3 INLÄGG JAG SKA SPARA NER PÅ PAPPER:

KÄRLEKEN TILL SKRIVANDET

Jag ska försöka förklara enkelt så du förstår, även fast jag vet att jag inte kan. Det blir alltid så när jag skriver. Om jag ska skriva "Jag satt på en stol" måste jag skriva något mer i stil med "Min kropp kändes mör efter den långa skoldagen, så jag satte mig ner i min nedsuttna kontorsstol, öppnade datorn och började skriva på det jag nu berättar för dig".

Du kanske inte förstår mig och mitt skrivande. Förståeligt. Skrivandet är för mig en frizon. Det är en av de få platserna jag släpper alla krav. Jag vet att jag skriver på ett sätt som du kanske inte förstår. Det är inte så konstigt. För varje rad jag skriver... Tryck HÄR för att läsa mer.

Motivering: Det här inlägget gjorde jag i försök att förklara min kreativitet för någon som kanske aldrig själv skrivit något utanför skolböckerna. Jag ville förklara mitt sätt att tänka och ge dem en chans att förstå mitt skrivande.

KÄRLEKSFÖRKLARING TILL TONÅRSKILLAR I NIAN

Fy vad jag älskar er killar som störde sig på mig när vi alla var femton år. Ni som inte kunde erkänna när en tjej hade rätt, dolde tonårsvett med AXE och låtsas brottades i korridorerna i väntan på att nästa lektion skulle börja. Det var inte många av ert slag, men ni var trots allt några stycken och om jag ska vara ärlig önskar jag ibland att ni hade varit fler.

Under rasterna som var kvar av vår högstadietid förvandlades "gröna rummet" som hade intorkade pappersbollar uppe i taket till en plats vars kärna bestod av diskussioner, gråt och... Tryck HÄR för att läsa mer.

Motivering: För den är tydlig, träffsäker och är en text för de som tvivlar på vad som händer ifall man vågar.

ATT UPPLEVA SORG

Kvällen var snart midnatt och majbrasans glöd hade nyligen slocknat. Jag satt i min kompis vardagsrum och försökte få upp värmen med hjälp av en filt som jag hade virat runt om mig. Värmen började infinna sig och axlarna började sjunka med tiden vi satt där och pratade med varandra. Det var sista gången på länge jag kände något annat än sorg. Sorgen tog över allt. Någon timme senare ringde mamma och berättade vad som hade hänt. När de hämtade upp mig med bilen var syret i mitt blod borta och alla tankar i ett enda stort töcke- slaget hade varit alldeles för kraftig.

Dagen efter grät jag mig igenom. Allt som jag gjorde fick mig att tänka på henne. Jag kunde inte tänka på något annat. Oftast tar tårar slut, men då gjorde de aldrig det. Det enda jag förmådde mig till att göra... Tryck HÄR för att läsa mer.

Motivering: Om någon skulle be mig att visa en text jag hade skrivit skulle jag visa den här. Texten i sig kanske inte är den mest träffsäkra, men besitter ett stort värde hos mig. Nu blev jag personen som skrev den text jag önskade att jag själv fick läsa när jag befann mig i mörkret.

Gillar

Kommentarer

corneliakarlsson
corneliakarlsson,
Älskar alla dina texter och ditt skrivsätt. Men, den sista texten, om sorg. Det är träffsäker och riktigt riktigt GRYM. Den räddade mig, det är fint att få känna igen sig och inte känna sig ensam <3
nouw.com/corneliakarlsson
wilsoon
wilsoon,
Cornelia TACK! Verkligen. Tack för att du tar dig tiden att kommentera. Och tack att du delar med dig. Det gör att jag i framtiden kommer våga trycka på publicera när jag själv tvekar. Om jag vet att jag kan hjälpa någon är den där oron inte värd ett skvatt. Det påminner du mig om. Du är en riktig kämpe. Gott nytt år, Cornelia!<3
nouw.com/wilsoon