Header

Athena, Träning

Fredag och helg, äntligen! Men riktigt kallt idag. Det har snöat och blåst massor. Jag har haft på mig dubbla tjocktröjor för att hålla värmen.

På ridprofilen idag fick jag rida en ny häst. En tjusig kille vid namn All for you. Allfy, som han kallas, var riktigt stor. Jag, som är rätt kort, hade svårt att rida ihop honom med energi. Men galoppen var faktiskt riktigt härlig och där fick han egen bjudning som ledde till att det blev lättare för mig. Sedan på slutet gick det ändå lite bättre och jag kunde avsluta med en rätt bra känsla iallafall. Jag kan inte säga att jag är jätte nöjd men det kan ju inte alltid gå tipptopp.

Sedan på kvällen red jag Athena också. Och jag säger bara "wow". Idag gick det riktigt bra. Hon var bara så härlig på alla sätt. Vi tränade mycket på ökningar, skänkelvikningar och halter. Hon lyssnade fint och gjorde sitt bästa, till och med när orken började ta slut.

Jag är riktigt glad över att ha en mamma som oftast följer med till ridhuset, oavsett om hon gått upp hur tidigt som helst den dagen eller ska göra det morgonen därpå. Idag var det riktigt skönt med lite hjälp från marken. Mycket saker som jag måste tänka på och har svårt för. Så då är det perfekt när hon kan påminna och hjälpa till litegrann.

Skönt med helg äntligen! Nu är det bara att passa på att ta det lugnt. Ha en bra helg!

All for you "Allfy"

Gå in på min instagram (@wilmaostlundd) för att se videos från passet med Athena.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Athena, Träning

Nu har jag kommit in från stallet och duschat. Mamma började jobba sent idag så hon var jättesnäll och mockade stallet under dagen innan hon åkte till jobbet. Världens bästa mamma!!

Idag stod ett barbackapass på schemat. Det var ett tag sen nu jag red Athena barbacka. Men det gick över förväntan! Jag satt inte lika bra som i sadeln men jag var rätt stadig ändå. Jag kände verkligen att jag kom åt henne mycket bättre barbacka. Jag tror dessutom Athena tyckte det var härligt att slippa sadeln men ändå få springa lite. Hon har blivit så glad och arbetsvillig och vill bara sätta igång med allt på en gång. Riktigt mjuk och framme var hon idag. Jobbade mest på stadig form och bjudning fram till handen genom olika övningar. Till exempel rider jag ALLTID tempoväxlingar och övergångar, inte bara jag väll?
Red även lite skänkelvikningar och öppnor. Vi ska börja träna mer på det nu när vi börjar få bra koll på oss själva.
Efter galoppen var Athena så himla underbar! Hon verkligen bjöd helt själv och får sån power då i jämförelse med annars. Hon känns stadig och balanserad och man sitter där och bara njuter. Älskade häst vad vi börjar bli duktiga!

Jag ska nog lägga in fler barbackapass då och då eftersom det kändes väldigt bra och vi båda tyckte det var kul! Sedan måste jag också träna på min sits och barbacka är ju super då.

Förresten så beställde jag ett tävlingsschabrak för några dagar sedan och det kom igår. Det var på rea och var faktiskt snyggt! Så nu är jag ännu mer taggad på att börja tävla nu!!!

Likes

Comments

Athena, Idyllens Kurir, Träning, Hjördis, Jinko

Igår var min kompis här och red Jinko med mig och Hjördis. Hon har inte ridit länge alls så varje tisdag brukar hon komma till oss och så brukar jag hålla lite lektion. Igår blev det lite markarbete och det verkade vara uppskattad av både ryttare och hästar. Det är roligt att se hur snabbt hon utvecklas!


Idag har det varit en sån där dag då man bara känner sig helt sliten. Jag har känt mig som en zombie hela dagen idag. Som tur var fick jag sluta en liten stund tidigare i skolan och jag var då hemma en halvtimme tidigare.


Efter middagen gick jag och mamma ut för att ta in hästarna och börja göra iordning dem. Jag började rida Athena medan mamma skrittade fram Kurir.
Athena kändes helt okej till en början men med passets gång blev hon väldigt mjuk och avslappnad. Så på slutet började det gå riktigt bra. Men idag skulle det mest bli joggning så red inte särskilt länge eller hårt. Men jag var inte på topp idag kan man ju säga. Min sits måste jag verkligen fortsätta träna massor på. Börjar bli trött på mig själv!

