Att leva

Hej! Idag är de lördag. Så skönt att få sova ut. Vaknade upp hos Sergio vid 11. Hann inte ens äta frukost haha, prio SÖMN. Andra års eleverna har i uppgift att göra egna koreografier med hjälp av första års elever som får stå för dansadet :) Träningarna går inte att få ihop bara på veckodagarna så 2 h varje lördag får jag räkna med i några veckor till innan de ska presenteras!


Planerna för idag är Barcelona. Jag, Urdur, Fridaoch hennes pojkvän George har till och med hyrt en lägenhet genom Airbnb så vi kan köra en efterlängtad barcrawl i Gothic area för att slippa oroa sig över hemgången. Det är faktiskt en bit mellan Sitges och Barcelona, speciellt på natten.

Skolan går bra. Dock är vi halvklass nästan hela tiden för att folk är skadade, sjuka eller helt enkelt tappat motivationen. Det är inte enklaste utbildningen precis. Jag tror det kommer bli bättre balans på schemat till nästa år. Inte lika långa dagar, längre lektioner men inte lika många. Större kvalitet snarare än kvantitet. Jag hoppas verkligen vi får in yoga eller pilates på schemat, tror det skulle hjälpa otroligt många att få ordning på hållning och ryggproblem. Jag satt två dagar den här veckan pga min rygg. Den behövde bara vila några dagar, men främst kände jag att mitt psyke behövde ett litet break. Jag har aldrig haft problem med att pusha mig själv men när jag kommer till de stadiet att jag inte vet varför jag är här så är det dags att vila. Och nu är lika motiverad som alltid till att dansa :)

Jag och Ellinor i min klass pratar väldigt mycket om hur man själv är ansvarig för sin lycka och sitt välmående. När jag pratar med människor i Sverige hör jag alltid, "shit va bra du måste ha de i Spanien! Dansa varje dag i fantastisk miljö." Men så kommer jag till skolan och möts av människor som ser självmordsbenägna ut. Hur är det möjligt?

Det finns hundratals saker med skolan som kan förbättras. Ingenting kommer nånsin vara perfekt. På en dansutbildning kommer du alltid ha ont. Du kommer alltid va trött. Du påminns varje dag om dina svagheter, vad du behöver förbättra, Det krävs att du håller tankarna i schack. Det är upp till var och en på vad fokuset ligger.

Det är hur enkelt som helst att sjunka ned i hål där du bara känner dig värdelös.

Jag är där ibland. Men väldigt sällan faktiskt. Istället tänker jag på hur jävla lyckligt lottad jag är.

Jag och min älskling.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag är dag 3 jag är hemma från skolan. Måndag kväll började jag må illa vilket slutade i ett kräkkalas hela natten och morgonen. Trevligt jag vet! Jag mådde så fruktansvärt dåligt utan mat och vatten i kroppen så jag bestämde mig för att gå tillsjukhuset och kolla upp vad som var fel.

Det visade sig vara maginfektion och feber på det. Så jag fick några papper utskrivna med medicin jag skulle köpa på apoteket, en spruta i skinkan (dog, jag är så fruktansvärt kittlig) och lite rådgivning. Tack! Resten av dagen sov jag, kollade lite orange is the new black, vilken jag hatade första avsnitten men som bättrade sig förvånansvärt. Nu är den helt okey, ska precis börja säsong 3.

Igår kände jag mig nästan frisk. Ingen spya, bara lite feber, men aptiten var nästan tillbaka och jag höll mig vaken hela dagen. Kunde till och med ta mina kosttillskott utan problem. Score!! Idag skulle jag kunna gå till skolan men eftersom jag knappt fått i mig något på 2 dygn, tror jag inte att kasta mig in i 6 h hårdträning de första jag gör är en bra idé. Idag laddar jag upp batterierna till max med massa bra mat, kosttillskott och sömn så kommer jag tillbaka med full kraft och så håller jag mig frisk och lever lycklig i alla mina dar. Yeah.

