En helg i Tyskland


En trevlig helg i Tyskland börjar nu lida mot sitt slut. Kom fram onsdagkväll och lämnar imorgonbitti. Har varit så himla roligt att träffa alla och bara rida och tävla som förr. Senaste starten jag gjorde var SM för drygt 8 veckor sedan och har knappt hoppat sen dess känns det som. Alla hästar fick några lugnare veckor, vi åkte på semester och sedan for jag till Strömsholm en vecka.

Till själva tävlingen denna helg så gjorde jag första starterna i torsdags. Det var mest uppvärmning för min del inför lagklasserna senare under helgen som då var det viktigaste. Fick rida Diarada av Thomas (som jag förövrigt inte suttit på sedan 3 månader tillbaka) men vi gjorde två bra rundor i 130 respektive 135. Kände mig mer hemma på tävlingsbanan under andra rundan och senare under helgen med Calle kändes det lika självklart som att jorden är rund.

Klasserna som Calle hoppade var ju då lagklasserna. Var även med på denna tävlingen förra året och det är så roligt. Det är som en vanlig laghoppning som går både lördag och söndag och alla fyra i laget hoppar olika höjder. 115, 125, 135 och den sista 140. Du kan även bli individuellt placerad i klasserna, vilket jag och Calle lyckades med minst sagt! Han var så fin. Pigg och fräsch och glad. Felfri i både lördagens och söndagens 135, och vinst i båda!!! Laget slutade på en 2a plats, snubblandes nära guldet!

En annan som skött sig exemplariskt denna helg är min unghäst Celebration som jag lämnade kvar här då jag åkte hem till Sverige för någon månad sedan. Jag hade debuterat 135 och hoppade skapliga 120-130 klasser med honom då och nu red Thomas två stycken 135 med honom och var felfri och topp 3 placerad i båda! Wow är det enda jag har att säga. Jag vet ju sedan innan att han har kapacitet som tusan men att se honom göra det SÅ jäkla enkelt på så kort tid var imponerande. Väldigt glad och tacksam över Thomas jobb med honom. Blir inspirerad och förväntansfull över framtiden för denna ”lilla” stjärna!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229