EN DAG I STOCKHOLM

Tidigt på morgonen ljöd väckarklockan och det var dags för min familj att ta flyget mot Estocolmo, igen. Måste säga att det var mot alla odds. Under den här veckan har jag tillägnat endast EN dag i skolbänken, och resten nedbäddad i min säng med både förkylning och magsjuka. På vägen till ett försök att tillfriskna hann jag även med att smitta ner mina föräldrar med den envisa förkylningen.

Vi välkomnades till Stockholm med ett gradtal som vi inte hade fått känna under en lång tid. Strosande runt i endast en tunn jeansjacka gick vi och såg oss omkring runt Stockholms vackra gator.

Vi gick in i lockande affärer, för att se vad mindre affärer som inte har massor med hängivna kunder hade att erbjuda. Bland annat hamnade vi i en skivbutik, där vi fick möjlighet till att fynda lp-skivor till vår grammofonspelare.

En sittandes jag, som i väntan på att mamma skulle köpa mjukglass, bad pappa att ta några bilder på mig medan jag satt på en bänk sådär "naturligt".

Det var ett event på Kungsträdgården som vi hamnade mitt upp i. Priser delades ut till Stockholms bästa fotbollsspelare genom tiderna, och barn spelade fotbollsmatcher med hängivna hejande föräldrar vid sidan om. Jag var mest intresserad av att ta en bild med pokalen som skulle delas ut den kvällen vid någon stor final. Detta var för att skicka till mina vänner som är betydligt mer fotbollsintresserade än jag.

Tillslut kom det som var anledningen till att vi befann oss i Stockholm från första början. BRUNO MARS. Förväntningarna må ha varit skyhöga, men de överträffades. Trots att jag inte är den som har gått på de flesta konserterna, så vet jag att det kommer krävas mycket av de konserterna jag ska se i framtiden för att detta ska överträffas.

Hela globen arena stod upp och dansade, det var som en stor fest med en härlig gemenskap. Det säger en del om konserten och Bruno Mars som underhållare. Om du någon gång överväger att se denna man, säger jag; Det finns inget att överväga, det går inte att bli besviken.

Gillar

JAG HAR EN FÖRKYLNINGSCYKEL

Ögonlocken väger några kilo var, näsan är invaderad och trots att den rinner som Niagarafallen så saknas funktionen att kunna andas genom den, samtidigt som kroppen vill spela mig ett spratt då den endast har energi för är att hålla mig vaken om nätterna med retlig hosta. Förkylningen kunde inte komma mindre lägligt.

Jag har en förkylningscykel likt menscykel, då jag ALLTID har varit sjuk de senaste åren under eurovision helgen. Trodde att jag skulle slippa, men inte det! Trots att jag har extremt mycket saker den kommande veckan då det blir vår sista ”riktiga” skolvecka, och därmed blir varje lektion oerhört viktig, samt att jag ska till Stockholm igen på lördag, är jag glad att förkylningen kommer nu så jag får förhoppningsvis bara göra bort det.

Nu ska jag fortsätta plugga lite hushålls ekonomi och sedan ska jag lägga mig ner i sängen, se någon serie och tycka synd om mig själv. Har ni några roliga planer för den kommande veckan?

Gillar

ARIANA GRANDE

Förra helgen packade jag och min familj väskorna och flög för att få känna på Stockholms pulsen i några dagar. Tycker verkligen om Stockholm då det är en stad med stort utbud och det är aldrig svårt att hitta något att göra, men samtidigt är det alltid lika skönt att lämna denna stad. Det är trevligt att vara där någon gång per år, men mer än så behöver jag inte. Jag tror den bidragande orsaken till den här känslan är att det är mycket människor överallt konstant. Man är aldrig ifred och det är svårt att hitta ett fik som inte är fullsmockat, och det är något jag är väldigt ovan med.

Förutom att få en dos av Stockholms pulsen var den stora anledningen till att vi åkte till Stockholm för att se Ariana Grande. Som den kvinnan kan sjunga. Det var inte bara en gång man fick gåshud. Konserten var det verkligen inte något fel på, den var välgjord och det var snygg koreograferad med dans, ljus och bild. Det enda minuset är något som inte artisten i sig kan göra något åt, men ljudet på Friends Arena är hemskt. Jag har varit där två gånger totalt på konserter och både gångerna har ljudet varit så pass dåligt att de har varit svårt att höra vad artisterna säger och även höra deras röst när de sjunger. Är det någon som håller med?

Helgen i sig var otroligt mysig med massor av skratt och härlig tid med min älskade familj <3 Jag lyckades även fixa det sista till mina skolavslutningskläder, samt skämma ut mig när jag råkade gå in i ett provrum som var upptaget. Skäms alltid lika mycket när jag råkar göra det (inte för att det händer ofta haha) + att jag får superdåligt samvete.

Gillar