Daisy

Hej på er där hemma! Idag tänkte jag berätta mer om min poesibok som jag skriver på.

Först och främst så vill jag säga att ja, jag har redan bestämt en titel på boken. Men jag har bestämt mig på att hålla den för mig ett litet tag till. Men tills vidare så kommer den ha arbetsnamnet "Daisy". Varför Daisy undrar ni då? Jo för det är en liten hint om bokens tema..

Som jag har skrivit tidigare så började jag skriva den här boken för ungefär ett år sedan. Jag har haft det här bokprojekt som ett litet vid sidan av min fantasy roman. Jag har inte aktivt skrivit hela tiden utan jag har tagit min tid och låter dikterna komma till mig. Det är därför jag inte har kommit så långt med boken under denna tiden men det har varit väldigt skönt att göra på detta sättet. Jag vill verkligen att den här boken ska komma från djupet av mitt hjärta och det tar ett tag att gräva dit. Jag vill inte stressa ut det. Den behöver tid för att växa, precis som jag.

Mitt mål är att skriva ungefär 125 dikter. Jag vill väldigt gärna ha mycket fler men jag kände att jag var tvungen att ha något första mål sedan får jag se hur många fler det blir. Hittills har jag skrivit ca 27 dikter. Sedan planerar jag att fylla boken med vackra illustrationer och bilder! Jag vet redan nu hur jag vill att min bok ska se ut. Både på insidan och utsidan. Även fast det är väldigt långt kvar innan den blir utgiven älskar jag att planera den. Den här boken kommer bli så vacker och kommer ligga så nära mitt hjärta. Jag är så förväntansfull på att äntligen få börja designa den. Men först, måste jag skriva klart den förstås.

Det som jag skulle säga är unikt med min bok är att jag är en svensk som skriver på engelska. Japp! Hela min bok kommer alltså vara på engelska. Och det är för att jag känner att jag kan uttrycka mig och det jag vill säga i mina dikter bättre på engelska. Det utger mer feeling i orden. Sedan vill jag också att alla ska förstå det jag skriver och det är inte alla i Sverige som kan läsa på svenska. Jag vill att mina ord ska beröra alla, oavsett vilket språk man talar. Och engelska är det språk som dom flesta förstår.

Jag har reda fått en testläsare för boken och hittills har den bara fått god kritik! Blir så rörd av testläsarens fantastiska ord om Daisy. Jag längtar tills jag kan visa en bit av mig för världen, även fast det är också lite skrämmande.

Här nedanför kommer ni få ett första smakprov på boken. Denna dikten skrev jag i somras och kallar den för 'Tea of Life' ✨

Jag kommer försöka uppdatera om både mina bokprojekt här på bloggen så om ni är nyfiken på min skrivresa, håll ögonen öppna! Skriver du också poesi? Tveka inte på att skriva, jag vill gärna ha fler poetvänner!

Bookstagram

Du har väl inte missat att jag finns på instagram också? Där heter jag wilmasjokvist.

Wilma Sjökvist

Gillar

Kommentarer

Jasmine ,
Jag har taggat dig på min blogg 😊
bokugglor.blogspot.com
wilmasjokvist
wilmasjokvist,
Vad kul! Det ska jag kolla in 😊
nouw.com/wilmasjokvist