Chia/havre pudding med smak av hallon och kokos!

Hej på er alla fina!

Hur mår ni idag? Jag mår toppen! Idag är jag äntligen ledig efter 8 dagars jobb och jag ska njuta av mina kommande lediga dagar riktigt ordentligt! Jag startade dagen med denna underbara chia/havrepuddingen med hallon och kokos för att sedan träna lite grundläggande övningar med Charlie i vardagsrummet för att sedan ta en promenad på 3,5 km!

Mat och träning har länge varit ett intresse för mig, dock har det varit väldigt svårt att uppehålla båda delar då jag varit sjuk länge nu. Jag har äntligen fått tillbaka motivationen och jag hoppas att den stannar länge för det är så sjukt roligt och jag mår så otroligt bra av det!

För er som letar efter något hälsosamt och gott att äta till frukost kan jag tipsa er om denna goda chia/havrepuddingen med hallon och kokos!

Det enda du behöver göra är att blanda ihop alla ingredienserna kvällen innan, låta det gotta till sig under natten i ett glas och sedan toppa med hallon och kokos morgonen efter!

Du behöver: 1 port(halva mitt glas, orkade inte alls äta upp allt)

ca 300 kcal

1,5 dl havredryck

Havredrycken innehåller en viss fiber som hjälper till att hålla blodsockret under kontroll fram till lunchen. Havre är även lätt att odla i Sverige vilket gör att de flesta havredryckerna är närproducerade och bra för miljön!

2 tsk chiafrön

Chiafrön har på senare tid blivit väldigt populärt. Man han insett att fröna innehåller höga halter av Omega-3 och även mycket protein som är viktigt när man vill bygga muskler. Fröna är även völdigt fiberrika och innehåller mycket mineraler som kroppen mår bra av!

1 dl havregryn¨

Som många vet innehåller havregryn mycket kolhydrater. Detta tillför kroppen med mycket energi så att vi orkar hela dagen. Även havregryn innehåller mycket mineraler och vitaminer som våra kroppar blir glada för samt fiber, protein och viktiga fetter!

2 dl hallon

Förutom att hallon är en av mina favorit smaksättningar när det kommer till allt som går att äta är det också väldigt nyttigt! Hallon är fiberrika och innehåller mycket C-vitamin, folsyra, järn, kalcium och kalium. Dessutom är hallon slemlösande, avgiftande och kan lindra menstruationssmärtor!

Vill man ha något mer matigt till frukost tycker jag alltid det är gott med ett knäckebröd till! OBS: gillar du inte gröt (speciellt kall) eller om man aldrig testat chiapudding innan så skulle jag göra en liten portion till att börja med då konsistensen är väldigt speciell! Det blir verkligen en pudding!

Puss & Kram!

Gillar

Kommentarer