Nu tänkte jag berätta om en av mina favorit böcker. Den heter Vi är en och, den är skriven av Sarah Crossan och handlar om dom siamesiska tvillingarna Tippi och Grace som är samman vuxna vid höften. Alltså herregud jag börja nästan gråta i slutet.

Tippi och Grace har haft en privat lärare hela deras liv men nu har föräldrarna inte råd längre så dom får börja i en privat skola istället. I skolan kollar folk på dom som om de vore monster. Dom hittar 2 vänner, Yasmeen och Jon. Yasmeen och Jon ser dom inte som en, dom ser dom som helt olika personer.

När familjen inte längre har tillräckligt med pengar gör Tippi och Grace ett beslut, Dom tänker vara med i tv.

Sedan händer en sak och dom har kanske inte något mycket kvar att leva. Dom får inte dricka alkohol eller röka innan operationen. Dom gör det endå när dom får på roadtrip med Yasmeen och Jon.

Hemma igen så blir dom insatta på sjukhuset, Tippi här fortfarande kvar en sak på sin bucket list: att klättra i ett träd. Dom lurar en sköterska och går ut.

Dom opereras isär och Tippi blir mycket sjuk. Dan efter vaknar Grace och en läkare berättar nyheterna.

Jag tänker inte berätta vad det var för jag tycker ni ska läsa boken. Boken har lite text per sida och luftigt text så den är lätt att läsa om man är dyslektiker.😊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej, Jag heter Wilma. Jagär en 13 årig glutenintolerant från Finland. Jag älskar att baka men jag har fått höra att det är svårt att baka glutenfritt. Men det är det inte! Här kommer jag ha olika recept, lite om musik och böcker och mer! Hoppas du gillar det! :)

Likes

Comments