Jag älskar i princip allt med revenge. Den har spänning, drama, romantik och thriller, allt i ett och samma paket. Så hur kan man annat än att älska serien?, men som sagt var det finns (enligt mig) en miss. Men i alla fall Den är helt klart värd att se!

Storyn bakom serien är att Emily Thorne (Förre detta Amanda Clark innan hon bytte namn och identitet med sin cellkamrat.) ska hämnas på de som satte dit hennes pappa David Clark för ett brott han inte begått. Det han var dömd och fälld för var att ha tvättat pengar åt en terroristorganisation som gjorde att ett plan med ca 20 passagerare störtade och inte lämnade några överlevande. Den som egentligen var skurken i dramat var Conrad Greysson. Detta fick Emily reda på när Nolan Ross (Emilys pappas vän) ger henne en ask med en hel drös av "dagböcker", fotografier och tidningsurklipp. Han berättar i "dagböckerna" att han blivit syndabocken för Conrad Greyssons brott och Emily bestämmer sig då för att göra allt som står i hennes makt för att  hämnas hennes pappa som blev mördad i fängelset han satt i på grund av paret Greysson.

Det var alltså storyn till denna helt fantastiska serie, men allt kan inte vara perfekt, även denna serie har sina mindre bra egenskaper. Den har nämligen tendensen att bli aningen långtråkig. Men det som räddar upp serien är när du väl börjar tycka att den bli långtråkig så kommer en av många oväntade vändningar. Det gör det hela på ett bra sätt frustrerande när man väl tror att man listat ut hur allt är så dyker vändningen om och det visar sig att allt du trodde du visste som du ännu inte fått reda på var helt fel. Det är nog det som gör serien så bra, för vad är tråkigare än en serie som du efter tre avsnitt vet hur den ska sluta?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Så Revenge handlar om tjejen Amanda Clark nu mera Emily Thorn som vill hämnas hennes pappa som blev syndaboken i ett brutalt fall där man tvättat pengar åt en terroristorganisation som fick ett plan att krascha och många dog. Igentligen var det ett rikt par som låg bakom att allt men eftersom att de inte ville bli avslöjade och inte hade något problem med att muta folk till att göra som de vill så får de det att se ut som att det är David Clark som gjorde det. (Amandas pappa.) 

Nu efter många år på fosterhem och ungdomsfängelse hat hon lyckats byta namn och påbörjat sin plan för att hämnas på paret Grayson som skickade hennes pappa till fängelse för ett brott han inte begick. allt börjar bra men eftersom hon nu hat flyttat tillbaka till där allt började så minns en av alla dessa människor henne nämligen den enda som hennes pappa egentligen kunde lita på, den man som han en gång i tiden hjälpt bygga upp sitt företag nämligen Nolan Ross. 

Jag tänker inte avslöja mer än såhär jag är helt nere i serien länngtar något så otroligt till nästa säsong kommer ut alltså säsong nr 4 så jag kan plöja igenom även den.

Jag ger revenge 5/5 för den har allt, det är mycket drama, svek, mord men även en glimt av komedi vilket gör detta till den ultimata serien för när man inte har något att göra för när man väl har börjat kan man inte sluta kolla på  den 

Likes

Comments

Så i måndags var jag och min familj i Ullared vilket var kul, men vägen dit var väl sådär om man tänker på att vi körde fel och halvt vilse (tur att pappa var med som kunde komma på vilken väg vi skulle ta eftersom GPS.en fick fnatt och slutade fungera.) Vi kom fram vid ca 9.00 vid den tiden ösregnade det men vi hade turen på vår sida och det var ingen kö. Jag hade tänkt att jag skulle hitta ett par svarta änglavingar där men det hade de ju inte lite synd eftersom det var utklädningsdag dagen efter och jag skulle va den elaka ängeln och en kompis den snälla. Men men jag måste endå säga att det gick bra utan de svarta vingarna. Det jag köpte var två likadana klänningar en svart och en vit, jätte söta med dragkedja där fram. Jag köpte även hela serien av "The O.C", säsong tio av "Two and a half men" två säsonger av "Revenge" och den fjärde säsongen av "The vampire diaries" och ett par hörlurar. jag är väldigt nöjd med allt jag köpte även om det inte blev så mycket så gick hela min budget åt men men det hade jag räknat med. Allt som allt blev den en lyckad dag och nu har jag ju skolavslutningsklänning och en klänning till avslutningsmiddagen. 

Likes

Comments

Anledningen till att jag såg Hundraåringen var för att alla har tjatat om att den ska va så rolig och innan ville jag verkligen se den men sen gick mamma och pappa och såg den på bio och jag vet inte riktigt varför men då tappade jag lite lusten att kolla på den. Hursomhelst så hyrde jag och pappa den och jag måste säga att den är den bästa svenska filmen jag någonsin sett. 

Filmen börjar med att Allan säger "Det är många som har skrikit på mig i mina dar...." och så börjar den fantastiskt roliga resan genom Allan liv. 

Så den handlar alltså om den gamla gubben Allan som är besatt av att spränga saker, spränger räven som åt upp hans höns och hans älskade katt. Han sätts då in på ålderdomshem men flyr därifrån på sin födelsedag. Därefter börjar allt konstigt man någonsin kan tänka sig. Bland annat så tar han med sig en mycket våldsam motorcykelförares resväska på busstationen och blir sen jagade av hans gäng eftersom Allan och hans nya vän genom en olyckshändelse råkar döda honom. Det blir en lång och rolig resa där man får reda på allt konstigt och underhållande Allan varit med om.

