Sen morgon men god brunch

Jag vaknade vid 10 tiden men drog mig i sängen till 11 genom att sitta framför den där äckliga mobilen. När jag äntligen tog mig upp insåg jag att det nästan var dags för lunch satt jag ställde mig framför spisen och började grädda pannkakor till brunch. Med varma pannkakor på ett fat satte jag mig vid köksbordet, tände några ljus åt mina goda pannkakor medan jag lyssnade på en podd.

Nu är det dags för mig att starta min dag på riktigt och vad som står på schemat är att städa. Kanske inte det roligaste men jag längtar efter känslan och kliva in i ett städat och organiserat rum, samtidigt som det ska bli skönt att hinna ifatt med alla poddar jag har missat. Har ni någon favorit podcast?

Gillar

Nyårslöfte?

Hörrni, nyårslöften vad säger vi? Jag säger som många andra att det är något i vårt liv vi vill bli bättre på eller förändra och vi anser att ett nytt år kan ge chansen till den förändringen. Samtidigt vet vi mycket väl hur många löften antingen glöms bort eller går bra till en början men slutar efter en månad då motivation som det nya året ger inte håller längre. Fast egentligen, det skadar väl aldrig att sätta upp mål? Vissa mål kanske håller en månad eller två, medans andra är mål som följer med än under året, man vet aldrig, så varför inte testa.

De mål som jag har för 2016 2017 är mål jag ska försöka tänka på, det är mål jag inte kan säga när jag har nått dem, utan det är mål jag ska försöka tänka på för att jag ska må bättre.

Jobba på min prestationsångest.

Jag har alltid haft prestationsångest i mitt liv och det är ofta jag har helt orimliga krav på mig själv och det är något som är väldigt jobbigt. Prestationsångesten jag har är något jag har jobbat på väldigt mycket. Jag har blivit mycket bättre på hantera den och jag har också börjat acceptera att jag kan inte göra mer än mitt bästa. Prestationsångest leder inte till välmående och därför vill jag fortsätta jobba med den. Jag vet att den alltid kommer finnas men den kan alltid bli bättre även fast jag redan har kommit långt.

Minska mitt mobilberoende.

Det är skrämmande hur mycket jag använder min mobil och ja, jag kallar det beroende, ett beroende jag tror de flesta i dagens samhälle har. Egentligen, varför skrollar man igenom alla ens sociala medier om och om igen även fast man vet att man inte kommer finna något nytt i sitt flöde? Av vilken anledning låtar jag min mobil ta ifrån tid när jag är i sällskap med andra personer? När har jag egentligen inte min mobil i handen? Typ aldrig. Jag ryser av tanken bara hur sjukt det här låter och hur mycket tid den där äckliga telefonen tar av mitt liv, det är vidrigt och skrämmande. Detta blir något som jag ska försöka ändra på under det kommande året.

Inte bry sig.

Detta är faktiskt ett mål jag hade i bakhuvudet i år och då var det inriktat på min klädsel och stil. Förut hittade jag ofta kläder som jag tyckte om men som få i min ålder sällan skulle vilja bära. Tankarna om hur de skulle uppfatta min klädsel eller smink var något som hindrade mig. Varför ska jag bry mig om vad andra tycker om jag trivs i det själv? Var något jag började fråga mig själv. Det resulterade till att jag började klä mig mer i vad jag ville, något jag till en början tyckte var lite obehagligt men jag började även inse att ingen brydde sig, jag hade bara varit orolig i onödan. Detta är något jag vill fortsätta bygga vidare på, därför det är väldigt onödigt att tänka på vad andra tycker och tänker om det bara spärrar vad man själv vill. Detta år vill jag försöka bli bättre på saker i sociala situationer där andra kanske kan uppfatta mig på ett visst sätt och det hindrar mig från att t.ex. ta den platsen jag vill ta. För egentligen, jag är bara mig själv och om personen/personerna inte gillar mig för den jag är då är det inte någon/några jag ska lägga min energi på, därför varför ska jag bry mig om dem ifall de inte kan acceptera mig för den jag är.

Gillar

2016 Årsresumé Del 3

SEPTEMBER

Vi hade praovecka under denna månad där jag fick vara på svt och praoa. Det var verkligen hur kul som helst att få se hur tv världen fungerar från redigering, förberedelserna för en tv-inspelning samt hur det går till, men även hur journalism egentligen är. Jag är väldigt tacksam att jag fick möjligheten att praoa där då det gav mig en chans att få ett hum hur det är att jobba inom den branschen då det är något jag skulle kunna tänka mig jobba med i framtiden.

Jag jobbade även några gånger på pappas jobb, något jag tycker är väldigt kul då man får träffa människor och lära sig mer om hur arbetslivet är.

OKTOBER

Innebandysäsongen började komma igång allt mer ju längre in på hösten det blev. Det är alltid lika roligt med cuper även fast energin efter en cup är nere på botten med tanke på alla matcher och det fullspäckade schemat, men det är på något sätt det som är charmen och det roliga med cuper.

Även fast jag bara fick helt värdelösa bilder så fick jag se mitt första norrsken. Antagligen sitter ni framför skärmen nu och himlar med ögonen men det var häftigt att se, särskilt när det är något man inte får se så ofta.

NOVEMBER

November öppnade väldigt bra med snö. Jag minns inte senast det snöade i november så lyckan var total när jag vaknade på morgonen och såg ett snötäckt vinterland. Har nog aldrig börjat spela julmusik redan tidigt i november, men det kan jag säga er att jag gjorde då.

Jag fyllde år och det firade jag och mina underbara vänner tillsammans en kväll som innehöll massor utav mat, skratt och musik.

DECEMBER

Jag och min klass gick luciatåget, ett av de minnena från detta år jag vet att jag kommer bära med mig länge. Det var bara en underbar dag, den var speciell på något sätt. Stämningen var full av glädje, värme och lycka, en atmosfär jag tror de flesta kunde känna igen sig i. Även fast sjunga är något jag inte tycker om att göra speciellt mycket och att förväntningarna på den här dagen inte var speciellt höga blev denna dag mer än lyckad. Höjdpunkten förutom att få göra något speciellt med klassen var självklart att få sjunga för de gamla på ålderdomshemmet.

I min familj har vi gjort det till en tradition att åka och julhandla tillsammans och sedan äta en god lunch någonstans och bara umgås, något vi gjorde även detta år.

Första hockeymatchen i år för min del blev även nu i december. Hockey och sport överlag är inte något jag gärna sätter mig ner för att se på då jag tycker att det kan bli väldigt långtråkigt. Det blir dock en helt annan sak när man ser det live, därför då är man där, man får uppleva stämningen och se med egna ögon på ett annat sätt och det gör att det oftast blir väldigt roligt.

Det här var nu sista delen av min årsresumé från 2016, nu hoppas vi på att 2017 ger oss lika många minnen om inte fler.

Kram

Gillar