Älskad - Sofia Sivertsdotter

Tack för recensionsexemplaret Sofia!
🌟🌟🌟🌟 av 5

Om boken:

Titel: Älskad - vila i den du är
Författare: Sofia Sivertsdotter
Förlag: Goodliness
Antal sidor: 167
Genre: Poesi

Handling:

"Älskad är en samling reflektioner om stillhet och vila, om att lyssna till sin inre röst och om att skapa utrymme för det som är allra viktigast i livet.

Budskapet handlar om att finna meningsfullhet genom att sakta in och skala av för att höra vad hjärtat säger och om att vila i att vara älskad."

Recension:

Prologen kändes tyvärr lite för lång och utdragen. Den kändes upprepande oh innehöll information som man till stor del redan hört sedan tidigare vilket gjorde det tråkigt att läsa.

Däremot så är resten av boken väldigt fin och givande! Jag gillar hur författaren skriver två versioner av varje dikt. Först är det den korta delen som lämnas fri att tolka precis som man vill. Sedan skriver hon en egen tolkning bredvid så man får ta del av hennes tankar.

Boken har ett tydligt tema och röd tråd och det är flera saker som upprepas. Men det sker ändå på ett fint och sammanhängande sätt så det gör ingenting.

Något annat som är väldigt positivt är att man kan välja att läsa den precis som man vill. Antingen genom att läsa en dikt per kväll eller om du låter dig uppslukas och läser hela under en lugn och mysig kväll.

Älskad är en bok som talar mycket från hjärtat och som jag tror många kan känna igen sig i. Om du någon gång känner dig vilse, rädd för vad som väntar dig eller bara behöver en extra uppmuntran i rätt riktning är denna boken perfekt för dig!

Min favorit

Här kommer en utav mina favorit dikter från boken!

51. Styrka

Ge aldrig upp.

Världen behöver människor som har vandrat genom det svåraste och mörkaste.

Som har burit det tunga.

Som har fallit

och rest sig igen.

Som har fått starka ben

och starka armar

att sträcka ut till dem

som går genom natten.


Wilma Sjökvist

Gillar

Kommentarer