Vad man gör med övermogna bananer & iskaffe-knep

Ätbart

Det första knepet jag har är ett hållbart tips som gynnar både dig och klimatet. Jag skulle aldrig skala en banan och äta den rakt av när den ser ut som dessa gör, tycker inte alls det är gott. Så till alla er som inte heller gillar övermogna bananer, och som mig avskyr att slänga mat, har jag ett bra tips!

Och det är detta! Skala bananerna och dela dem i mindre bitar. Lägg de sedan i en vanlig plastpåse och frys in till senare. Antingen fryser man bara in bananen och till exempel gör bananglass på det, eller så lägger man ner någon annan sorts frukt och gör färdiga smoothie-påsar. Då blir det riktigt smidigt när man sen är sugen på en smoothie, då det bara är att ta en påse, tillsätta exempelvis vatten eller mjölk och mixa. Och voila! Här hade jag en ananas som också behövdes ätas väldigt snart, så den skar jag upp i bitar och la ner i påsarna. Jag hade även i lite fryst mango efter att denna bild hade tagits då banan, ananas och mango är supergott tillsammans i smoothie!

Och till det andra lilla knepet. Det är att, istället för att hälla ut det kaffe som blir över, så kan man göra "kaffekuber" av det. När det sedan har frusit till is är det bara att ta några kuber, lägga de i ett glas och hälla på mjölk. Och så har man en riktigt god iskaffe! Så mycket bättre än att lägga ner vanliga isbitar i kaffet då det bara blir blaskigt. Och förresten, mycket godare att dricka med havremjölk än vanlig komjölk då iskaffet blir lite tjockare. Absolut inte lika gott med vanlig mjölk. Den är det bara att spola ;-)

Gillar

Kommentarer

linneaengelman
linneaengelman,
Wow, vilka bra tips! Det där med iskaffet vill jag verkligen prova! 😁nouw.com/linneaengelman
Sandrajanssons
Sandrajanssons,
Jag fryser också in kaffe, brukar värma mjölken lite innan jag lägger i isbitarna och ha i lite vaniljsmak😍nouw.com/sandrajanssons
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229