Med Kurir gick det faktiskt ganska bra. Bättre än senast iallafall! Både han och jag var lugna och mer fokuserade på det som var positivt mer än det som var negativt. Dock blir han så springig och jobbig efter galoppen så det måste vi träna på. Så att vi båda blir lugna igen efter vi galopperat. Avslutade med massor med halter så att han verkligen ska kunna stå stilla en stund och inte börja skritta iväg när jag klappar honom.

Rätt nöjd med dagen trots att jag känner mig helt sliten. Nu är det bara att gå och lägga sig strax så man orkar gå upp till skolan imorgon.

Likes

Comments

Athena, Hjördis, Jinko

Igår var det blankis nästan överallt. Jätte jobbigt då man knappt kunnat gå eller rida ut. Och Hjördis och Jinko har dessutom inga skor och alltså inga broddar. Men idag kom det lite snö som gjorde det lite bättre iallafall Rätt slaskigt men det kommer antagligen mer snö och förhoppningsvis inte mer regn på ett tag.

Idag har jag ridit ut i skogen på Athena, Hjördis och Jinko. Alla tre tyckte det var svinkul och ville bara springa hela tiden. De gick och taktade nästan hela tiden. Athena drog till med några rejäla bocksprång och drog iväg några gånger i full galopp men jag satt kvar och lyckades till slut få stopp på henne.

Min syster tog några få bilder på mig och Athena med våran kamera idag. Varken jag eller min syster är någon fotograf direkt men älskar dessa två bilder!

Jag är inte direkt taggad på skola imorgon kan jag lugnt säga. Jag vill ha lov nu så jag kan tillbringa hela dagarna i stallet och inte behöva stressa. Snart blir det iallafall så pass ljust på eftermiddagarna så man kan rida ut efter skolan också, längtar!

Likes

Comments

Athena, Idyllens Kurir, Träning

Igår red jag tre hästar, Cent, Athena och Kurir. På min skola har vi elevens val sista lektionen på fredagar och då har jag ridning. Igår hoppade vi och jag fick rida en liten valack som heter Cent. Han är faktiskt en av mina favorithästar i stallet. Jag tycker att det gick jättebra! Var så himla nöjd med både min och Cents insats.

Efter middagen senare på kvällen gick jag och mamma ut för att rida de andra två. Vi kom inte till ridhuset förens lite innan åtta. Så det var bara att sätta igång med Athena som var först ut. Det kändes jättebra med henne igår! Jag tränade mycket på att orka hålla oss kvar i ökningar (mest i traven) så att jag inte tappar henne och blir lång. Vår svagaste gångart är nog ändå galoppen just nu. Vi måste verkligen bygga styrka. Längtar tills isen försvinner så vi kan ut och galoppera i skogen, det tycker vi båda är skitkul! Men igår tränade vi korta stunder i galoppen. Jag tränade skrittfattningar när jag ändå tränade korta stunder i galoppen. I galoppen tränade jag verkligen på att få ihop oss båda då hon har lätt för att bli lite lång när det börjar bli jobbigt. Jag tyckte övningen funkade riktigt bra! Supernöjd med passet!

Min finaste tjej, du är bäst! 💓Med Kurir däremot gick det inte alls bra. Jag rider inte Kurir jättemycket eftersom det egentligen är min systers ponny, men jag hjälper till när hon inte har tid och ork. Vissa pass kan gå skitbra men igår gjorde det verkligen inte det. Han var väldigt springig och stark, och han blev stressad av att jag verkligen gjorde mitt bästa för att få tillbaka honom. När jag försökte korta honom så blev det ingen takt alls i traven utan då var det bara som att han väntade på att få kuta iväg igen. Jag blev så besviken på mig själv för att jag ej klarade av situationen så att jag bara avslutade med att rida trav-halt hela tiden och sedan skritt-halt för att avsluta någorlunda bra. Jag måste lära mig att istället för att få halvt panik och inte veta vad jag ska göra, måste jag lugna ner mig och tänka igenom noggrant för mig hur jag ska rida. Bara att ta nya tag!

Nu idag blir det uteritter för allihopa om det inte är allt för isigt. Ha en bra lördag och helg!

Likes

Comments

Athena, Idyllens Kurir, Träning

Idag var det skönt med mycket hjälp från mamma. Efter middagen hjälptes vi åt att mocka och fixa kraftfoder. Sedan fixade vi Athena och Kurir för två joggpass i ridhuset. Jag började rida Athena i ungefär en halvtimme medan mamma skrittade fram Kurir för hand. Sedan bytte vi häst och så joggade jag även Kurir. Smidigt!

