Children of Blood and Bone - Tomi Adeyemi

Innehåller affiliate-länkar

Titel: Children of blood and bone - Solstenen

Författare: Tomi Adeyemi

Språk: Svenska (finns även på engelska)

Serie: Orïshas ättlingar (del 1)

Antal sidor: 525

Utgiven: 5 Mars 2018

Översättare: Carina Janson

Förlag: Lavender Lit

"

De dödade min mor.
De tog vår magi.
De försökte förinta oss.
NU RESER VI OSS.

Zélie Adebola minns hur det var när Orïsha var ett land som sjöd av magi. Det fanns Brännare som kunde tända eldar, Svallare som styrde över havets vågor, och Zélies egen mamma hade makten att frammana de dödas andar. Men den hänsynslösa kungen utplånade magin och folket som kunde kontrollera den, och tog ifrån Zélie både hennes mamma och hennes hopp.

Men Zélie har en chans att slå tillbaka mot monarkin och göra Orïsha till ett magiskt land igen. Tillsammans med den förrymda prinsessan Amari måste Zélie övervinna kronprinsen, som är fast besluten att förinta magin för gott. Tillsammans med sin bror och Amari ger hon sig ut på det farofyllda uppdraget att återföra magin till Orïsha, men de stöter snart på både inre och yttre svårigheter. Hur ska de kunna stå emot kungen och hans arméer, och hur ska Zélie ensam lyckas lära sig att kontrollera sina krafter?

"

RECENSION:

Det var på årets bokrea som jag hittade denna boken. Först så var det omslaget som lockade mig men när jag läste om boken fick jag en sån "wow" känsla. Jag kände på mig att jag skulle falla för den här boken direkt, och jag hade rätt. Det krävdes inte mer än några få kapitel innan jag var helt fast.

Adeyemi har skapat en sån fasanfull underbar värld fylld med orättvisor, magi, varelser, våld och kärlek. Jag älskade hela uppbyggandet av världen och hur hon beskrev det med sina ord. Jag älskade även hennes starka kvinnliga huvudkaraktär Zélie.

Detta är en sån bok som gör ont att lägga ifrån sig och som man känner sig helt tom av när man läst ut den. Den hamnar direkt på min lista över favoritböcker! Har ni inte läst den än? LÄS!

Betyg 9 av 10.

I December 2019 kommer den efterlängtade uppföljaren Children of Virtue and Vengeance.

Man kan köpa boken hos Bokus (klicka här) och hos Adlibris. Uppföljaren kan man bevaka på Bokus (klicka här).

Wilma Sjökvist

Gillar

Kommentarer

Jasmine ,
Jag längtar så efter uppföljaren! 😊
bokugglor.blogspot.com