I Thailand kör man på vänstersida vilket är lite ovant för de flesta turister som brukar köra på andra sidan i vanliga fall.
Det är väldigt många som inte brukar använda hjälm speciellt thailändare. Jag ser mera turister som använder hjälm än thailändare och jag tror det kan bero på att det händer väldigt mycket olyckor och man själv vill ju inte vara med om någon. Poliser finns det inte så gott om här på Lanta men i Krabi finns det ett antal och där ser man fler thailändare som har hjälm.
Små barn på moppar som skjutsar varandra är inte heller ovanligt att se och även hela familjer på moppar. Vägarna är gropiga och trottoarkanterna är tre decimeter höga, så ur handikappssynpunkt är det inte så vänligt. Många trafikolyckor har vi hunnit sett på de har fem veckorna. Bl.a. en precis utanför oss. Vi hörde en smäll och såg hur bilar började köa. Mamma sprang ut för att se vad som hade hänt. Där låg en tjej medvetslös med hjälmen bredvid sig och blod forsade från hennes huvud. Det är hemskt att något sådant måste hända. Vi har även vickat med moppen på en sandväg. Det var inte lätt att köra där eftersom moppen sjönk ned i sanden. Det är stabilare att köra på hårdmark. De skador som blev var ett skrapsår på mammas knä men jag hann hoppa av så jag kom undan smärtan.
I Sverige brukar man använda skyddskläder som inte är så populärt här eftersom det blir väldigt varmt, men dock blir skadorna större utan.
Eftersom alla i trafiken kör olika snabbt är det väldigt svårt att ta sig ut på vägen.
Jag skulle vilja att Thailand har lika trafikregler som i Sverige för säkerheten.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Här rullar dagarna på och i skolan ser det likadant ut som jag tidigare skrivit och det är riktigt kul. Jag och några från klassen brukar gå ut och käka på kvällarna ibland och ta ett kvällsdopp i skolpoolen. Men det blir lite läskigt när nattvakterna kommer med sina ficklampor och skrämmer upp oss ur poolen. Under de två senaste veckorna har mina systrar och min pappa också besökt oss och Lanta och morfars fru har fyllt femtio så det har kommit flera som besökt oss här på Lanta. Vi har moppat runt lite på ön och i förrgår hälsade vi på aporna vid national parken längst ner på ön.
Idag tog vi en snorkeltur vid Koh Rok. Under det ljusblåa havet såg vi massvis av fiskar. Bland annat såg vi Nemo-och Dorisfiskar i stora korallrev och på land kunde man mata varaner med kycklingben. Vi besteg ön i hettan under våran varanjakt och utsikten var toppenfin.

Imorgon ska vi iväg till Krabi för att fixa visum så vi kan stanna längre i landet än trettio dagar som vi har passerat snart. Så är livet på Lanta just nu! Tack och god natt!

Likes

Comments

Om ni blir sugna på att åka till Koh lanta skulle jag verkligen vilja rekommendera att ta en Four Island tripp. Ni kommer då få åka i en speedboat till fyra underbara öar för att snorkla. När vi tog trippen fick vi simma igenom en mörk grotta med fladdermöss som satt hängandes uppochner längst taket. Vi åkte även till ett ställe som såg ut som ett paradis. Det var en obebodd ö med turkost vatten, kritvit strand och perfekt för snorkling. Under vattnet var det lika vackert då man fick stöta på papegojfiskar, clownfiskar, blåsfiskar och många fler.

Moppe är ett superbra färdmedel att ta sig fram med på ön, ett tips är att hyra en. Här åker alla moppe stora som små. Här är det dock vänstertrafik så det är lite klurigt att köra för vana högertrafikanter.
Idag tog vi en moppetur runt ön och ön är ungefär lika stor som Gräsö.
Jag skulle även vilja tipsa om all god mat som finns och några stränder. Mina favoriträtter är masaman, Pad Thai och fried rice och favoritstränder är Relax bay, Long Beach och Klong Dao. När det blir ebb blir stränderna ganska fula och alla stenar kommer fram. Dessutom får man gå mycket längre för att kommat i vattnet. Men antar att det ser ut så på alla stränder världen över när det blir ebb så det är ju inget unikt just här. Men när flod rullar in är det gudomligt vackert överallt här <3

Likes

Comments

Igår var det inskrivningssamtal i skolan och skolan verkar vara hur intressant och roligt som helst.
Jag kunde knappast sova natten innan skolan för att jag var så nervös men några timmars sömn fick jag innan jag gick till skolan iallafall. När jag kom till skolan samlades alla i en sala som ser ut som en dansbana med halmtak. Där ska alla elever från förskolan till högstadiet samlas varje morgon för att se hur planeringen för dagen ser ut även om det är någon ny elev som börjar på skolan presenterar läraren den för de andra eleverna.
Vi började gå efter planeringen och på rasten gick vi till stranden för att ta en hoppbild med mitt namn skrivet i sanden. Vi hade sedan spanska och jag tycker spanska läraren var väldigt duktig.
Som jag inte fick veta förrän dagen innan skolan började var att vi skulle få några lektioner i thailändska och thaitema. Det innebär att man får göra olika saker som exempelvis besöka ett tempel, laga thailändsk mat mm. Det populäraste och det som de flesta ville göra var att laga thailändsk mat, och det fick jag lyckan att göra idag. Jag lärde mig laga Pad Thai, wokad kyckling med cashewnötter och skivad banan i kokosmjölk. Jag tyckte att alla tre rätterna smakade fantastiskt gott.