Jag ger Hundraåringen 5/5 då det är en fantastiskt rolig film och jag brukar inte tycka om svenska filmer så mycket men jag tror inte att jag har skrattat så här mycket åt en film på länge. Jag rekommenderar starkt denna film till de som vill ha en mysig och rolig kväll med familjen eller vännerna eller varför inte bara vill se en otroligt rolig film. ( Men vad skulle vi förvänta oss när filmen är proppad med några av landets bästa komiker (enligt mig) som Robert Gustavsson (Allan) Iwar wiklander (Julius) och Mia Skäringer (Gunilla)

Likes

Comments

Den nya pirates of the carrabean filmen "Dead man tells no tales" som har premiär år 2016 är jag redan så uppspelt över. Jag kan inte ens komma ihåg hur många gånger jag sett de fyra första jag är helt kär i dem. De är gjorda på ett sånt fantastiskt sätt som gör att man tappar bort tiden och aldrig finner det långtråkigt att kolla på. den jag tycker är bäst av de som finns nu är nog den andra filmen men tätt tätt efter kommer den tredje. Jag kan inte med ord förklara varför jag tycker om den så pass mycket, men jag blev som förtrollad när jag såg den och har säkert sett den minst 7 gånger och jag tycker lika mycket om den nu som jag gjorde första gången jag såg den. Sådana filmer är helt enkelt underbara, sådana filmer man kan se hundratals gånger och trotts att man vet varje replik genom filmen vilja se den en gång till. Det kan inte vara lätt att skapa en sån film men jag tycker att de har lyckats riktigt bra med denna. Självklart hoppas och tror jag att den nya kommer att bli lika bra eller bättre så att jag får en ny favorit. Jag har ju naturligtvis filmerna men en sak som jag missat på alla är det lilla filmklippet efter en bit av eftertexterna det vat en kompis till mig som hejdade mig när jag skulle ta ut skivan och sa vi måste se det lilla sista klippet också. På något sätt blev jag tacksam att jag hade missat det för då kunde jag få uppleva en bit va filmerna jag aldrig sett förut.

Likes

Comments

Hej hej! så nu har jag läst "Räcker det om jag älksar dig?" även denna av Katarina von Bredow. Den var efter ett tag ganska uppenbar men trots att hennes böcker på många sätt liknar varandra har de sina olikheter vilket gör de mycket värda att läsa. I denna boken möter vi huvudpersonen Fanny, hennes sprit beroende mamma, hennes pojkvän Johan och läraren Finn som finns där för henne när allt verkar gå under. Som vi redan tidigt förstår kommer Fanny att få ihop den med so-läraren det enda frågetecknet är om de kommer att vara tillsammans i slutet. Vad händer med Johan? är också en fråga. Efter att han varit otrogen med en av Fannys bästa vänner så bestämmer sig Fanny någonstans att hon vill hämnas och att hennes mamma nästan dör av alkohol förgiftning gör inte situationen bättre då hon börjar få känslor för ingen mindre än Finn. Som vi tidigt förstod inleder de båda en affär och är otrogna mot sina respektive partners. Finn får tillbaka förståndet och sätter stopp för det under ett villkor från Fanny att han ALDRIG någonsin får ett sådant ögonblick då han måste berätta allt för sin fru för ingen kommer bli lyckligare av det, han och hans fru skulle antagligen skiljas och om Fanny och Finns fru någonsin skulle träffas skulle helvetet braka loss. Det bästa med boken var att trots att den liknar hennes andra böcker tappar man inte lusten att läsa vidare. Det som jag gillar minst är att affären med Finn egentligen inte har någon betydelse inte att det var med honom i alla fall det hade lika gärna kunnat vara med en främling. 

Eftersom denna är ganska lik hennes andra böcker får den betyget 3/5 😊

Likes

Comments

årets första jordgubbar ätna idag dock inte närproducerade men men, Väldigt goda va dom i alla fall :) Får väll börja tänka lite mer på miljön eftersom vi i miljöns ära har miljövecka. Det innebär att vi kan välja att äta vegetariskt och att vi på fredag släckrt ner allt på skolan för ha våran egna earth houre. :)

Likes

Comments

Katarina von bredow gav ut boken år 1991 och detta var hennes debut bok. Jag har däremot läst en senare variation som gavs ut år 2007. Boken är i genren ungdoms böcker som resten av hennes verk.

Anledningen till att jag läste syskonkärlek var att en kompis tipsade om att det var en av de bästa böcker som skrivits. (Jag kan nog hålla med henne om det.😉) Jag har även tidigare läst som om ingenting av henne och älskade den. Det bästa med boken är att det är annorlunda och man kan inte gissa sig till slutet som det går att göra i många andra typer av böcker. Genom bokens gång trodde jag många gånger att jag visste hur den skulle sluta men det visade sig vara väldigt fel. Det enda dåliga med boken jag kunde komma på är att man redan på andra sidan får veta att Ludvig kommer att dö.😢

Boken handlar om Amanda och Ludvig som är syskon men som alltid känt att dom är mer än så. Mamman är naturligtvis bara glad hennes två barn kommer överens så bra eftersom de spenderar så mycket tid tillsammans.

Man märker från början att det är något konstigt med hur dom är runt varandra. Det hela börjar när Amanda i brist på att hitta andra ber sin storebror Ludvig stå nakenmodell för henne. Amanda märker då att hon har känslor för Ludvig långt över det normala.

En bit i boken får vi reda på att Ludvig också har sådana känslor för Amanda. De båda två vet att de inte kan leva utan att få visa deras känslor för varandra och inleder ett hemligt förhållande för att vara tillsammans med sin bror är trotts allt olagligt.

För att sammanfatta detta är en av mina absoluta favoritböcker tack vare denna är jag nu helt insnöad på Katarina von Bredows böcker och läser nu ”Räcker det om jag älskar dig?” Jag ger den 4/5 

Likes

Comments