Rådare - Li Ekman

Tack för recensionsexemplaret Everlasting!

🌟🌟🌟🌟🌟 av 5

Om boken:

Titel: Rådare
Författare: Li Ekman
Förlag: Everlasting
Del i serie: Del 2 i Berättelsen om Inigo Jones
Utgiven: Oktober 2020
Genre: Nutida/historisk fantasy
Antal sidor: 367
Format: E-bok (häftad format utkommer vinter 2020)

Handling:

"Nästan ett år har passerat sedan Inigo återvände från Gothain, allvarligt skadad av Mordia. Hon har svårt att anpassa sig till livet på Gotland och den väntande studenten. Saknaden efter Danai, Iskander, Emilo och de andra är enorm.

Istället för att förbereda sig inför sommarjobb försöker hon värja sig mot de krafter som drar henne till Gothain. Mot sin vilja tvingas hon tillbaka till den parallella världen och de hon lämnat bakom sig.

Konflikten mellan kungen och rebellerna trappas upp och människorna rustar för det som ska komma. Inigo slits mellan att utmana Mordia i Hellhaim och att stanna hos Iskander på Tjelvars ö. Tillslut måste hon göra ett avgörande val som kommer att påverka inte bara henne utan alla som bor i Gothaim."

Recension:

Rådare är den direkta uppföljaren till Blodsten som kom ut 2019. Rådare är en fartfylld och välplanerad fortsättning som inte alls gjorde en besviken!

Jag hade gärna viljat sett mer spänning i början och i slutet av boken. Det känns som det inte riktigt var det "rätta" stället av boken att avsluta vid. Slutet var absolut inte dåligt utan jag hade viljat fortsätta läsa och se vad som händer direkt! Man ville gärna läsa det boken har byggt upp mot hela tiden.

Jag gillade verkligen att det hela tiden hände dåliga saker för huvudkaraktären Inigo och hur hon var tvungen att hantera känslor efter känslor. Det beskrev författaren väldigt snyggt.

*spoiler i stycket nedanför*

Min favoritdel i boken var då hon blev tillfångatagen av kungen. Det var rått, spännande och helt oförberett. Däremot tycker jag hon lyckades fly för lätt ifrån honom och att det var lite underligt hur hon höll sig undan från att bli tillfångatagen efteråt. Det var som om egen brydde sig om att kungens trolovade hade flytt ifrån honom. Den delen hade jag viljat se mer utvecklad!

Men precis som första boken är Rådare fartfylld, berättelsen står aldrig riktigt still vilket jag gillar skarpt! Både karaktärerna och dess känslor samt miljöerna är otroligt snyggt beskrivna. Det var en fantastisk känsla att få återvända till Gothain tillsammans med Inigo igen och jag vet knappt hur jag ska kunna vänta till tredje delen! Gillar du välgjord och fartfylld fantasy är detta den perfekta serien att plocka upp! Ekman är utan tvekan en talangfull nybörjare.

Obs! Då jag läste boken som ebok valde jag att låna en bild från författarens sida! När jag får det tryckta exemplaret i min hand kommer jag lägga upp en fin bild här 😍

Wilma Sjökvist

Gillar

Kommentarer