Efter skolan moppade jag och mamma iväg för att hämta en sänglampa hos morfar och sedan drog vi till en indiskrestaurang. By the way vi flyttade idag till en lite större bungalow än den förra.
Nu ska jag sova, godnatt.

Likes

Comments

Under de tre senaste dagarna har vi åkt med våran rosa moppe till olika stränder och badat.
I förrgår kväll åt vi på coconut grove hos min morfar och åt supergoda köttbullar och efter det drog vi till en bar och spelade biljard. Det va kul första omgången då jag satte i en kula i stort sett varje gång det var min tur, sedan gick det lite sämre de andra rundorna. Idag har vi bara vandrat runt i hettan. Gick lite fel så det blev en dag med upptäcktsfärder och massor med dopp på vägen. Nu väntar vi på besök och middagsutgång. Puss och hej...tack för mig!

Likes

Comments

Igår klev vi upp vid klockan 6, då vi klädde på oss och packade ner våra grejor i resväskan för att äta frukost ute på ett hak på gatan och sedan hinna med en taxi som åkte till havet. Det var stormvarning men vi gav oss ut ändå. Resan gick rätt så okej men många duschar av galna vågor fick vi oss ändå uppe på soldäck.
Vi checkade in på hotellet som vi bor på nu men om en vecka kommer vi byta till en större hydda. Mamma hyrde en rosa moppe som vi ska åka runt med i fem veckor. Så vi kan ta oss till morfars restaurang och olika stränder. Senare på kvällen tog vi en tuctuc till morfars restaurang för mamma vågar inte åka moppe när det är mörkt än, men förhoppningsvis kommer det. Vi delade på Koh Lantas bästa burgare enligt recensenter, och det stämde. (Bra jobbat Anders och Emma). Vi tog även en dessert som hette banana dounut. Sjukt god.

Vi gick upp hyfsat tidigt och åt frukosten vi köpt på 7 eleven natten innan. Efter en stärkande frukost tog vi en lång strandpromenad som var 5 km. Efter det gick vi hem och jag tränade tabata. Vi hoppade på moppen och drog och bada på en strand 20 minuter bort. Jag satt avslappnad bakom mammas rygg under turen.
Nu har vi käkat på stranden och sett på ett grillparty med thailyktor och fyrverkerier, och ska nu spela kort bland ödlor, katter, tuppar som väcker oss på mornarna och paddor som kvackar högljutt som stuckna ankor.

Likes

Comments

Efter 10 timmars flyg så kom vi fram till Phukets flygplats, då vi skulle ställa oss i en passkontroll men tog den långsammaste kön av dem alla. Det visade sig att det bara satt en passkontrollant där vi stod o köade... Kanske inte var det intressantaste men iallafall, det tog ett bra tag innan vi gick ut ur flygplatsen då vi får syn på min morfar som står och vinkar till oss. Han hade fixat en taxi som vi åkte med till ett hotell som heter Glitter House och ligger i Kata.

Vi packade in oss på hotellrummet men det visade sig att vi inte hade någon pool här. Så jag, mamma och morfar knatade till en pool i närheten.

Vi tog ett dopp i poolen även fast det var mulet och rätt så trist väder, och gick sedan tillbaka för att fräscha upp oss efter den långa flygturen. När vi piffat upp oss åkte vi moppe för att äta på en restaurang hos en snubbe som morfar har kontakt med. Jag åt kyckling med cashewnötter och ris som var sjukt gott. Vi drog hem igen efter det och nu sitter jag här i sängen och skriver. Imorrn kommer vi att åka båt vidare mot Koh Lanta som vi egentligen ska till.
Ska sova nu så jag orkar med morgondagen.

Likes

Comments

​Bara 2 veckor kvar tills jag åker☀️🌴

S​​om ni ser i beskrivningen om mig så ska denna blogg handla om mig och min Thailandsresa. Jag har faktiskt ganska höga förväntningar eftersom jag ska gå i en svensk skola på Koh Lanta som ön heter vi ska till. Jag var på Koh Lanta förra året och tycker miljön var enormt fin, folket där var väldigt trevliga och rara.

Under vinterhalvåren kommer det svenskar dit och min morfar och hans fru är två av dem som brukar åka dit. Gunnar och Sussi som dem heter har startat en restaurang där borta på ön. Det är det som är anledningen till att jag och min mamma åker dit. Som jag inte berättat är att mamma ska jobba med en kille som har cp-skada på Koh Lanta för övrigt. Mamma kommer ha ganska sena arbetspass med grabben som hon ska ta hand om så jag kommer antagligen få hänga med dem en aning.

Det jag är mest spänd inför är nog att hitta några i skolan jag kan umgås med, för jag är inte den pratgladaste personen i världen och brukar inte ta för mig så mycket. Men jag tror det kommer att lösa sig bara jag anstränger mig lite.

Likes

Comments