Somrig marängtårta

Hur gott låter det inte med en somrig tårta av maräng, färska bär och grädde? Jag kan knappt tänka mig något godare just nu i alla fall. Här nere har jag ett recept på en riktigt fin och god marängtårta som jag bakade till min svärmor idag.

Recept på marängbotten

Ingredienser:

3-4 äggvitor, 2 dl socker och 1/2 krm ättikasprit


Gör så här:

Vispa äggvitorna, 1 dl av sockret och ättikaspriten fluffigt med elvisp. När marängen blivit toppig rör försiktigt ner resten av sockret i marängen. Lägg ner marängen i en spritspåse. Rita upp en rund cirkel som är ca 20 cm i diametern på ett bakplåtspapper. Spritsa ut all maräng i cirkeln. Grädda mitt i ugnen i 100 grader 1 och 1/2 timme. Låt sedan plåten stå kvar i ugnen tills den svalnat efter den gräddats klart. För att få två marängbottnar behöver man göra receptet två gånger.

Recept på tårtan

Ingredienser:

2 st marängbottnar

5 dl grädde

Röd karamellfärg

1 dl hallon

1 dl hallonsylt med mindre socker

10 små rosor


Gör såhär:

Vispa grädden med elvisp. Rör sedan ner några droppar karamellfärg i grädden, och rör runt tills du fått en jämn ljusrosa färg. Lägg upp första marängbotten på fatet och spritsa på grädden. Lägg sedan på lite hallonsylt och färska hallon. Lägg på nästa marängbotten ovan på, och spritsa sedan ut resten av grädden. Pynta sedan med färska hallon och rosor. Klart!

Så här blev marängtårtan. Den var inte särskilt svår att göra den, men ändå blev den väldigt fin tycker jag. Självklart kan du också köpa marängbotten, och göra tårtan ännu lättare att slänga ihop. Den här tårtan passar också väldigt bra att göra just i denna tid eftersom det fins mycket färska bär, men också väldigt mycket fina rosor i trädgårdarna. Perfekt ju!

Kram Wilma

  • Tårtor

Gillar

Kommentarer