Tips till blivande poeter!!

För ett och ett halvt år sedan föll jag pladask för poesi. Jag har alltid gillat poesi men det var inte för än jag upptäckte poeterna Rupi Kaur och Atticus på instagram som jag blev kär. Det var ett helt nytt sätt att skriva poesi på och jag insåg direkt att "det är detta jag vill skriva". Så startade jag äntligen min egna diktsamling.

Är ni nyfikna på min kommande diktsamling? Sök gärna på Rupi Kaur och Atticus så kommer ni få se en hint om hur min bok kommer vara!

Men eftersom jag är ny på att skriva poesi hade jag många frågor. Även fast jag visste på ett ungefär på vad jag vill skriva ville jag ändå ha lite vägledning till hur jag ska lägga upp allt och hur jag kan skriva. T.ex. i början var jag så osäker på hur lång en diktsamling egentligen ska va. Ska man ha en innehållsförteckning? Ska man dela upp det i kapitel? Ska jag ge ut själv?

Jag spenderade länge på att söka efter information på internet och en dag gick jag till biblioteket för att se om det fanns några "handböcker" för poesi där. Och mycket riktigt hittade jag en som gav mig svar och bra vägledning! Boken heter Skriva Poesi av Mats Söderlund.

Jag rekommenderar verkligen den här boken för unga poeter som, precis som mig, är osäker på hur man ska gå till väga! Enligt min research är detta den hittills lättlästa och bästa "handboken". Hoppas att detta tipset kan underlätta för fler där ute och jag önskar i all lycka till med er skrivning! ☺️☺️

Skriv gärna i kommentarerna om ni har fler tips ni vill dela med er av. Eller om ni bara vill dela med er om hur det går för ert skrivande! Sånt är bara för kul att läsa. ☺️

Wilma Sjökvist

Gillar

Kommentarer