Tårpilens år - Lupina Ojala

Tack så mycket Catoblepas förlag för recensionsexemplar!

🌟🌟🌟 av 5

Om boken:

Titel: Tårpilens år

Författare: Lupina Ojala

Del i serie: Legender från Yddrios del 1

Förlag: Catoblepas förlag

Antal sidor: 273

Utgiven: 2015-04-29


Handling:

Som barn separeras Disa från sin mor och växer upp hos fosterföräldrar i en enslig bergsby. En dag blir hon anklagad för att bruka den förbjudna kraft den gamla tidens tempelväkterskor behärskade. Hon tvingas ge sig av därifrån och flyr söderut. På vägen träffar hon Lue, en ung weloi, som hon slår följe med. På grund av sitt ursprung är även han utstött från de jordfasta människornas värld och lever precis som alla av sitt folk som vägfarare.

När Disa sedan släpper lös krafter hon inte förstår är det inte bara hon själv som blir skrämd. Rikets Härskare förnimmer hennes gåva och sänder ut sin närmaste man för att söka efter henne. I Härskarens rike är det enbart han själv och hans underlydande besvärjare som tillåts bruka magi
.

Recension:

Jag tyckte väldigt mycket om berättelsen i den här boken dock så var den lite svår att komma in i. Det var nästan lite för många karaktär som man behövde följa vilket resulterade att man inte hann lära känna alla. Man blev också lite förvirrad över vem stycket handlade om. Huvudkaraktären Disa hade jag älskat om hon hade känts mer mogen, ibland var det svårt att ta henne seriös, men hon är väldigt ung i berättelsen. Det kändes också som slutet av boken var lite förhastat och att det gick lite väl snabbt men det var ändå ett väldigt spännande avslut! Nu när det känns att jag har kommit in i berättelsen och karaktärerna ser jag fram emot att läsa nästa bok i serien, Toner av guld!

Wilma Sjökvist

Gillar

Kommentarer