Blodskifte- Eva Holmquist

Tack för recensionsexemplaret Eva!

🌟🌟,5 av 5

Om boken:

Titel: Blodskifte

Författare: Eva Holmquist

Del i serie: Kattskiftarna i Jönköping del 1

Förlag: Ordspira

Antal sidor: 333

Handling:

"Noras mamma ligger för döden. Förblindad av sorg gÄr Nora rakt ut i vÀgen, precis nÀr Robin kommer cyklande, och de kolliderar vÄldsamt. Blödande hamnar de pÄ marken och deras blod blandas.
Senare dyker Robin ovÀntat upp vid hennes mammas dödsbÀdd och Nora dras in i en frÀmmande vÀrld. Robin visar henne ett parallellt Jönköping som bebos av varelser hon inte hade kunnat drömma om. SjÀlv Àr hon ocksÄ förÀndrad, i hennes blod finns nu kraften att skifta hamn. Men denna nya vÀrld Àr pÄ vÀg att utplÄnas om inte hon och hennes nya vÀnner agerar snabbt."


Recension:

Jag gillade hur charmig boken kÀndes. Jag tycker om handlingen och konflikten i boken men jag tycker det fanns vissa saker som kunde förtydligas. Till exempel sÄ var det svÄrt att hÀnga hÀnga med hur mÄnga varelser det var och hur dom sÄg ut, man blandade lÀtt ihop dem eller glömde bort vad det för nÄgot. Detsamma med vÀrldarna, det kÀndes inte tydligt förklarat i början av boken sÄ man som lÀsare blev lite förvirrad över hur det funkade. Men jag gillade som sagt konflikten i boken, hur det visades sig att fienden inte var den man trodde, och de ovÀntade nya vÀnskapen. Jag tycker ocksÄ att kÀrleken utvecklades lite otydligt, hade gÀrna sÀtt mer kÀrlek mellan huvudpersonerna.

Wilma Sjökvist

Gillar

Kommentarer