanska. Det handlar om fyra kvinnor i 1920-talets Madrid som jobbar på ett telefonbolag där de får möta stora mothugg endast för att bli en självständig kvinna.

Serien är fängslande på samma sätt som den där boken man inte kan slita från handen, man bara måste läsa klart. Nyfikenheten över att få reda på hur hemligheterna ska lyckas bevaras, vem som kommer bli träffad av kärleken och vad som komma skall, är något som är centralt under hela serien.

2. REAL DETECTIVE 

Varje gång jag har sett ett avsnitt av den här serien frågar jag alltid mig själv, "Varför?". Man lämnas alltid sittandes där helt tom medan eftertexterna rullar på teveskärmen. Det är som att man färdas i en känslomässig storm under 40 minuter som berättar om fruktansvärda kriminalfall.

Fallen är baserat på verkligheten, och i varje avsnitt möter man ett nytt fall, med en ny brottsutredares historia som sedan dramatiseras av skådespelare. Om du tycker om p3 dokumentär, är det här garanterat en serie för dig!

3. ATYPICAL

När höstvädret gör sig märkbart, vill man endast krypa ner under täcket för att gömma sig från den bitande kylan och det fallande regnet utanför fönstret. Den ultimata serien för detta är Atypical. Det handlar om artonåriga Sam och hans dilemman som skapas i hans vardag. Han vågar ge sig ut i det som känns obekvämt för att sedan ta sig an dem problemen som kommer i vägen under resans gång.

Gillar

FÖRSTA DAGEN PÅ GYMNASIET.

Vid 06:30 ljöd alarmet som väckte mig, därför första dagen av gymnasiet skulle påbörjas, och det var endast några timmar bort. Jag satte på en nyskapad playlist med låtar som jag kan varenda ord på, medan jag gjorde ordning mig och drack mitt te. Det var när jag låste dörren efter mig, jag började känna hur en smula nervositet började växa sig allt starkare.

I bilen dunkade vi Beyonce för att lugna nerverna och få en boost av självförtroende. Den bilfärden som vi hade framför oss som känns oftast någorlunda kort, kändes idag helt plötsligt betydligt längre. När bilen stannade och vi klev ut genom varsin bildörr, så blev det som ett uppvaknade. Det är här ska bli den platsen vi ska spendera 3 år framöver i.

Vid dörren möttes vi av lärare som hälsade oss välkomna, och väl inne i lokalen träffade vi massor med kända ansikten som vi kunde fördriva tiden med innan uppropet. Helt plötsligt befann jag mig i ett klassrum med dem som ska vara mina klasskompisar under min gymnasietid.

Jag är chockad. Aldrig hade jag förväntat mig att jag skulle hamna i en grupp där alla kom så bra överens med varandra så fort. Efter bara några timmar var det många av oss som satt och prata om allt och ingenting. Allt känns så bra! Linjen, miljön, människorna, ALLT!

Gillar

EN VARDAG JAG HAR HAFT I ETT DECENNIUM KOMMER ATT FÖRÄNDRAS.

Tiden har börjat löpa ut för härliga sovmorgnar, timmar liggandes i solstolen med bara några fotsteg från ett svalkande dopp och sommarkvällar spenderades med vänner. Det är något ingen har missat. Modernatur har haft en jobbig period nu under sommaren, med tanke på att jag kan räkna dagarna som har bjudit på äkta sommarväder på mina tio fingrar. Trots det, har den här sommaren varit oerhört härlig då den har varit formad utifrån vad som gör mig lycklig.

Imorgon är jag tillbaka, därför nu har tiden löpt ut för den här gången. I ett decennium har det alltid varit oförändrat vad som väntar när tiden har löpt ut och skolan börjar om på nytt. Inte imorgon. Det är svårt att inse att jag börjar gymnasiet, jag har endast 3 år kvar av skolan kvar (!!!). Jag börjar den perioden de flesta beskriver som "Den bästa tiden!".

Jag är lite nervös, självklart! Det känns dock så oerhört roligt att få en förändring i den vardagen jag nu har haft så länge. Byta miljö, lära känna ny människor och få upptäcka det nya jag nu kommer befinna mig i, 3 år framöver. Den här förändringen har varit jobbig, förändringar är ofta det. I det här fallet går det inte att göra något åt det, och det har jag funnit mig i. Det har lett till att jag idag sitter exalterad och längtar till imorgon då äntligen ska få påbörja det nya.

Gillar