Summering av mitt år

Som titeln lyder, tänkte jag göra en liten summering av året som varit. År 2020 har varit ett speciellt och annorlunda år, det tror jag dom flesta kan hålla med mig om. För mig har detta år varit speciellt pågrund utav fler anledningar, under detta år har många stora händelser skett i mitt liv. Jag väljer i detta inlägg därför att fokusera mer på det positiva, även om det mesta som skett under året har påverkats av viruset.

Under början av detta år drev jag ett ungdoms företag tillsammans med mina vänner. Det är en erfarenhet jag tar med mig resten av livet. Jag lärde mig så himla mycket bra och viktiga saker som jag önskar alla kunde få lära sig. Jag är glad över att jag tog chansen att få driva ett eget företag. Det har gjort att ett nytt intresse väckts inom mig, och nya planer börjat smidas.

År 2020 var året jag tog studenten. Jag trodde aldrig att jag skulle komma dit i mitt liv, det har alltid känt så långt bort, men det hände. Omständigheterna var kanske inte perfekta, men jag blev väldigt nöjd över min student ändå. Tillsammans med min fina klass gjorde vi allt för att få en så bra student som möjligt, och enligt mig lyckades vi. Vi såg till att göra alla typiska studentaktiviteter på vårat sätt. Nu i efterhand när jag ser tillbaka på det är jag glad över att vi ändå försökte göra det bästa av situationen och inte surade ihop och struntade i allt. Gymnasietiden är nu ett avslutat kapitel.

Efter studenten, började jag att jobba på ett sommar cafe. Där jobbade jag i princip hela sommaren. Under detta år har jag hunnit med att testa flera olika arbeten. Till en början arbetade jag i ett kök. Sedan var tanken att jag skulle jobba inom vården och skolades in i hemtjänsten. Men sedan fick jag erbjudande om att jobba på sommarcafet och valde därför att tacka nej till det andra jobbet. Efter sommaren, närmare hösten, ansökte jag en del extra jobb. Tillslut fick jag börja arbeta i en sportbutik. Under detta år har jag hunnit testat en del olika arbeten och varit på flera arbetsplatser. Det känns kul.

Mitt i allt ihopa gick min mormor bort. Hon är den första av mina mor- och far föräldrar som avlidit. Det var väldigt speciellt. I större delen av sitt liv var hon sjuk. Efter att hon tagit sina sista andetag, önskade jag att hon äntligen skulle få blivit frisk nu. Mormors begravningen var väldigt, väldigt fin. Den finaste och känsligaste jag upplevt.

Jag tror aldrig jag pysslat och bakat så mycket som jag faktiskt har gjort i år. Min kreativitet har flödat för fullt. Jag tror det beror på dom tider som vi levt i. Under våren och hösten har man spenderat mer tid hemma, och när jag är hemma pysslar jag. Jag ogillar att sitta still och t.ex. titta på serier, för mig är det viktigt att få vara kreativ och skapa saker. Mycket av det jag skapat i år, har jag blivit väldigt stolt och nöjd över. Det känns som att jag utvecklats.

Under hösten började ett nytt kapitel i mitt liv. Jag började plugga på Lindköpings universitet. Jag tycker fortfarande det känns overkligt att jag, lilla jag, går på ett universitet. Till en början var jag skeptisk, universitetet kändes svårt. Men nu, ett halvår senare känns det så rätt och så kul. Jag tror att denna linje passar mig. Och jag hoppas att den kommer leda in mig på rätt spår om några år när utbildningen är färdig. Detta har även gjort att jag vågat tänka på framtiden. Jag och min pojkvän har börjat planera vår framtid ihop. Det känns spännande.

Under detta år har det känt som att jag inte umgås så mycket med vänner. Det känns som att jag spenderat mycket tid hemma med min familj och pojkvän, vilket jag nog också har pågrund utav dom rådande omständigheterna. Det positiva med det är att jag fått mycket tid med min familj. Samtidigt kommer jag ihåg och uppskattar tillfällena med mina vänner mycket mer, eftersom dom inte är så många. Vi har haft ett par riktigt härliga middagar, drink-kvällar och fester ihop i år. Jag känner bara glädje när jag tänker tillbaka på det.

  • Livet

Gillar

Kommentarer