Älvkorset - Jenny Töredal

Tack för recensionsexemplaret Jenny!!
🌟🌟av 5

Om boken:

Titel: Älvkorset
Författare: Jenny Töredal
Förlag: Visto förlag
Del i serie: Del 1 i serien Sagan om Ella
Utgiven: Februari 2016
Antal sidor: 231

Handling:

Röda ögon såg bistert ut i den mörka natten. Den mäktige var arg. Mycket upprörd. Irriterat vred han sina händer. Jag befann mig i en tät skog. Vinden blåste. Det var isande kallt och jag hade bara nattlinne. Varför hade jag så lite kläder på mig? Jag var rädd. Varför var jag här? Röda ögon borrade sig in i mig. Den mäktige ville ha mig. Han var ute efter mig. Han gick emot mig, steg för steg. Allt närmare. Jag kunde inte röra mig. En ung kvinna ärver ett magiskt smycke. Ett smycke som tillverkades för länge, länge sedan, i en annan tidsålder än vår. Det magiska smycket tillverkades djupt inne i De otämjda bergen och fick bära namnet Älvkorset. Dess magiska egenskaper skulle ge beskydd emot onda krafter. Men vem som helst kunde inte använda smyckets krafter. Det måste vara rätt bärare, Älvkorsets bärare, och smycket kunde bara användas av den som knöts till dess kraft via blodsband. Den unga kvinnan blir Älvkorsets bärare och hon dras in i en kamp emot onda krafter. En kamp på liv och död.

Recension:

Jag tycker att det var en lite för snabb början på boken. Hade viljat att mormor berättat mer innan hon dött. Jag kände mig också förvirrad i början. Vilken värld är hon i under första kapitlet? När kom hon till Wida? Hur gammal är Ella egentligen? I början trodde man att hon var väldigt ung baserat på hennes sätt, men det ändrades snabbt när hon blev kär och då förstod man men det tog ett bra tag. Otydliga dialoger som gör att man får svårt att hänga med och att det blir "hoppigt" i texten. Bra med så många händelser genom hela bokens gång som får en att fortsätta läsa vidare!


Tyvärr så kände jag att detta inte riktigt var en bok för mig. Jag älskar starka kvinnliga huvudkaraktärer och jag ville verkligen att Ella skulle vara det. Men hon är för ung och naiv i sitt beteende. Jag hoppas (och tror) att hon kommer utvecklas mer under seriens gång. Och jag gillade ändå händelserna i slutet av boken så jag tror att jag kommer läsa vidare serien i framtiden. Fast även om det inte direkt någon bok för mig så förstår jag varför andra gillar den så mycket och jag rekommenderar den till lite yngre ungdomar (Obs! En "mild" sexscen med så inte för unga)

Wilma Sjökvist

Gillar

Kommentarer