Röda Ögon, Maght - Emelie Kempe

Tack för recensionsexemplaret Emelie och Nohiding förlag!

🌟🌟 av 5

Om boken:

Titel: Maght

Författare: Emelie Kempe

Del i serie: Del två i Röda Ögon

Förlag: Nohiding förlag

Antal sidor: 405

Utgiven: 2018

Handling:

I Solína har ingen hört ifrån Storm på över ett år, men livet fortsätter. Kol har blivit utsedd till Maght Tveir, Kyras högra hand - men hon har aldrig känt sig mer fängslad. Kyra har stängt gränserna och hotar med krig. Freiya arbetar som helare på sjukhuset. Ensam i mörkret försöker hon väcka en uråldrig magi till liv.

Tillsammans försöker Kol och Freiya förhindra att Solína förstörs i kölvattnet av Kyras blodiga väg mot makt. En sen kväll knackar det på dörren och de möts av en främling. Kan det vara Storm?

Kol tvingas till svåra beslut; kan hon rädda Solína och i sådana fall kommer hon förlora sig själv i kampen?
Kan Freiya rädda sin familj undan Kyras klor?
Och vad är det som har hänt med Storm?

Obs! Spoiler alert ×

Recension:

Detta är uppföljaren till Reisa och jag blev förvånad över hur mycket den skiljde sig från den första boken. Första boken avslutar med att Storm ger sig av tillsammans med David på vad som verkar vara en stor och utmanande resa. I början av andra boken får man reda på att dom har varit borta i ett och ett halvt år utan att man hört från dom. Det jag reagerade på var att boken helt plötsligt bara utspelade sig om Kol och Freiya. Vilket känns konstigt eftersom i första boken är det Storm som är den viktigaste karaktären och man får följa henne mycket men nu känns det som hon glömts bort istället. Sedan när Storm väl dyker upp igen är det rätt så antiklimax och det känns inte alls lika spännande att följa Storm nu som det var i Reisa. Som läsare känner jag att det hade varit spännande att i början av boken få följa med hon och David på deras resa för att få ett bättre djup.

Det kändes också som boken var fylld med massor av händelser som egentligen inte är nödvändiga för själva handlingen. Det gick rätt så trögt att läsa igenom hela boken, den hade inte alls samma tempo som första boken, och hade mindre action. Däremot tyckte jag om hur kärleken utvecklade sig mellan Freiya och Aslak och triangeldramat mellan dom och Grim. Men däremot är Grim också en karaktär som glöms bort tyvärr. Man trodde att det skulle bli mycket bråk när han upptäckte dem tillsammans men han sa ingenting om det?

Dessutom tycker jag att Kol känns som en helt annan person än i första boken. Jag tycker om hur hon är nu också men det skulle varit en liten tydligare gång på hennes utveckling. Och att Kyra är hennes kusin och att hon helt plötsligt är hennes andra hand? Det kunde också haft en tydligare gång av hur det gick till.

Det som jag tror "sinkade" den här boken mycket var tidshoppet i början. Jag tror att boken hade varit mycket mer spännande om man fick följa Storm och Davids res (liksom vad hände med han egentligen?) samtidigt som man fick följa Kol och dom andra och se hur dem hamnade där dom är nu och att det som hände nu kunde hända tidigare medan dom också försöker hitta Storm.

Även fast del två inte var lika spännande som första ser jag fram emot del tre! Man måste ju få veta hur allt slutar, right?😉

Wilma Sjökvist

Gillar

Kommentarer