Mina bokprojekt

Hej kära boktrogna!

Idag tänkte jag berätta lite mer om mina bokprojekt. Jag har aldrig släppt ut, eller överhuvudtaget skrivit, en egen bok förut. Men i våras bestämde jag mig för att verkligen ta tag i min författardröm. Det var en liten galen impulsgrej som jag gjorde en helt vanlig tisdag kväll. Den kvällen satte jag mig ner och började kasta ut mig alla idéer och tankar som jag har gått runt och tänkt på i flera års tid. Fingrarna verkligen dansade på tangentbordet, jag tror jag skrev mellan 1000-2000 ord! Det var alltså startskottet på min roman.

Som ni kanske uppmärksammat i tidigare inlägg så har jag en förälskelse på fantasy. Det är min absoluta favorit genre så självklart är även min roman en fantasy. Själva iden till min bok föddes faktiskt redan när jag gick på högstadiet. Det började med att jag satt och tänkte på böckerna jag har läst och var hur imponerad som helst över hur någon hade helt själv, lyckats skapa en hel värld full med människor! Sedan började jag låta min egna fantasi härja fritt. Många idéer till min bok är idéer som jag har fått när jag åkt med skolbussen hem, ensam med musik i hörlurar och tittandes ut genom fönstret..

Jag har en sån stor förväntan på min bok och jag längtar tills den är klar och jag får den första upplagan i min hand! Jag vet att resan dit kommer vara lång men det är för att jag har många pusselbitar som jag ska få ihop snyggt.

Lite senare kommer jag lägga upp ett inlägg när jag ska visa er vad som inspirerar mig när jag skriver min bok och vart mina idéer kommer ifrån. Jag kommer med tiden att släppa fler ledtrådar om handlingen men än så länge håller jag den lite gömd! Så att ni har något att längta lika mycket till som jag..


I somras upptäckte jag en ny förälskelse. Till något lite ovanligare, nämligen poesi. Jag började följa en Australisk författare som heter Gemma Troy. Hennes debutbok 'Heart Lines' träffade mitt hjärta direkt. Hennes fina ord fick mig verkligen att ändra uppfattningen till poesi. Från början trodde jag som alla andra att poesi var ett uråldrigt skrivsätt som är mest gammaldags. Men Gemma's poesi är mer "modern" och vackert rå. Så jag sa till mig själv "det här ska jag göra."

Och det gjorde jag. I somras påbörjade jag alltså mitt andra bokprojekt. Redan några månader efter att jag påbörjat mitt första. Det är min syn av en "modern poesi" som jag omvandlar till min egna diktsamling. Det är ibland en utmaning att skriva, men resultatet blir så himla vackert. Jag längtar tills jag får dela med mig av en bit av mig själv till er.


Detta var då alltså historierna om hur jag började med mina bokprojekt. Jag hoppas att ni vill följa med mig på resten av min resa. Jag kommer att uppdatera här mina framsteg och med tiden kommer mer och mer ledtrådar.. Hoppas att ni är blir lite mer nyfikna på vad jag gör nu. Men allting kommer ta sin tid då jag inte skriver på heltid. Men som man brukar säga, det bästa tar sin tid.

Wilma Sjökvist

Gillar

Kommentarer