Stanos Volta - Anna Jakobsson Lund

Tack för recensionsexemplaret Anna Jakobsson Lund!
🌟🌟 av 5

Om boken:

Titel: Stanos Volta
Författare: Anna Jakobsson Lund
Förlag: Annorlunda förlag
Del i serie: del 2 i serien om Intergalaktiska Akademin
Genre: Science Fiction
Antal sidor: 511

Handling:

"Vad Àr du beredd att förlora för att skydda din hemlighet?

Att komma tillbaka till Czentez Omega efter hÀndelserna pÄ maskhÄlsstationen blir inte som nÄgon trott. En humanfientlig stÀmning sprider sig, och den drabbar Alysia hÄrt. Men Àr det verkligen mÀnniskor som stÄr bakom de vÄldsamma attentaten?

För att fĂ„ reda pĂ„ mer om gruppen som kidnappade dem tar Bellix och Maczek ett drastiskt beslut. Samtidigt har Leonide egna planer, och hon behöver Pis hjĂ€lp. Men han kĂ€mpar mot sin kropp, den prövning som alla arjaner gĂ„r igenom. Är han stark nog att klara det, nĂ€r han lever skild frĂ„n sin gemenskap?"

Recension:

Precis som med första boken, Czentez Omega, var det ett vÀldigt bra slut pÄ boken. Det fyllde mig med otroligt mÄnga kÀnslor och var fylld med spÀnning, blod, svett och tÄrar. Jag önskar verkligen att detta hade dykt upp tidigare i boken. Jag vill kÀnna spÀnningen genom hela boken, inte bara pÄ slutet.

Dessutom Àr jag en sÄn som gillar nÀr det Àr full fart i en bok. Det ska vara mycket action, kÀnslor och plot twist. Men tyvÀrr kÀnner jag att det inte var tillrÀckligt av det i denna boken. Jag hade hoppats att det skulle vara det eftersom första boken slutade vÀldigt spÀnnande, men jag tyckte ÀndÄ handlingen var seg nu. Som om det stod och tuggade pÄ samma stÀllde i 300 sidor.

Men dÀremot mÄste jag verkligen berömma författaren för hon Àr riktigt duktig pÄ att skriva imponerande karaktÀrer och vÀlgjorda miljöer. Hade det inte varit för att karaktÀrerna varit sÄ mysiga att följa hade jag nog tyvÀrr inte fortsatt med serien. Men nu efter det spÀnnande slutet kÀnner jag att jag kanske vill lÀsa del tre ÀndÄ, men hoppas starkt pÄ att det ska hÀnda lite mer dÄ!

I min förra recension om första boken i serien skrev jag att jag hade lite svÄrt för karaktÀren Alysia och hoppades pÄ att se en utveckling pÄ henne under uppföljaren. TyvÀrr har jag fortfarande svÄrt för henne och hon Àr den av karaktÀrerna jag gillar minst. DÀremot har karaktÀrerna Mika/Akim och Bellix vÀxt för mig! Speciellt Mika, som i denna bok kallas för Akim, har verkligen gjort en fin utveckling. Men min favorit Àr nog Leonide, för att hon alltid Àr godhjÀrtad oavsett vad. Hittills har det inte funnits en enda stund dÄ jag ogillat henne.

Wilma Sjökvist

Gillar

Kommentarer