Drakens dotter: Viljornas krig - Ulrica E. Sundin

Tack för recensionsexemplaret Ulrica E. Sundin!
🌟🌟🌟🌟🌟 av 5

Om boken:

Titel: Viljornas krig
Författare: Ulrica Edvinsson Sundin
Förlag: Moloch förlag
Del i serie: Del 2 i serien om Drakens Dotter
Utgiven: September 2018
Antal sidor: 520

Handling:

"Rexmond har tagit Drokina till Drakdemonernas rike dÀr hon hÄlls inlÄst mot sin vilja. Mark har - efter att han hÀvdat det finns demoner i skogen - lÄts in pÄ stadssjukhusets psykiatriska avdelning dÀr han börjar ifrÄgasÀtta allt han vet om vÀrlden. Rachel och Nicki kommer till hans undsÀttning, men mÄste samtidigt se till att hÄlla bÄde sig sjÀlva och honom gömda frÄn drakdemonerna. De gör sitt bÀsta för att rÀdda Drokina samtidigt som mer av deras trasiga förflutna kommer tillbaka till ytan."

Recension:

Wow!
Jag Àlskade första boken i serien och det finns ingen tvekan om att jag Àlskar del tvÄ heller!

Det hÀnder mycket i uppföljaren. Det Àr mÄnga trÄdar som ska knutas, mÄnga problem som ska lösas, flera stÀllen dÀr det hÀnder mycket. Jag Àlskar verkligen nÀr en bok Àr fylld av plot twist och kÀnslor och nÀr det gÄr Ät skogen för karaktÀrerna och det gör det verkligen i den hÀr boken.

Den enda delen som jag ifrÄgasÀtter lite Àr varför Rachel och gÀnget hÄller sig gömda sÄ lÀnge utan att faktiskt göra nÄgonting för att hjÀlpa Drokina. Det gjorde mig Àven förvÄnad att se sÄ lite "kÀrlek" frÄn Mark gentemot Drokina, det kÀnns som han borde ha kÀnt mycket mer över att hans flickvÀn blir bortgift med en demon. Men man beundrar ÀndÄ hans och gÀngets kÀmpaglöd och deras vÀxande vÀnskap.

Sedan var det en plot twist pÄ slutet som jag faktiskt inte gillade som handlade om Nicki, mer sÀger jag inte för att inte spoila. Med det blir ocksÄ spÀnnande att se vad hon tÀnker göra nu...

Jag blev ocksÄ glatt överraskad utav karaktÀren Ricki. I början störde jag mig lite pÄ att ha ytterligare en karaktÀr i gÀnget att hÄlla koll pÄ, vars namn dessutom Àr för lik en av de andra. Men hans humör har verkligen varit sÄ rolig att lÀsa och jag gillar hans gömda koppling till magin.

Det Àr svÄrt att inte hoppa in direkt i del tre efter att ha lÀst detta avslut. Man fylls med sÄna starka kÀnslor och man blir sÄ nyfiken pÄ vad som ska hÀnda hÀrnÀst!
Sundin Àr riktigt duktig pÄ att skriva, det Àr ingen tvivlen om det.

Wilma Sjökvist

Gillar

Kommentarer