Universums mörka hemlighet - Malin V. Olsson

Tack för recensionsexemplaret Malin!

🌟🌟🌟🌟🌟av 5

Om boken:

Författare: Malin Veronika Olsson
Titel: Universums mörka hemlighet
Förlag: Visto förlag
Utgiven: 2019
Antal sidor:382
Serie: Del 1 i serien om Veronica Harrington

Handling:

"Året är 2179. Människan har erövrat månen och jordens förenade regering har bevisat att något utomjordiskt liv inte existerar. I denna inbillade sanning har jag vuxit upp.

Mitt namn är Verinica Harrington. Jag är arton år gammal och överintelligent. Om det är roligt att vara ett underbarn? Oh nej, kära läsare. Det är faktiskt ganska ensamt. I hela mitt liv har jag känt mig udda. För smart för min ålder och för und för min intellekt. Jag har aldrig tillåtits vara barn på riktigt.

Nu ska du få höra hur mitt liv tog en dramatiskt vändning. Det är historien om hur jag förberedde mig på att dö långt ute i rymden, efter att mitt skepp förlist i en tragisk olycka. Det är historien om den mest osannolika vänskapen.

Det är också historien om en naturkraft så brutal att den inte bara skulle hota jorden, utan allt liv i hela universum.

Mitt namn är Veronica Harrington, välkommen till min värld."

Recension:

Wow vilken bok! Universums mörka hemlighet är fantastiskt välskriven debut fylld med massor av händelser, plot twist och känslor. Vilket jag älskar! Hela tiden händer det något vilket gör det svårt att lägga ifrån sig boken.

Ibland kan man tycka att huvudkaraktären Veronica är lite "barnslig" i sitt beteende men det är inte så mycket att det känns överdrivet. I vanliga fall gillar jag inte när karaktärer beter sig yngre än vad de är men detta var ett undantag. Jag tycker ändå om Veronica och förstår hur hon känner. Jag gillade alla karaktärerna i boken, även kapten Porter som Olsson målar upp som en "känslolös man". Han är en sån person som är väldigt fram och tillbaka, ena stunden gillar man han och i andra inte.

Jag tycker att Olsson också beskriver de delarna med rymden och teknologin på ett proffsigt sätt. Det är avancerat på ett trovärdigt sätt och hon skriver på ett sätt som förklarar det bra för läsare.

Boken är uppdelad i två delar. Andra delen utspelar sig sju månader senare. Jag hade gärna viljat vara med under de sju månaderna också. De hade varit väldigt intressant och läsa vad som hände precis efter de landade på jorden igen!

Ibland lägger författaren till "kära läsare" här och där i boken vilket är det enda minus som jag kan komma på. Jag gillar tanken hon har bakom det, att hon vill få läsaren att hänga med ännu mer i boken, men det blev mer som ett jobbigt abrupt avbryt mitt i texten som inte matchar med resten av skrivstilen.

För att vara en av de första science fiction böckerna jag läser är jag verkligen inte besviken. Det var den bästa science fiction bok jag läst hittills och rekommenderar den varmt till andra, oavsett om man är ny med genren eller inte!

Wilma Sjökvist

Gillar

Kommentarer