Klara är också sjuk :( Och jag har hört flera från skolan som ligger hemma och spyr så jag tror det är något som går runt just nu. Tur att jag bara hade de en dag, Nej det är inte tur, det är för att jag varje dag boostar min kropp med de absolut bästa kosttillskotten med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Min återhämtning är brutalt bra. Min energi är brutalt bra. Min sömn är brutalt bra. Vad skulle jag göra utan dem? Antagligen gå runt med förkylning som aldrig släpper helt, eftermiddagsdippar, sömnbrist, överdriven träningsvärk. Jag är så glad jag hittat kosttillskott som faktiskt fungerar och färbättrar mig vardag avsevärt <3

Likes

Comments

Att leva

Idag är det exakt 3 veckor sen jag landade i Spanien! Wow vad tiden går fort. Fast det känns inte så. Mitt schema innebär långa dagar fulltproppat med lektioner utav dans, sång, teater, performance studies och spanska! :D

Min klass är superduktig, alla har sina egna stilar som inspirerar och på tal om inspiration. Lärarna. Även där är det så enormt olika människor som är så duktiga på vad det gör. De har kommit så otroligt långt i sin utveckling. När är jag där? Börjar jag tänka. Vem är jag? 

Det är så tydligt vilka alla andra är men ytterst oklart när det kommer till mig själv. Jag absorberar allt som en svamp för att ta reda på det. Vem vill jag vara och vad vill jag göra. Ständiga frågor som tar upp det mesta av min tankekraft. Senaste året har jag fått ett helt nytt perspektiv på mig, människorna runt omkring, världen, min värld. Mitt liv, mina mål, drömmar, vad som driver mig. En helt ny gnista finns som aldrig påverkat mig på det här sättet, och det är så otroligt spännande. Jag är TAGGAD på mitt liv, hur det kommer utspela sig, hur det utspelar sig nu, här och nu. Hela tiden. Det är det ända som räknas. Och för att få till nuet måste jag ha rätt mindset. Det ska finnas tydliga mål. En tanke bakom allt. Allt jag gör är för att komma dit. Och jag kommer nå mina mål, ingen tvekan om den saken. Och det är det som gör mig så nyfiken och exalterad på min framtid. Vilken resa!

Jag vet att dit du kollar går du. Du är din egna unika person och med kan du gå hur långt som helst. Du måste lära dig jobba med dig själv. Det gäller alla.


puss och godnatt. Imogon är en ny dag fullt med spännande utmaningar och inspiration!


Likes

Comments

Hej hopp! Godkväll kära vänner. Nu tänkte jag berätta om min dag för er intresserade.

NU precis innan skolstart gäller det att hålla sig i form. Att sätta igång och dansa 25 h i veckan otränad är inte hållbart. Så imorse gick jag ut och sprang. Tar tillfället i akt och sätter på explore mode. Hittar många spännande platser på det här sättet! Jag hade inte varit på skolan än så jag kollade upp vägen på google maps och gav mig ut i hopp om att hitta rätt. Jag irrar lätt omkring annars utan tydligt mål haha. Vägen var enkel, nästan raksträcka, 4 km fram och tillbaka.

Efter lite lunch och ärenden satte jag mig på ett cafè för jobb och planering. Ett otroligt mysigt band spelade precis utanför som gav fantastisk stämning. De hade även en dansare som då och då bjud upp en från publiken som utan tvekan började jazza med. DET hade aldrig hänt i Sverige. Att någon helt random börjar dansa med liksinnig känsla och rytm. Det är kärlek till musiken och kulturen, jag kunde inte sluta le.

Utopia beach house är ett hostel där många studenter bor, så jag gick dit! Träffade några från england som också skulle börja sitt första år så vi hade mycket att prata om! Köpte mig även ett par stranddojor. Soft. Jag har det soft. Ser verkligen fram emot måndag!!

Likes

Comments

Att leva, Business

Äntligen framme! Känns helt sjukt. Jag anlände igår i 27 graders värme i Spanien. Lovar att inte klaga på värmen! Boende och allt löst sen innan. Efter att jag landat i lägenheten tog jag mig ut för en liten promenix! Varje gång jag reser blir jag sjukt hetsig och vill veta allt om stället på en gång. Var allt ligger, vad man kan göra osv. Men jag har lovat mig själv att låta allt ta sin tid och inte stressa. Whats the point about that.

Lägenheten ligger i den gamla delen av Sitges, väldigt centralt men på en tyst gata. Det tar 2 min max att gå ned till havet. Precis där ligger en kyrka också, En stor, vit, ståtlig kyrka som heter La Fragata. Måste ta kort på den och visa er nån dag! Nästa måndag är det skolstart och jag kan inte vänta till att träffa mina nya klasskompisar och börja träna på riktigt. Var ute och sprang idag för att vara lite i form innan. Håll på att dö i värmen men det va jävligt gött ändå.

