Czentez Omega - Anna Jakobsson Lund

Tack för recensionsexemplaret Anna!

🌟🌟🌟 av 5

Om boken:

Titel: Czentez Omega
Författare: Anna Jakobsson Lund
Förlag: Annorlunda förlag
Utgiven: September 2018
Del i serie: Del 1 i serien intergalaktiska akademin
Antal sidor: 427
Genre: Science Fiction

Handling:

"Är du beredd att offra din sista chans för att rĂ€dda nĂ„gon annan?

PÄ Intergalaktiska akademin för elever med sÀrskild problematik fÄr unga tjuvar, mordbrÀnnare och bedragare möjlighet att komma tillbaka till samhÀllet. För att klara sig mÄste de visa att de har lÀmnat sina gamla liv.

Men nÀr fem elever upptÀcker ett hot pÄ akademin tvingas de in i en kamp dÀr de inte kan lita pÄ nÄgon. Deras enda alternativ Àr att anvÀnda kunskaper som de gjort allt för att glömma."

Recension:

Det tog ett tag att komma in i sjÀlva handlingen i boken, dÄ första halvan av var ganska seg. Jag hade viljat ha mer spÀnning och fler hÀndelser i boken tidigare. Men efter halva boken blev det mycket bÀttre och jag tyckte verkligen om slutet!

Boken Àr rÀtt sÄ komplex och har mÄnga detaljerade miljöbeskrivningar och karaktÀrsbeskrivningar. Miljöbeskrivningar var riktigt proffsigt gjort men beskrivningarna pÄ karaktÀrerna förvirrade mig en del. Det finns flera raser och nÄgra av dem förstÄr man vÀl hur dem ser ut medan vissa Àr svÄrare att se framför en.

J. Lund Àr riktig duktig pÄ att fÄ in ett större djup i boken genom att upplysa vÀnskap, utanförskap, olikheter och fler svÄrigheter. Speciellt vÀnskapen tycker jag var riktigt fin. Jag gillade hur komplicerad den var, att alla inte Àr konstant bÀsta vÀnner utan att det faktiskt Àr upp och ner och det Àr inte alltid man kan lita pÄ dem nÀrmast en.

Boken har fem huvudkaraktÀrer som man fÄr följa och varje person hade ett eget djup, en egen svÄrighet och en egen hemlighet. Man fastnade för varje karaktÀr! Det Àr svÄrt att vÀlja en favorit bland dem, dÀremot kan jag sÀga att den karaktÀren jag gillade minst var Lyssa. De var för jag kÀnde att man fick för lite information om henne och man lÀrde inte kÀnna henne lika bra som dem andra. Men det ska bli riktigt spÀnnande att fÄ följa alla deras utveckling i nÀsta bok!

Detta Àr en utav de första Science Fiction böckerna jag lÀst och jag blev inte besviken. Czentez Omega Àr en perfekt bok att lÀsa om du Àr som mig och Àr lite ny pÄ genren och om du Àr ute efter en bok som bÄde innehÄller ett Àventyr och en djupare mening!

Wilma Sjökvist

Gillar

Kommentarer