Athena kändes helt okej. Lite stel som hon kan bli när hon vilat men efter ett tag började hon komma igång och mjukna av i kroppen.
Kurir däremot kändes nästintill super. Han som annars brukar vara stark och springig var ovanligt lugn och härlig. Det kändes himla bra! Men det bästa var ändå en avsaktning från galopp till skritt. Annars brukar det blir slängtrav och han nästan tar tag helt och springer runt som en galning. Men idag lyssnade han så himla bra så vi gjorde en snygg övergång till skritt!
Jag rider inte Kurir så jätteofta eftersom det mer än min systers ponny så jag har lite svårt för att veta hur jag ska rida honom på bästa sätt men kul är det! Helt annorlunda från Athena så det är bra träning.

En "vacker" bild på mig och pollarna!

Likes

Comments

Jag heter Wilma Östlund och är fjorton år (fyller femton i oktober). Jag bor utanför Uppsala med min mamma, pappa och syster. Vi har eget stall där våra fyra ponnyer står. Vi har även en katt som heter Molly.

Jag har ridit hela mitt liv men börjat träna och satsa seriöst senaste året/åren. Jag har varit mest intresserad av hoppning innan och tävlat litegrann. Men det gick aldrig särskilt bra och jag började tröttna under sommaren 2017. Nu satsar jag mer på dressyren och tycker det är superkul. Men jag hoppar litegrann för skoj skull också. Jag tränar för att bli en bättre ryttare. Ponnyn jag tränar och ska tävla på är Athena. Hon är inte byggd för att kunna komma jättelångt i dressyr men hon försöker sitt bästa och det börjar faktiskt gå mycket bättre för oss nu. Vi har utvecklats mycket sen hösten. Kanske inte syns för andra men för mig är det stort.

Mina främsta mål för 2018 är att komma ut och börja tävla, få över 60% i LC:1, förbättra min sits och bygga styrka i både mig och hästarna.
Det ska bli spännande att se vad året har att bjuda på!

Likes

Comments

Athena, Hjördis, Jinko

Burr, idag har det varit -15 här hemma. Det är vackert med all fin snö men kallt är det! Började dagen med en mysig barbacka tur på Jinkan med mamma och Hjördis. Väldigt kallt om öron, ansikte och tår, annars funkar det helt okej ändå. Annars var det riktigt härligt. Gammelkillen är pigg och fräsch och det gläder mig något enormt!

Det var meningen att Athena också skulle få komma ut i skogen idag men när man har ett sto kan planer alltid ändras. Idag passade det sig inte att komma in när kompisarna skulle vara kvar ute. Så det blev ett markarbetspass i ridhuset på kvällen istället. Dock var det väl behövligt så det blev bra ändå!

Jag hoppar och rider över bommar alldeles för sällan. Dagens övning fick bli klockan men jag red bara på två hinder i taget. Det märks verkligen att jag rider bättre i dressyrsadeln kan jag bara säga. Idag var det riktigt svårt att få in bogen, den ville bara försvinna ut. Men vi ska jobba ännu mer på styrka och skutta lite oftare så ska det nog bli bättre. Önskar jag kunde få samma fina känsla när jag hoppar som när jag rider dressyr.

Nöjd med dagen men nu är det dags att förbereda sig för skola imorgon. Usch vad jag redan är trött på skolan. Måste vara klar med två engelska texter den här veckan någon gång och är inte klar med första ännu. Längtar efter lov!!

Likes

Comments

Athena, Hjördis, Idyllens Kurir, Jinko

Under helgerna är det bara att passa på att rida ut medan det är ljust. Idag blev det fyra uteritter för min del. Började morgonen med Hjördis, hon var glad och lite smått pigg. Men hon är mer åt det sega hållet så man kan ju inte räkna med att hon är superpigg. Hon tyckte det var lite konstigt med dimman men fint såg det iallafall ut!

Efter Hjördis var det dags för Athena. Uteritter är på andraplats efter mat på hennes favoritlista. Jag kan bara säga att hon var lyckligt galen. Kunde knappt skritta utan ville bara springa hela tiden. När jag skulle fatta galopp blev det bocksprång efter bocksprång tills hon började galoppera ordentligt. Då blev det en riktigt ökad galopp. Rundan bestod av full galopp, bocksprång och frustningar.
Man kan inte tro att denna härliga damen är 20 år i år.

Efter lunch var det dags för grabbarna! Jinko var först ut. Världens piggaste och gladaste 29-åring säger jag bara! Bästa, bästa, bästa ponny!

Sist men inte minst så red jag även en sväng på Kurir. Han är alltid en riktig raket, men idag var han en riktigt galen en. Ville bara springa hela, hela tiden! Mycket övergångar så lugnade han sig en gnutta iallafall. Riktigt kul tyckte vi båda!

Skönt när alla hästarna är ridna innan klockan fyra! Nu ska stallet mockas och fixas sen är det dags för godis och någon film eller serie.

Likes

Comments