Såhär jobbar jag när jag vill, hur mycket jag vill! Ganska smidigt ändå och kunna ligga i sängen och tjäna pengar.

Nu bor jag inte hemma längre så när jag är hungrig får jag fan lösa det själv. Idag gjorde jag fried rice med räkor. Förvånadsvärt gott för att vara mig.

Bara lite av svetten som synd o.O

Bilder bara från idag! #beachlife 

Likes

Comments

Här är vi nu! Sb life i sitt esse. Vi anlände runt 17, käka lite thai innan vi drog ned till hotells gym och jacuzzi💦 Nu ligger jag på mitt rum, nyduschad och fördigsminkad inför kvällen. 🌟

Det här är bland det bästa jag vet. Att åka iväg, komma ifrån en stund och bara få umgås med härliga människor och dansa. 👯

Det är precis som när jag åkte på tävlingar när jag var yngre. Jag var nämligen tävlingsdansare i discodans och en gång i månaden ungefär var det tävling i en annan stad. Vi bodde nästan alltid på hotell och vräkte i oss hotellfrukostar 👻👻👻

Nu efteråt är det skönt att fortsätta den vanan, även fast det är jobb, helt annan miljö (inte helt dock, discolightsen kvarstår!) och andra människor så älskar jag fortfarande att hela tiden vara på språng!🏃🏼

Likes

Comments

Att leva

Den här helgen har jag tillbringat mycket tid i stan. I fredags fyllde en nära vän till mig år så då firade vi det med bowling, öl och dans (givetvis). På väg hem fick jag reda på att en man blivit skjuten på frölunda torgs parkering så när bussen började närma sig slutade den köra. Alla fick hoppa av en hållplats tidigare och när jag väl kom fram var allt avspärrat! Jag kunde inte ta spårvagnen. Trött och frustrerad tvingas jag gå hem helt själv med tankar på vilken risk jag utsätter mig för. Även om jag har bott häri 12 år känner jag mig inte säkrare. Det händer allt fler saker runt omkring och jag vill verkligen inte omringas av sånt här. Skottlossningar, personer som knivhuggs och knarklangare börjar bli vardagsgodis.

Idag läste jag nyheterna från SVT och läser om 2 skottlossningar till under lördagsnatten. En på andra lång i göteborg där jag spenderar mest av min tid om jag ska ut och götta mig. Jag var ute i lördags, dock på jobb på en annan klubb BUT STILL. Andra lång är 3 hållplatser ifrån. På två dagar, två händelser, nära mig. Det handlar bara om att vara på fel plats vid fel tidpunkt så kan man råka riktigt illa ut. Fyyy faaaaan. Glad att jag slipper det här om en vecka när jag flyttar till Spanien.

Barcelona förra året när jag hälsade på Veronica och Lusse!

Likes

Comments

Business, Dancedancedance

8 dagar kvar. KAN INTE TIDEN BARA GÅ.

Igår firade jag och några till, min kära gamla danspartner Alexandra. Men jag fick bara en grym försmak innan jag var tvungen att lämna.... Men det var till en rolig grej faktiskt. SB entertainment är med och skapar konceptet Playhouse som först användes i Örebro på Villa Strömpis men som nu även Valand i Göteborg använder sig av! Ett roligt gig med mycket glada människor. Det blir alltid roligt med SB familjen.

Nästa vecka är de fokus. Det blir en slutspurt fyllt med möten med nya människor och utmaningar som jag tvingar mig att kasta mig in i! Kommer bli riktigt spännande, läskigt och lärorikt, fokus nu.

Likes

Comments

Hmm, jag vet inte hur bra det är med vita skor egentligen och vita saker överlag men det är ju så snyggt!!! (en vecka i alla fall) Nu har jag matchande naglar också. Gjorda igår av nagelfantasten Moore! Riktigt nöjd. Kommer känna mig mycket fräsh med lite Spanien och bränna.

Jag ska verkligen försöka träffa så många jag kan den här veckan och nästa vecka. Nästa torsdag har jag och Klara en liten hejdå-mys grej på en bar i stan också så då kommer jag träffa de flesta, så jävla gött. Alla är välkomna!          

Likes

Comments