Skammen är inte din - Anicia Sundström Eriksson

🌟🌟🌟🌟av 5

Om boken:


Titel: Skammen är inte din
Författare: Anicia Sundström Eriksson
Förlag: Ebes förlag
Antal sidor: 131
Utgiven: 2018-05-18
Finns på språk: Svenska och engelska
Finns som: ebok, kartonnage

Handling
:

Denna bok är en resa via dikt och prosa om att bli hel som människa, en resa mot ett psykiskt tillfrisknande. Det innebär att du får följa med i upp- och nedgångarna och ta del av det allra smärtsammaste men även det allra finaste.

Det är så viktigt att försöka få bort skammen kring psykisk ohälsa och hjälpa människor att känna sig mindre ensamma, för vi är inte ensamma. Det börjar nog mycket med att vi vågar prata om våra egna erfarenheter, som andra kan känna igen sig i. Ett annat utbrett problem är våld mot kvinnor, däribland sexuella övergrepp. Även där finns en enorm skam och skuld bland de utsatta, inte sällan från samhället men även från den utsatta själv. Vi lär oss från barnsben hur vi ska göra för att undvika att bli våldtagna, att bli ofredade.

Men skulden ligger aldrig hos oss. Nu vill jag göra allt i min makt för att hjälpa, och jag börjar genom att klä av mig skydds kläderna och berättar om mitt mörker. Om de allra djupaste och råaste känslorna, tankarna och reaktionerna efter trauma. Skammen är inte vår, inte skulden heller.


Recension:


Denna boken är en känslomässig bomb. Den är vacker, rå och ärlig. S. Eriksson visar, genom sina dikter, hur det är att vara offer till våldtäkt och hur hennes psykiska hälsa påverkades av det. Något som måste spridas och prata mer om. Hon skriver om sin egen historia och boken börjar med att hon är på "en mörk plats" i sitt mående men utefter boken så växer hon, blir starkare och blir en överlevare. En oerhört viktig och inspirerande bok som är värd att läsa och som måste spriddas! Tack Anicia för att du låter oss följa med på din resa!

Här kan du köpa boken: Bokus

Wilma Sjökvist

Gillar

Kommentarer