Allt du aldrig hann säga - Anicia S. Eriksson

Tack för recensionsexemplaret Anicia!
🌟🌟🌟🌟 av 5

Om boken:

Titel: Allt du aldrig han säga
Författare: Anicia Sundström Eriksson
Förlag: Ebes förlag
Utgiven: Mars 2020
Antal sidor: 223
Genre: Verklighetsbaserad roman

Handling:

Viola bär en hel livstids bagage på sina axlar, trots att hon bara är fjorton år. Som liten smög hon som på äggskal för att inte väcka sin pappas ilska, gjorde allt och lite till för att inte vara till besvär. Särskilt när hennes pappa hade den där otäcka men ändå så bekanta lukten. Faran i att väcka sin pappas vrede fanns med henne i varje rörelse och tanke. Men en dag förändras hennes pappa till det bättre och faran verkar vara över - men helt säker kan hon inte vara. En kylig höstdag får hennes pappa ett telefonsamtal som vänder hela hennes värld upp och ned. Kort därefter kastas hon in i en helt surrealistisk värld och är övertygad om att hon håller på att förlora förståndet.

Recension:

Detta är en otroligt stark, sorglig och fin bok. För att vara Anicias första roman är hon riktig duktig på att både skriva miljöer, beskriva folk och uttrycka känslor. Jag gillar sättet hon skriver boken på, hur hon verkligen få det till en berättelse istället för en biografi. Återblickarna i hennes bok är verkligen känsloladdade, precis som slutet. Det jag hade tyckt känts bättre var om boken var skriven i kronologisk ordning. I början var man också lite förvirrad till varför en lite random persons perspektiv var med i boken men det får man svar på i slutet av boken i en häftig cliffhanger! Boken lämnade en i ett "wow" tillstånd som får en längta efter uppföljaren för att se hur det går för Viola!

Tack Anicia för att du väljer att dela med dig av dina traumatiska händelser i livet. Det krävs mycket mod att göra det och det är imponerande över hur du har förvandlat allt det hemska till något bra, en fantastisk bok.

Wilma Sjökvist

Gillar

Kommentarer