Okategoriserad

Jag vet om att hösten lätt kan klassas som den tråkigaste årstiden av alla fyra. Jag kan själv tycka det ibland, men har ändå lärt mig att uppskatta den också. När jag var yngre minns jag att jag i princip avskydde hösten haha. Ville absolut inte att sommaren skulle vara över. Men nu på senare år känner jag mig mer peppad inför hösten och färdig med sommaren! Den kommer ju ändå tillbaka nästa år 😉 Nej men jag tycker om rutiner, och det kopplar jag till hösten och en nystart!

1. Uppdatera garderoben med det nya höstmodet. Det bästa med hösten skulle jag nog ändå säga är alla nya snygga kläder! Modet är bannemig lika snyggt varje år. Det har säkert lite att göra med att man är trött på sommarkläderna vid det här laget. Så ta och rensa ur garderoben, ut med alla sommarplagg och in med nya fräscha plagg inför hösten. Jeans, stickade tröjor, balla jackor etc...

2. Gör någon sorts förändring. Med tanke på att hösten ofta ses som en nystart kan det ju vara kul med någon form av förändring. Och det måste ju inte vara någon stor förändring såklart. Det kan till exempel vara att klippa kort, testa på någon ny klädstil eller köpa nytt smink. Det tror jag får många att känna av denna "nystart", känner sig fräscha och redo för höst.

Jag kan faktiskt ta mig själv som ett bra exempel då jag typ klippte av mig halva håret ;-)

3. Höstpromenader. Ta vara på den relativt korta stund som träden visar sina finaste sidor. Det finns ju inte många andra promenader som slår de promenader i den friska, liksom krispiga, luften när träden är helt orangea, gula och röda.

4. Göm dig från regnet. Förutom att vara ute och ta långa höstpromenader ska man också uppskatta den tid man kan spendera inomhus och låta sig själv bara ta det lugnt. Under sommaren känns det ju aldrig bra att vara inne under en solig dag. Men under hösten när det är ruggigt, kallt och kanske till och med regnar, finns det ju inget mysigare än att stanna inne en hel dag. Perfekt bortförklaring för att slippa ta sig ut när man inte känner för det 😉

5. Läs en bok. Tänk er att koka upp vatten för att göra en stor kopp te, sätta sig i någon mysig hörna med en filt, tänd en massa ljus och läsa en bok. Mysigare än så blir det ju inte en ruggig höstdag.

6. Hitta en ny serie. Denna kan ju kopplas ihop lite med punkten innan, för man måste ju ha något kul att kolla på om man bara chillar hemma och inte har något annat bättre för sig. Film funkar absolut, men en serie kan man ju kolla på under en längre period liksom. Och vem gillar inte att fastna helt i en serie och bara vilja kolla mer och mer. Jag och mamma håller just nu att plöja igenom serien bron tillsammans, men vi har bara några få avsnitt kvar så jag måste också hitta någon ny serie. Men det är annars ett tips! Bron alltså. Om ni inte redan hunnit se den såklart, jag är lite sen med att kolla på den haha.

Bild tagen från pinterest!

7. Ta ett varmt bad. Under sommaren är man ju nästan aldrig sugen på at lägga sig i ett varmt bad, det blir ju liksom bara svettigt. Men nu är tiden kommer hörni. Så fort man är frusen och har tid över tycker jag helt klart att man ska tända en massa ljus och lägga sig i ett varmt bad.

8. Sist men inte minst, gör en uppdatering på mat-fronten. Det är lätt hänt att man hamnar i tråkiga matvanor och bara lagar samma rätter lite för ofta. Så ta och kika runt efter nya recept, hitta inspiration, testa nya råvaror etc. Ett annat tips kan också vara att bjuda över vänner på middag och laga någon ny god rätt som ingen tidigare smakat. Kul ju!

/W

Gillar

Kommentarer

Lovisamatilda
,
kände precis som sig förr, men nu är jag taggad på att mysa ner mig ! nouw.com/lovisamatilda
wilmalovisa
,
precis som det ska vara! 😊nouw.com/wilmalovisa
IP: 82.99.3.229