Betonghjärta - Emma Simu

Tack för recensionsexemplaret Simusdotter förlag!

🌟🌟🌟🌟av 5

Om boken:

Titel: Betonghjärta

Författare: Emma Simu

Förlag: Simusdotter förlag

Del i serie: 1

Antal sidor: 286

Innehåller HBTQ+


Handling:

"Kärnvapen har utplånat allt det liv som en gång varit en självklar del i vad som kallades världen från förr. Inga fåglar flyger, inga djur betar på ängarna och de sedan länge uppbrända skogarna. Nu finns det bara död och mutationer kvar. Det är inte bara djuren som har fallit offer för resterna av kärnvapenkriget. Även människor har blivit påverkade och vandrar nu som levande döda."

Yttila är patrullsoldat på militärbasen. Tillsammans med sina kamrater patrullerar han staden och utplånar allt som hotar hangaren - en fristad för människor som överlevt kärnvapenkriget.

Han accepterar sitt öde som marionettedocka, men allt förändras när han hittar en sårad fiendesoldat och bestämmer sig för att rädda honom. När det visar sig att främlingen är betydelsefull för fiendestyrkorna blir Yttila tvungen att gå emot direkta order för att försöka få ut honom - med livet som insats."


Recension:

Betonghjärta är en lättläst och härlig bok att läsa! Jag tycker verkligen om karaktären Izsak som har en tuff personlighet. Utvecklingen på hans och Yttilias förhållande är väldigt fin, även fast det kunde varit lite mer kärlek. Boken innehåller många spännande händelser och berättelsen står aldrig riktigt still, vilket är något jag gillar skarpt! Betonghjärta innehåller en fantastisk kombo av vänskap, svek, kärlek och spänning. Rekommenderas varmt!

Wilma Sjökvist

Gillar

Kommentarer